Γενικά Μπορεί το ringneck μου να κάνει παρέα με το ringneck της φίλης μου;

Eleftheria231

PB New Member
Πόλη
Γρεβενά
Γεια σας λοιπόν η παπαγαλινα μ ειναι μια χαρά βεβαια εχει αρκετά νευρακια με την πτερορεια αλλα δν είναι αυτο το θεμα μου σήμερα μια φίλη μ που έχω γνωρίσει εχει παπαγαλο ίδιας ράτσας ringneck τοσο καιρο πίστευε ότι είναι θηλυκό αλλα τωρα τελευταία υποψιάζεται πως είναι αρσενικός και εγώ θέλω να τα πάω να κάνουν λιγο παρεα αν ο δικός της ειναι αρσενικός και τα βάλουμε μαζι για 3-4 ωρες τι γίνεται αλλα για να ζευγαρώσουν δν υπάρχει περίπτωση
σε λιγο καιρο φευγω

και εγώ θέλω να τα πάω να κάνουν λιγο παρεα αν ο δικός της ειναι αρσενικός και τα βάλουμε μαζι για 3-4 ωρες
Θα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και η συνάντηση τους μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα για κάποιο από τα πουλιά.
Η γνωριμία 2 πουλιών χρειάζεται αρκετό χρόνο, ξεκινάς βάζοντας το νέο πουλί σε κάποιο διπλανό δωμάτιο που θα έχουν μόνο ακουστική επαφή και μετά από αρκετές ημέρες μεταφέρεις το κλουβί του νέου πουλιού στο ίδιο δωμάτιο για να αποχτήσουν και οπτική επαφή, μετά τοποθετείς τα κλουβιά κοντά και παρακολουθείς την συμπεριφορά των πουλιών.
Αν βάλεις το δικό σου στο κλουβί της φίλη σου το πουλί θα θεωρήσει το δικό σου παπαγάλο εισβολέα και θα του συμπεριφερθεί ανάλογα.

Θα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και η συνάντηση τους μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα για κάποιο από τα πουλιά.
Η γνωριμία 2 πουλιών χρειάζεται αρκετό χρόνο, ξεκινάς βάζοντας το νέο πουλί σε κάποιο διπλανό δωμάτιο που θα έχουν μόνο ακουστική επαφή και μετά από αρκετές ημέρες μεταφέρεις το κλουβί του νέου πουλιού στο ίδιο δωμάτιο για να αποχτήσουν και οπτική επαφή, μετά τοποθετείς τα κλουβιά κοντά και παρακολουθείς την συμπεριφορά των πουλιών.
Αν βάλεις το δικό σου στο κλουβί της φίλη σου το πουλί θα θεωρήσει το δικό σου παπαγάλο εισβολέα και θα του συμπεριφερθεί ανάλογα.
...επιπρόσθετα, αν τα πουλιά έρθουν σε επαφή, δεν θα ήταν κι εντελώς απίθανο να κολλήσει το ένα το άλλο κάποια ασθένεια, ειδικά αν το ένα από τα δύο είναι ασυμπτωματικό.
σε λιγο καιρο φευγω
Δηλαδή; Φεύγεις για κάπου μακριά ή για καιρό και θα πάρεις τον παπαγάλο μαζί σου;

@ianos αυτη την στιγμη ηρθα Ελλάδα ενώ κανονικά μένω Γερμανία την πηρα μια φορά και όλα πήγαν τελεια
Ελευθερία, αν έφερες το πουλί από Γερμανία, με ποιον τρόπο (π.χ. οδικώς, αεροπλάνο...) πέρασε τα σύνορα και με τι συνοδευτικά χαρτιά; Σε ρωτώ για άλλο θέμα που έχει απασχολήσει πρόσφατα το φόρουμ. https://community.petbirds.gr/threads/Μεταφορά-παπαγάλων-από-Τουρκία-στην-Ελλάδα.39498/

@ianos λοιπόν εγω την έδρα οδικώς απο ανκονα με καραβι μονο το DNA της είχα και αυτό ουτε που μου το ζήτησαν εγώ την ειχα στο κλουβί και όλα οκευ και στο καράβι μεσα την ειχα Όχι σε καφετέριες και τέτοια μονο πανω στο κατάστρωμα και την καμπίνα και μέχρι να την παω εκει την έβαζα μεσα σε μια υφασμάτινη σακούλα για να μην τραβαω βλέμματα
[automerge]1601268829[/automerge]
@ianos λοιπόν εγω την εφερα οδικώς απο ανκονα με καραβι μονο το DNA της είχα και αυτό ουτε που μου το ζήτησαν εγώ την ειχα στο κλουβί και όλα οκευ και στο καράβι μεσα την ειχα Όχι σε καφετέριες και τέτοια μονο πανω στο κατάστρωμα και την καμπίνα και μέχρι να την παω εκει την έβαζα μεσα σε μια υφασμάτινη σακούλα για να μην τραβαω βλέμματα

Back