Φροντίδα Μπορεί να πάθει κάτι από φόβο το καναρίνι κατά το κόψιμο νυχιών;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Leo99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχω ένα καναρίνι το οποίο ποτέ πάω να το πιάσω να του κάνω τα νύχια φοβάται πολύ και χτυπάει η καρδιά του πολύ γρήγορα και φοβάμαι μην πάθει τίποτα. Το θεωρείτε πιθανό να πάθει τίποτα από φόβο;
Το κόψιμο των νυχιών είναι απαραίτητο. Μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον και σε κάποιες ποικιλίες συχνότερα. Πάντα με το φώς της ημέρας για να έχει απόλυτη γνώση του χώρου το πουλί. Η ταχυπαλμία είναι απόλυτα φυσιολογική. Πάντα υπάρχει η πιθανότης ένα πολύ ευαίσθητο πουλάκι να στρεσαριστεί τόσο πολύ που να καταλήξει απο επιπλοκές του κυκλοφοριακού η κάποιο εγκεφαλικό. Προσωπικά θα έλεγα οτι σε όλη μου την πορεία σαν χομπίστας τα "ατυχήματα" ήταν δυό. Ποσοστό σχεδόν ανύπαρκτο σε σχέση με τα πουλιά που έχω κρατήσει στα χέρια. Μη ξεχνάμε οτι ένας εκτροφέας μπορεί να χρειαστεί σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις να έχει επαφή με τα πουλιά.
Υ. Γ Αν η δουλειά αυτή γίνεται σε συνθήκες μειωμένου ή καθόλου φωτισμού η πιθανότητα "ατυχημάτων" αυξάνει κάθετα. Τα περισσότερα θύματα απο νυκτερινές επισκέψεις τρωκτικών, νυκτόβιων πουλιών, ερπετών κλπ. υπάρχουν απο τα πολλαπλά κτυπήματα των θυμάτων στην περίφραξη (κάγκελα-σίτες-πλέγματα κλπ.)

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν το είχα φοβίσει εγώ. Είναι της συντρόφου μου συγκατοίκουμε εδώ και δύο χρόνια και μου είπε πως παλαιότερα τους έκοβε τα νύχια ο θείος της και το έκανε άγαρμπα τραυματιζοντας τα ποδαράκια τους. Εγώ τα αγαπώ τα ζώα και στεναχωριομουν που το έβλεπα να βασανίζεται. Του τα έκανα τελικά με πολύ προσοχή και προς έκπληξη μου δεν αντέδρασε ήταν ήρεμο.

Εγώ τα αγαπώ τα ζώα και στεναχωριομουν που το έβλεπα να βασανίζεται.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και Μπράβο σου! Αλλιώς.. Δεν θα είχαμε την χαρά να σε έχουμε μαζί μας 🙂👍

Back