Διατροφή Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κουάκερ στην αυγοτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakis dc
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sakis dc

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2014
Μηνύματα
82
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα, Αλίκη διάβασα στο post ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ για την αυγοτροφή που φτίαχνεις
και χρησιμοποιείς το κουάκερ μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο;
 
μπορείς με τρίμμα φρυγανιάς αλλά το κουάκερ του παρέχει και θρεπτικά συστατικά
 
Την αυγοτροφή τη δίνουμε στα πουλιά για να ενισχύσουμε τις διατροφικές τους ανάγκες σε πρωτεΐνη, όποτε υπάρχει ανάγκη. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως σε μια αυγοτροφή, είναι να έχει σωστή υφή για να καταναλώνεται εύκολα από τα πουλιά, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε γλυκαντικές ουσίες για να την κάνουμε δελεαστική.

Το αυγό είναι αυτό που μας δίνει την πρωτεΐνη που θέλουμε να τους παράσχουμε. Μην τρελένεστε με συνταγές οι οποίες ικανοποιούν το δικό σας αίσθημα προσφοράς προς τα πουλιά. Τα πουλιά από την αυγοτροφή χρειάζονται μόνο την πρωτεΐνη.

Μια αυγοτροφή είναι καλή όταν περιέχει επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και προαιρετικά βιταμίνες και ασβέστιο τα οποία δεν αποτελούν προϋπόθεση. Μπορεί να τα προσφέρει κανείς με ένα σωρό άλλους τρόπους στα πουλιά.

Καλό είναι όταν φτιάχνετε δική σας συνταγή, να φροντίζετε απλώς να μη λασπώνει. Το πλεονέκτημα που έχει η παρασκευή μιας νωπής και όχι οι υγρής τροφής, είναι ότι διατηρείται περισσότερο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι πιο εύκολο να καταναλωθεί από τα πουλιά. Το καλύτερο μέσο για να πετύχουμε μια τέτοια υφή, είναι να χρησιμοποιήσουμε ρασκ, προκειμένου να κάνουμε την αυγοτροφή μας αφράτη και να αποφύγουμε το λάσπωμα.
 
Ευχαριστώ! Επίσης πολυβιταμίνες, ασβέστιο, μηλόξιδο χοριγούνται όλα μαζί ή διαφορετικές ημέρες την εβδομάδα και πόσες;
 
Πολυβιταμίνες καθημερινά. Ασβέστιο στην αυγοτροφή, δεν αλλοιώνεται. Μηλόξυδο δεν χρειάζεται.
 
Αντί για κουακερ όπως είπε και η Μαρία μπορείς να βάλεις τριμμένη φρυγανιά.

Οι πολυβιταμινες δίνονται αναλόγως την εποχή... Πολλοί δεν δίνουν καθόλου γιατί κάνει ζημιά στο συκώτι. Εγώ δίνω μόνο στην. Προετοιμασία για αναπαραγωγή(καθημερινά) και στην πτερορροια(3 φορές την εβδομάδα).

Ασβέστιο στην περίοδο αναπαραγωγής δίνω 2 φορές την εβδομάδα στο νερό.

Μηλοξυδο εγώ προσωπικά δίνω μία φορά την εβδομάδα, μια σταγόνα ανά 30ml νερό, εκτός αναπαραγωγής. Άλλοι δε δίνουν καθόλου.

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις! Εσύ θα κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ πιο σωστό! Διάβασε διάφορα θέματα στο φόρουμ να σε βοηθήσουν.. :)
 
Αλίκη, ευχαριστώ για το τόσο κατατοπιστικό σου μήνυμα. Διάβασα πολλά άρθρα αλλά
μπερδεύτικα γι αυτό ζήτησα παραπάνω εξηγήσεις.
Συμφωνώ επίσης μαζί σου Σταύρο, συγνώμη που μιλάω στον ενικό, αλλά για εμάς τους
αδαής ερασιτέχνες ότι και αν κάνουμε το θεωρούμε πάντα λίγο και επειδή έχω ξανά ζήσει
αυτή τη χαρά στο παρελθόν, χωρίς όμως να την ευχαριστηθώ, θέλω να την ξανά ζήσω.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την επιμονή σας.
 
Οι νεότεροι στο χόμπυ μας, απλά βάλτε στο μυαλό σας ότι στην αρχή της ενασχόλησης σας, διαβάζετε πλήθος πληροφοριών και αναλύσεων, δεκάδες προιόντα και συμπληρώματα, συνταγές, μαντζούνια και ''απαραίτητα'' που στην πορεία - αφού έχετε σπεύσει να τα αγοράσετε, καταλήγουν ληγμένα στα σκουπίδια.. Έχω πετάξει γύρη, μαγιά μπύρας, σπιρουλίνα, βάσεις αυγοτροφής, αυγοτροφές ξηρές, νωπές, με αποξηραμένα έντομα, φάρμακα, πολυβιταμίνες και άλλα πολλά.. Καταλήγοντας σε ένα πρόγραμμα με λίγα προιόντα και κάποιες εναλλαγές.
Ο καθένας -μέσα από την εμπειρία και τις δοκιμές, καταλήγει εν τέλει σε ένα ''μπούσουλα'' που του δουλεύει και του φέρνει αποτελέσματα. Αυτό που είναι δεδομένο για μένα, μπορεί να είναι αδιανόητο η απορριπτέο σε έναν άλλον. Εκτός από κάποιες ''σταθερές αξίες'', πολλά από αυτά που λέγονται και γράφονται, είναι περιττά.
Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ψαχνόμαστε.. Αλλά καλό είναι να κρατάμε και σχετικά μικρό καλάθι στο τι επιλέγουμε..
 
Καλησπέρα, Νίκο αυτά που λές τα βρίσκω σωστά όμως άλλο είναι να πηγαίνεις τελείως στα τυφλά και άλλο να έχεις ένα βασικό "μπούσουλα" όπως λες και εσύ. Για να καταλάβεις, σήμερα έφτιαξα την αυγοτροφή που πρότεινε η Αλίκη, την έφτιαξα και την έβαλα στα πουλιά. Δεν την ακούμπησε κανένα. Θα την προσπαθήσω για μερικές μέρες και αν δω αρνητικά αποτελέσματα θα την σταματήσω. Αντίθετα όταν τους έβαλα τσουκνίδα και ανθισμένο ραδίκι έγινε πανικός! Όπως καταλαβαίνεις έβγαλα τα συμπεράσματά μου. ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, οι τσουκνίδες και τα ραδίκια βγήκαν και έχουν ανθίσει κιόλας. 🙂
 
Αυτά που γράφετε σημαίνουν εμπειρία. Γενικά έτσι είναι. τα πάντα είναι θέμα συνεχούς παρατήρησης. Αλλά όταν τα πουλιά δεν δοκιμάζουν κάτι, δεν πρέπει με το πρώτο να τα παρατάμε. Ίσως πρέπει κάτι να αλλάξουμε στον τρόπο που το προσφέρουμε, στα συστατικά κτλ.
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι τα πιο πολλά πράγματα που είναι χρήσιμα και υγιεινά για τα πουλιά μας βρίσκονται στην κουζίνα μας και όχι στα petshops.
 
Το ότι δεν έφαγαν σήμερα, δε σημαίνει ότι δεν θα την φάνε αύριο η την περίοδο αναπαραγωγής.
Εκτός από τσουκνίδα, βάλτε ζωχούς και ταραξάκο (δεν ξέρω αν εννοείς αυτό γιατί είναι το αγριοράδικο). Απλά να είναι στεγνά και ει δυνατόν όχι μαζεμένα κοντά σε δρόμους ( μην τυχόν έχουν περάσει σκυλιά, αλλά και να μην έχουν μόλυβδο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων).
 
@PAIANAS κυριε Νικο εσεις τι διατροφη ακολουθειτε για να πυρωσουν τα καναρια;
 
βασιλη μη βιαζεσαι, εγω βαζω στα πουλια μου αυγοτροφη, σπορους και 2 φορες τη βδομαδα μηλοκαι τσουκνιδα, η αλλο χορτο απο το χωραφι μου. Και τωρα ηδη εχω αυγα, πολυβιταμινες και ασβεστιο. Θα πυρωσουν οταν το ζητανε απο τη φυση τους
 
@PAIANAS κυριε Νικο εσεις τι διατροφη ακολουθειτε για να πυρωσουν τα καναρια;
1oν σκέτο Νίκο... Είμαι μόνο 51 και το Κε με μεγαλώνει...
Έχω εξωτερική εκτροφή οπότε μπαίνω πιο αργά στο παιχνίδι, σε γενικές γραμμές (γιατί πάντα υπάρχουν παρεκκλίσεις, από Μάρτη και μετά τακτικότατα μισό αυγουλάκι βραστό καλλλααά βρασμένο ανά βδομάδα, μερικές φορές ενδιάμεσα αυγοτροφή raggio di sol , μπρόκολο, μήλο, αγγούρι 3 φορές τη βδομάδα, calcilux στο νερό εναλλάξ με fertivit, πλούσιο μείγμα τροφής, το Σ/Κ ζωχούς, τσουκνίδες, ταραξάκο -και γαρδελόχορτο στις καρδερίνες -, ξεχωριστά η περίλλα η chia -βρώμη .
Τώρα το χειμώνα φτιάχνω τσαγάκι (όπως πολλοί ξέρουν) με 6-8 βότανα.
 
Nίκο τι ακριβός είναι η chia. Διάβασα ένα σχετικό post αλλά δεν γράφει.
 
Nίκο τι ακριβός είναι η chia. Διάβασα ένα σχετικό post αλλά δεν γράφει.

Ανήκει στους λεγόμενους "Σπόρους Υγείας".
Ο σπόρος αυτός λειτουργεί ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα των πουλιών εξαλείφοντας εντερικά προβλήματα όπως την "κοκκιδίωση" κ. Α..

Ρίξε μια ματιά εδώ Οι σπόροι και η θρεπτική τους αξία
 
O σπόρος chia πέρα από τη διατροφική του αξία, ελαιούχος σπόρος με απαραίτητα ω3 λιπαρά, έχει την ιδιότητα πως όταν έρθει σε επαφή με το νερό, δημιουργεί ένα προστατευτικό ''ζελέ'' που στο στομάχι των πουλιών, λειτουργεί προστατευτικά και αναδομητικά όπως ο πατσάς που τρώμε εμείς. Πολύ σημαντικός σπόρος, αλλά πλέον αρκετά ακριβός.
 
O σπόρος chia πέρα από τη διατροφική του αξία, ελαιούχος σπόρος με απαραίτητα ω3 λιπαρά, έχει την ιδιότητα πως όταν έρθει σε επαφή με το νερό, δημιουργεί ένα προστατευτικό ''ζελέ''
Δείτε εδώ ένα σχετικό θέμα Το φαινόμενο Chia Gel
 
Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε καταστήματα βιολογικών ή στα petshops τους βρίσκουμε;
 
Back
Top