Γενικά Μπορούμε να πετύχουμε λεμόνι χρώμα σε ένα κίτρινο κοινό καναρίνι;

Νικόλα μου φαίνεται ότι εκεί στην Στοκχόλμη είσαι όμηρος των καναρινιών σου!
Σε ένα κίτρινο κοινό καναρίνι μπορούμε να πετύχουμε λεμόνι χρώμα;
Γενικά και αόριστα η απάντηση είναι όχι.
Η Lemon Yellow απόχρωση προκύπτει από μια αλλαγή στην δομή των κερατινών που απαρτίζουν το φτερό, είναι δηλαδή η γονιδιακή πληροφορία που φέρουν, που εξυπηρετεί την έκφραση αυτού του χαρακτηριστικού.

Στα καναρίνια όπως και σε όλα τα finches (εκτός από μια εξαίρεση) κάνοντας μια τομή στο φτερό δεν βλέπουμε εκείνη την ζώνη "αέρα" που είναι υπεύθυνη για το φαινόμενο του structural coloration,ωστόσο μια μετατροπή των κερατινών προς αυτήν την κατεύθυνση είναι εφικτή, ειδικά αν λείπει η παρουσία της φαιομελανίνης (έστω και τυπικά στα καθαρά λιποχρωμικά (δλδ γονιδιακά).

Το παραπάνω ήταν το ένα μέρος,τα γονίδια, το άλλο μέρος είναι το περιβάλλον κάτι που σημαίνει για εμάς σωστή διαχείριση των χρωστικών και της διατροφής.

Φαινότυπος=γονίδια+περιβάλλον.

Φυσικά δεν αποκλείεται ένα κοινό καναρίνι να έχει lemon factor, αφού σαν κοινό μπορεί να έχει δεκάδες χαρακτηριστικά από καναρίνια ράτσας.

Την μετάλλαξη lemon factor την χειριζόμαστε κληρονομικά ως αυτοσωμική υπολειπόμενη.

Το καναρινάκι στην φωτογραφία έχει μελανινικό τικ στο κεφάλι.Αυτό το κατατάσσει εκτός προτύπων.Ίσως αν μπει ξανά με κίτρινο ή λευκό να αποδώσει μόνο καθαρά λιποχρωμικά,ίσως πουλιά πάλι με τικ.
Να το βαφεις υπαρχει τροπος, να το ξεβαφεις οχι!
Μην είσαι τόσο αθώος,υπάρχει η αρχαία τεχνική του ξεπουπουλιάσματος.
 
Μην είσαι τόσο αθώος,υπάρχει η αρχαία τεχνική του ξεπουπουλιάσματος.

😀!
Στο Σχιστο να δεις πως με "συγχρονες" μεθοδους ξεβαψιματος γινεται η Balcanica μεταλλαγμένη major και ανεβαζει την τιμη της αυτοματως!
 
Back
Top