Φροντίδα Μπορεί να πάθει κάτι από φόβο το καναρίνι κατά το κόψιμο νυχιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Leo99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Leo99

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2019
Μηνύματα
14
Έχω ένα καναρίνι το οποίο ποτέ πάω να το πιάσω να του κάνω τα νύχια φοβάται πολύ και χτυπάει η καρδιά του πολύ γρήγορα και φοβάμαι μην πάθει τίποτα. Το θεωρείτε πιθανό να πάθει τίποτα από φόβο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ πάλι γιατί έχω την αίσθηση πως για την περίπτωση έχουμε ένα εξαιρετικά φοβισμένο πουλί πιθανόν από τα πολλά "πιασίματα" και κάθε φορά που βλέπει άνθρωπο "σκοτώνεται" στα κάγκελα;
Κι αν όντως έχουμε ένα τέτοιο πουλί.. μήπως τα νύχια στην παρούσα φάση μοιάζουν ήσσονος σημασίας και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο πώς θα καταφέρουμε να το ηρεμήσουμε;
 
Ένα από τα καναρίνια μου το οποίο είναι υπερβολικά ευαίσθητο στα πιασίματα, σε σχέση με τα υπόλοιπα, φροντίζω να το πιάνω μόνο εάν υπάρχει εξαιρετική ανάγκη.

Για τα νύχια, προσωπικά τα κοβω κάθε 3-4 μήνες. Τότε φροντίζω να κάνω και έναν γενικό έλεγχο μιας και τα έχω πιάσει.. Δηλαδή, κοιτάω κοιλιά, στέρνο, μάτια, πόδια, ράμφος κλπ.

Στο ερώτημα, εάν το καναρίνι μπορεί να πάθει κάτι από τα πιασίματα, η απάντηση μου είναι ότι εφόσον είναι ένα πουλάκι που το στρεσάρει πολύ η διαδικασία, αυτό που μπορεί να πάθει είναι από το να σταματήσει για κάποιο διαστημα μικρό ή μεγάλο να κελαηδά έως και..χειρότερα εάν είμαστε πολύ αδέξιοι.. (σε σπάνιες, αλλά όχι ανύπαρκτες, περιπτώσεις).

Ασφαλώς, όπως ήδη ειπώθηκε ήδη, η διαδικασία του πιασίματος πρέπει να γίνεται στο σκοτάδι, σταθερά και γρήγορα.
 
Ενδεχομένως και να μην υπάρχει, άλλα θεωρώ πως το λιμάρισμα και χρόνο περισσότερο παίρνει και στρεσάρει το πουλάκι πολύ περισσότερο..
Νομίζω πως έχεις περισσότερες πιθανότητες να το τραυματίσεις εάν σου ξεφύγει η λίμα πάρα με τον ειδικό νυχοκόπτη ή έστω και με έναν κοινό νυχοκόπτη..
Κατά την ταπεινή μου άποψη.. Το ταλαιπωρείς το πουλάκι.. Ειδικά εάν το κάνεις αυτό και μετά το μπάνιο, που είναι ήδη σε μια κατάσταση που θέλει να ηρεμήσει ώστε να στεγνώσει με την ησυχια του, εσύ το αναστατώνεις πολλαπλώς..

Φιλική συμβουλή..Άλλαξε όλη την διαδικασία.
 
Ναι αλλά οι δικοί μου δεν είναι μικρα πουλάκια. Είναι μεγάλη με αρκετή δύναμη και με τον νυχοκοπτη(που το έχω δοκιμάσει ) δεν ήταν καθόλου εύκολο και δεν έγινε καλή δουλειά.
 
Το θέμα έχει ανοιχτεί για καναρίνι.. Προφανώς εσύ αναφέρεσαι σε παπαγάλους. Εκεί το πράγμα όντως μπορεί να διαφέρει.. Δεν έχω γνώση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα νύχια κόβονται με ειδικά ψαλίδια ή στη χειρότερη με νυχοκόπτη.
Ακόμη και για τους παπαγάλους... αυτή πρέπει να είναι η τακτική.
Το ίδιο γίνεται με όλα τα όντα από τα σκυλάκια, τα μηρυκαστικά μέχρι και τον άνθρωπο.
Το λιμάρισμα είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία και εκτός από περισσότερο χρόνο ξυπνάει ένστικτα στα πουλιά (με κυριότερο το φόβο) και που κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να καταγράψει ή να εξηγήσει.
 
Με τη ψαλίδια, καμιά πρόταση για να αλλάξω την τεχνική μου;
Άνοιξε σε παρακαλώ ένα νέο θέμα με την ερώτησή σου. Έχει μπερδευτεί ήδη πολύ το συγκεκριμένο.
 
Τα νύχια κόβονται με ειδικά ψαλίδια ή στη χειρότερη με νυχοκόπτη.
Ακόμη και για τους παπαγάλους... αυτή πρέπει να είναι η τακτική.
...

Γιάννη, δεν είναι. Η κλινική για πουλιά που πηγαίνουμε εμείς δεν κόβουν μόνο λιμάρουν. Χρησιμοποιούν μόνο dremel με πέτρα μπροστά για λιμάρισμα. Το κόψιμο δεν θεωρείται η καλύτερη πρακτική για τα νύχια. Στα εδώ κτηνιατρεία χρησιμοποιούν το ίδιο εργαλείο για σκύλους και γάτες.
 
Back
Top