Γενικά Μπορούμε να καταλάβουμε την ηλικία κοκατίλ από φώτό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Efikefa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Efikefa

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαρ 2023
Μηνύματα
20
Πόλη
Αθηνα
Να ρωτήσω μήπως μπορούμε πάνω κάτω να καταλάβουμε ηλικία από φώτο? Λέω γω τώρα. Η τύπισσα στο pet shop τη μία μου είπε 8 μηνών την άλλη ενός έτους. Δαχτυλίδι δεν έχει. Όσο για το φύλο κράτησα 2 πούπουλα που του έφυγαν κατά την αλλαγή κλουβιού για να τα στείλω για dna εξέταση.
 
Έφη βάλε μας φωτογραφίες καθαρές και σε φυσικό φως ημέρας απο το κεφάλι αλλά κι ολόσωμες και θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε χοντρικά ίσως την ηλικία του, αν φέρει ακόμη παιδικά/εφηβικά γνωρίσματα. Αν το πουλάκι έχει ενηλικιωθεί δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το υπολογίσει κανείς.

Τα πούπουλα που κράτησες να τα πετάξεις καθώς δεν γίνεται εξέταση dna σε πεσμένα πούπουλα ή φτερά. Χρειάζονται φρέσκα τραβηγμένα φτερά κι όχι πούπουλα αλλά ίσως μπορούμε να καταλάβουμε το φύλο του κι οπτικά. Απο ήχους τι κάνει; Κελαηδάει κάπως περίτεχνα ή κάνει έναν μονότονο ήχο μόνο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Α τελεια θα το βγαλω σε φως ημέρας και θα το ανεβάσω. Από ήχους όχι πολλά πράγματα θα έλεγα. Λίγο σαν κραξιματακι (σόρι δεν ξέρω πως αλλιώς να το προσδιορίσω) αλλά όχι πολλά πράγματα. Λίγο το πρωί, το μεσημεράκι και πιο πολύ μια μέρα που είχα κόσμο σπίτι. Κατά τα άλλα θα έλεγα πως είναι αρκετά ησυχο. Το έχω από το Σάββατο που μας πέρασε. Ναι τα φτερά θα τα πετάξω.
 
Σε αλμπίνο πουλάκι είναι σχεδόν αδύνατη η οπτική διάκριση του φύλου. Καθώς είναι φυλοσύνδετη μετάλλαξη τα περισσότερα είναι θηλυκά και συνηγορεί και η μονότονη κραυγή "σαν κραξιματάκι" που μας είπες. Αν θέλεις να σιγουρευτείς παραπάνω θα σου πρότεινα να στείλεις φτερά (τα οποία πρέπει να τραβήξεις) για τεστ DNA.
 
Ναι αυτό θα κάνω. Πρέπει να είναι ενήλικο σίγουρα ε?
 
Όσο δύσκολο είναι να προσδιορίσουμε το φύλο σε albino cockatiel, άλλο τόσο είναι να καταλάβουμε και την ηλικία του.
Υπάρχουν μεταλλάξεις που μπορούν να μας δείξουν άν ένα πουλί είναι μωρό, νεαρό, ή ενήλικο, όχι όμως στα albino.
Υπάρχει μία άποψη ότι αν τα φτερά της ουράς τους είναι μεγαλύτερα από τα φτερά της πτήσης, (όπως είναι και στο δικό σου), το πουλί είναι μεγαλύτερο του ενός έτους.
 
Back
Top