Γενικά Μπορει να ταιζει το Ringneck αλλο ατομο χωρις να δεθει μαζι του;

blackholesun

PB Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2009
Μηνύματα
312
Πόλη
Πειραιάς
Kαλημερα :) σαν προσφατος κατοχος ενος πανεμορφου πουλιου λεγομενου ΤΟΥΙΤΙ(Ringneck) 😎 με ανησυχει ενα μικρο θεματακι που θελω να σας το πω και να μου πειτε την γνωμη σας, γενικα τα πραγματα πηγαινουν πολυ καλα, ο Τουιτι (ringneck) εχει αρχισει και μαθαινει το σπιτι του, εχω βρει δυο αγαπημενς λιχουδιες... (σταφυλι και καλαμποκι.) ολα καλα.
Το θεμα ειναι αλλο οτι εγω δουλευω απο το πρωι δηλαδη φευγω για την δουλεια μου στις 6 και γυρναω σπιτι μου στις 6 με 6:30 , σε ολη την διαρκεια της απουσιας μου τον ταιζει η μητερα μου, κανενα μηλαρακι κτλ. Εχθες της ειπα μαλιστα να μην τον παιζει ουτε να καθεται αρκετα μαζι του, για να μην την συνηθισει, ωστε οταν θα ερχομαι εγω να ασχολουμε μαζι του.
Υπαρχει καποια λυση που να μπορει να τον ταιζει η νατου κανει πιο πολυ παρειτσα χωρις να δεθει μαζι της... (αν το κανει θα τους σφαξω και τους δυο...)
 
έχω το εξής ερώτημα: γιατί δε θες να δεθεί με τη μητέρα σου;στο ίδιο σπίτι δε μένετε; Που είναι το πρόβλημα;
 
Αν δεθει με την μητερα μου θα παρατησει εμενα... και θα εμπιστευεται πιο πολυ την μητερα μου...
 
κοίταξε, φιλικά στο λέω, συζήτηση κάνουμε,
οι παπαγάλοι δεν είναι αρκουδάκια 😛
αυτός θα διαλέξει ποιον θα έχει για αφεντικό του, ποιον θα εμπιστεύεται, ποιον όχι κλπ κλπ, δε μπορείς να το αποτρέψεις να δεθεί με τη μητέρα σου,το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτές τις λίγες ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι σου να του δίνεις σημασία και αγάπη, να το φροντίζεις, να νοιάζεσαι... Και αυτό θα καταλάβει, δεν είναι χαζο :)
 
Σωτήρη, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι λογικό όταν διαλέξεις ένα πουλί να θέλεις να σε διαλέξει κι αυτό. Εγώ είχα πάρει ειδικά μέτρα γι αυτό, πριν ακόμη έρθει στο σπίτι, αλλά ο δικός μου είναι κι αφρικάνος και το δέσιμο με ένα μόνο άτομο είναι χαρακτηριστικό τους. Τα ringnecks από ότι έχω διαβάσει (ιδιαίτερα τα αρσενικά) έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πολύ κοινωνικά πουλιά και να αγαπούν όλη την οικογένεια.
 
σωτήρη ξέρει η μητέρα σου τις "ανησυχίες" σου; Με όλη την αγάπη ως μητέρα κι εγώ σου λέω είσαι εγωιστάκος. αντί να εύχεσαι ν αγαπηθούν να στον προσέχει και να περνούν κι οι δυο ωραία κατά την απουσία σου, θέλεις να μαραζώνει το πουλάκι από την έλλειψή σου; Μπα δεν νομίζω απλά είναι νέος έρωτας και δεν ξέρεις τι να πρωτοσκεφτείς. Μακάρι να λες να δεθούν να μπορείς να λείψεις και κάποιες μέρες που είσαι νέο παλληκάρι
 
Μαρια μου ειπανε οτι αν δεθει το πουλακι με καποιον δεν ξεδενεται μετα, μπορει και να μην δεχτει ποτε να τον χαιδεψουν αλλοι η να το παιξουν, εχει αυτα τα χαρακτηιστιακα το ρινκνετ , και μου το εχουν πει και απο δω μεσα κιολαςμ ισα ισα δεν τις απαγορευσα να ασχοληθη μαζι του, αλλα οριακα οχι συνεχεια, μακαρι να μην ειχε αυτο το χαρακτηρα και να ασχολιοταν συνεχεια.. ☹ εξαλου μετα οταν συνηθισει δεν θα εχω κανενα προβλημα να ασχολειται και ολοι την μερα 😛 ) και δεν ειμαι ΕΓΩΙΣΤΑΚΟΣ κατευθειαν εσυ... 😛
 
Για να μην λερωσω και αλλο θεμα, ρωταω εδω μεσα, που θα βρω ρε παιδια κουνελοσυρμα; θα με βολευε να μου πειτε αν υπαρχει πουθενα στο πειραια ι δεαλος Αθήνα, (για να μην τρεχω)
 
Λείπεις πολλές ώρες απο το σπίτι και αυτό θα έπρεπε να το είχες σκεφτεί πριν πάρεις τον παπαγάλο. Κατά την γνώμη μου, εφόσον λείπεις τόσο πολύ απο το σπίτι δεν θα έπρεπε καν να διανοηθείς να αγοράσεις τέτοιον παπαγάλο, και μάλιστα μόνο του. Ο παπαγάλος μάλλον θα δεθεί περισσότερο με τη μητέρα σου, και καλά θα κάνει. Χωρίς την παρέα κάποιου άλλου ατόμου το πουλί θα μελαγχολήσει και μετά δεν θα σου αρέσει η παρέα του, ούτε μετά τις 6 το απόγευμα που επιστρέφεις. Εγώ θα έλεγα όχι μόνο να μην αποτρέψεις αυτή τη σχέση, αλλά για το καλό του πουλιού και μόνο, να την ενισχύσεις.
 
ναι αλλα καθομαι και 3 μερες καθε εβδομαδα... Οποτε συγνωμη αλλα σου δινω ακυρο, και επισης λαθος μου που δεν το διευκρινυσα
Αληθεια Μαρια τι δουλεια ειπαμε οτι κανεις. Ανεργη ισως; μμμμ εγω δουλευω... Οπως ολος ο υπολοιπος κοσμος. Για ρωτα εδω μεσα ποσοι επιστρεφουν 5 και 6 στο σπιτι τους. Για ρωτα ποσοι κανουν και σπαστο ωραριο... ειδη με τους φιλους που εχω κανει εδω μεσα δουλευουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σαν εμενα, και καποιοι παραπανω
Δεν ανεχομαι τετοιου ειδους διπλωματικες και παμπονηρες κουβεντες που δηλωνουν υπερανο ειμαι Ο ΓΝΩΣΤΗΣ πανω στο αντικειμενο κτλ σε παρακαλω πολυ οπου ειμαι εγω μην συμετεχεις, σε ευχαριστω.
 
Τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ για τη σχέση του παπαγάλου με τη μητέρα σου. Ούτως ή άλλως 3 μέρες την εβδομάδα ασχολείσαι εσύ μαζί του. Άλλωστε και να δεθεί μαζί της, εφόσον αγαπάει καί εσένα, πού είναι το πρόβλημα;
 
το προβλημα ειναι οτι βλεπω οτι ειπες κακολογια ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ κατευθειαν στα οπλα να μου κανεις επιθεση, οπως επεσε οι αντιληψη σε καποιους αλλους και με ενημερωσαν να μπω μεσα στο φορουμ παλι... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , δεν ζητησα να αποκτησω προβλημα αλλα ΛΥΣΗ και αυτο μονο και μονο επειδη ενδιαφερομαι αρκετα! αλλα..
 
Σωτήρη το μόνο που μπορώ να σου πω, κάνε εσύ ό,τι είναι δυνατό και δώσε του την αγάπη που έχεις να του προσφέρεις. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δεθεί μόνο με σένα. Υπάρχουν παπαγάλοι που ενώ τους φροντίζει κάποιος, αυτοί έχουν επιλέξει άλλο άτομο της οικογένειας που σχεδόν δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους. Είναι πουλιά με χαρακτήρα, προσωπικότητα και "δυστυχώς" για κάποιους (δεν εννοώ εσένα προσωπικά για να μην με παρεξηγήσεις 🙂, αλλά αυτούς που παίρνουν παπαγάλο μόνο για κολπάκια λες και είναι ρομπότ) δεν μπορείς να τους επιβάλλεις αυτό που θέλεις εσύ-εννοώ ο οποιοσδήποτε "εσύ"- να κάνουν κάτι που δεν θέλουν. Εγώ και ο άντρας μου είμαστε τις ίδιες ώρες στο σπίτι, φροντίζουμε τον Ροκάκο και οι δύο, αλλά έχει κολλήσει μ' εμένα και τώρα ψάχνω χρόνο για τον εαυτό μου! Καλό είναι να ασχολείται και η μητέρα σου, γιατί μην ξεχνάς ότι είμαστε άνθρωποι και μπορεί κάτι να συμβεί και να χρειαστεί να λείψεις μέρες, οπότε η μητέρα σου θα βοηθήσει περισσότερο απ' ότι φαντάζεσαι... Πίστεψέ με το έχω περάσει, είχα τον άντρα μου στο νοσοκομείο και το μυαλό μου ήταν στον μικρό μας, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος να τον προσέξει και αν και γυρνούσα κομμάτια, έκανα υπομονή και του χάριζα μια ώρα από τον ύπνο μου, γιατί αυτή η ψυχούλα περίμενε πώς και πώς! Δεν νομίζω να θέλεις κάτι τέτοιο αφού δείχνεις να τον αγαπάς τόσο πολύ! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Και εσύ γιατί εκλαμβάνεις ως επίθεση μιά άποψη αντίθετη απο τη δική σου; Δεν έχω λόγο να επιτεθώ γιατί δεν σε ξέρω. Αλλά όταν λες οτι λείπεις 12 ώρες την ημέρα, τί περίμενες να πω; Οτι καλά έκανες και πήρες παπαγάλο; Αφού διαφωνώ! Εφόσον λοιπόν 3 μέρες την εβδομάδα δεν δουλεύεις τότε πάω πάσο. Το οτι ενδιαφέρεσαι για τον παπαγάλο σου είναι το αυτονόητο. Επομένως το οτι γράφεις στο φόρουμ για να ρωτήσεις είναι καλό, αλλά όχι αξιοσημείωτο.

Και επαναλαμβάνω: Εφόσον ασχολείσαι με τον παπαγάλο θα αγαπήσει καί εσένα. Όμως κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί αν θα αγαπήσει περισσότερο εσένα ή τη μητέρα σου. Και τα πουλιά έχουν τις προτιμήσεις τους.
 
φιλε Λευτερη δεν παρεξηγουμε ετσι ευκολα, απλα εχω λιγο ταλεντο στις ομιλιες και καταλαβαινω με τι τροπο το λεει ο αλλος.. Δεν ειμαι παιδι ειμαι 30 χρονων, πιστευω οτι εχω πολυ καλη αντιληψη και κατλαβαινω καλα, οπως ειμαι βεβαιος οτι αν εβλεπε η Μαρια μεσα σε λιγοτερο απο 10 μερες εχω κανει 100 δημοσιευεις με ερωτησεις και αυτο γιατι θελω το καλυτερο δυνατο για τον Τουιτι μου, οποτε δεν μπορει να καθεται ο καιθε ενας και να με προσβαλει δημοσιος στο να με λεει απερισκεπτο επειδη πηρα αυτο το πουλι. Η μητερα μου φυσικα και το φροντιζει απλα δεν το παρακανει. :) Μαρια αν εχω αδικο δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που δυσκολα ζητανε συγνωμη, εξαλου εδω μεσα μονο να τσακωθω δεν θελω.
 
Ο γραπτός λόγος παρεξηγείται Σωτήρη. Πολλές φορές είναι αδύνατον να καταλάβουμε επακριβώς τί εννοεί κάποιος γράφοντας κάτι. Εδώ μέσα πολλές φορές ο λογος μου είναι σκληρός και έχω κριθεί για αυτό. Όμως ποτέ, μα ποτέ, δεν έχω γράψει κάτι για να προσβάλλω κάποιον. Και ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω. Ότι γράφω το γράφω με σκοπό να συνεισφέρω στο θέμα, ακόμα και όταν η απάντησή μου δεν επικροτεί τις πράξεις αυτού που το ανέβασε.
Δεν ζητάω συγνώμες. Ξέρω οτι στα φόρουμ συχνά υπάρχουν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις. Αναγνωρίζω οτι ενδιαφέρεσαι για το ρίνγκνεκ, αλλά καί για το Lovebird πριν, καθώς πράγματι έχεις δημοσιεύσει πολλά θέματα με απορίες. Και εμένα δεν ήταν η πρόθεσή μου να σε θίξω.
 
Και εσύ γιατί εκλαμβάνεις ως επίθεση μιά άποψη αντίθετη απο τη δική σου; Δεν έχω λόγο να επιτεθώ γιατί δεν σε ξέρω. Αλλά όταν λες οτι λείπεις 12 ώρες την ημέρα, τί περίμενες να πω; Οτι καλά έκανες και πήρες παπαγάλο; Αφού διαφωνώ! Εφόσον λοιπόν 3 μέρες την εβδομάδα δεν δουλεύεις τότε πάω πάσο..
πολύ σωστά,το οτι έχει αντίθετη άποψη απο εσένα δε σημαίνει οτι σου επιτήθεται, απλά εκφράζει τη γνώμη της, παρέα είμαστε, με κοινή αγάπη τους παπαγάλους και εγώ την ίδια γνώμη με τη Μαρία έχω, αυτό σημαίνει οτι σου επιτήθομαι;ο κάθε ένας εδώ μέσα μιλάει/γράφει διαφορετικά,το στυλ που γράφει η Μαρία μπορεί να φαίνεται σε εσένα επιθετικό, εγώ το διαβάζω και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι οτι εκφράζει τη γνώμη της,θες δυναμικα;δυναμικά,όχι προσβλητικά όμως-δεν ξέρω ίσως τα υπόλοιπα μέλη έχουν διαφορετική άποψη, είμαι εδώ για να την ακούσω-
"Αληθεια Μαρια τι δουλεια ειπαμε οτι κανεις. Ανεργη ισως; μμμμ εγω δουλευω... Οπως ολος ο υπολοιπος κοσμος..." θα σε παρακαλούσα-ακόμα και αν νιώθεις προσβεβλημένος- να ελέγχεις λίγο την ειρωνία σου-φιλικά πάντα-

διαφωνώ :) και το λέω ξεκάθαρα-δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς Μαρία- ας τα μεγαλώσουμε λίγο τα πράγματα,έχουμε έναν χρόνο με 12 μήνες, ο
blackholesun τους 3 απο αυτούς είναι με τον παπαγάλο,όλο τον υπόλοιπο χρόνο τον βλέπει για μερικές μέρες κάθε μήνακαι η μητέρα του είναι μαζι με τον παπαγάλο και τους 12 μήνες του χρόνου, δε θα δεθεί περισσότερο μαζί της;βεβαια όπως προαναφέρθηκε μπορεί ο παπαγάλος να νιώθει δικό του κάποιον εντελώς άσχετο, ας πούμε έναν φίλο του που ήρθε στο σπίτι για επίσκεψη 3-4 φορές και έδειξε ένα ενδιαφέρον,αλλά απο τη στιγμή που μας λες οτι ο παπαγάλος τις περισσότερες ώρες της ημέρας της περνάει με τη μητερα σου δεν είναι κρίμα και για αυτόν και για εκείνη να μην επιτρέπεις να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ένα χ δέσιμο μεταξύ τους;

ΦΙΛΙΚΑ
 
Η αναλογία 3/7 (ημέρες) αντιστοιχεί σε 5 και κάτι ψιλά μήνες στο χρόνο όχι σε 3/12 του χρόνου. Δηλαδή το μειονέκτημα δεν είναι και τόσο μεγάλο.

αλλά βρε παιδιά, είπαμε να χαλαρώσουμε... συμβαίνουν αυτά στα fora...
 
Back
Top