Γενικά Μπορούν να μπουν budgie με parrotlet στο ίδιο κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fillitsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αρχικά πρέπει να έχεις τα δύο κλουβιά δίπλα δίπλα για να συνηθίσει το ένα το άλλο. Μετά, εάν παρατηρήσεις εχθρική συμπεριφορά, δεν πρέπει να τα βάλεις μαζί, ούτε να βλέπει το ένα το άλλο. Εάν βλέπεις να τα πάνε καλά, και έχεις ένα ευρύχωρο και άνετο κλουβι, πιστεύω ότι μπορείς να επιχειρήσεις να τα βάλεις μαζί.
 
@Fillitsa Όχι. Τα parrotlet θεωρούνται από τα πουλιά κυριαρχικά με το κλουβί τους και γενικά η ολική συμπεριφορά τους σε άλλα είδη. Τα δύο αυτά είδη δεν μπορούν να ζήσουν μαζί στο ίδιο κλουβί. Καταρχάς τρώνε διαφορετική τροφή αναγκαστικά. Το parrotlet το πιθανότερο να επιτεθεί στο μπάτζι και να τραυματιστεί.
 
Ερώτηση. Μπορεί να μπει budgie με parrotlet μαζί σε κλουβί?
Εγώ θα προτιμούσα να μην ανακατέψω τα ήδη γιατί πρώτον τρώνε διαφορετική τροφή κ;ο δεύτερον τα παροτλετ έχουν πιο μεγάλο ράμφος και θα μπορούσε να το πληγώσει. Επίσης στο ενδεχόμενο αντίθετου φύλου μπορεί να είχες επικίνδυνα ζευγαρώματα
 
Εγώ θα προτιμούσα να μην ανακατέψω τα ήδη γιατί πρώτον τρώνε διαφορετική τροφή κ;ο δεύτερον τα παροτλετ έχουν πιο μεγάλο ράμφος και θα μπορούσε να το πληγώσει. Επίσης στο ενδεχόμενο αντίθετου φύλου μπορεί να είχες επικίνδυνα ζευγαρώματα

Oύτε διαφορετική τροφή τρώνε, ούτε πιο μεγάλο ράμφος έχουν τα πάροτλετ ούτε επικίνδυνα ζευγαρώματα μπορούν να προκύψουν. Προσπαθώ να καταλάβω κάποιες φορές τον σκοπό μερικών απαντήσεων κι ειλικρινά δεν μπορώ. Δεν είναι προσωπικό το θέμα.
 
@Φοίβος Το μπατζι με τα parrotlet τρώνε διαφορετικό μείγμα σπόρων. Τα parrotlet τρώνε για μεσαίους παπαγάλους γιατί το ράμφος τους είναι μεγάλο για να φάνε το μείγμα σπόρων για μπατζι. Επίσης χρειάζονται σπόρους που το άλλο μείγμα δεν περιέχει.
Μείγμα σπόρων για parrotlet
https://petgo.gr/product/prestige-loro-parque-african-parakeet-mix-versele-laga/
Μείγμα σπόρων για μπατζι
https://petgo.gr/product/prestige-premium-budgies-versele-laga/
 
Ορίστε η διαφορετική τροφή! Ορίστε και ένα άρθρο που δείνει αρκετούς λόγος να μην είναι στο ίδιο κλουβί https://www.budgiecentral.com/can-parrotlets-be-kept-with-budgies/

Τώρα σχετικά με το ζευγάρωμα δεν νομίζω να υβριδιζουν μεταξύ τους αλλά έλξη δεν μπορεί να υπάρχει και επιθυμία;

Φιλίτσα δεν υπάρχει κανένα θέμα να έχεις μπάτζι σε ένα κλουβί και να βγαίνουν ελεύθερα στον ίδιο χώρο με το παροτλετ αλλά στο ίδιο κλουβί η γνώμη μου είναι όχι. Καλύτερα να βάλεις ένα παροτλετ
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-09-30-21-18-28-06_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-09-30-21-18-28-06_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    160,5 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_2022-09-30-21-18-35-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-09-30-21-18-35-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    121 KB · Προβολές: 15
@Ledagcc To μίγμα που έβαλες στο πρώτο λινκ είναι για lovebird. Τα παροτλετς τρωνε το ίδιο μιγμα με τα μπατζι. Σχετικά με το αν μπορούν να φάνε το μίγμα αυτό του λινκ, ναι μπορούν όπως μπορούν και τα μπάτζι. Και δεν έχουν διαφορά στο μέγεθος του ράμφους μεγαλύτερη απο τη διαφορά που έχουν τα διάφορα μεγέθη που έχουν τα πάροτλετ ή μπάτζι ήδη μεταξύ του είδους τους.

Το ότι δεν βάζουμε πουλιά απο άλλες ηπείρους στο ίδιο κλουβί είναι ο κανόνας. Οι λόγοι που παρατέθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν όλοι άκυροι κατά τη γνώμη μου. 🙂
 
@Φοίβος στα μείγματα οι οδηγίες λένε για lovebird και parrotlet και η άλλη μόνο για budgie επίσης σας έστειλα απόσπασμα άρθρου που λέει ότι η τροφή μικρών παπαγάλων δεν καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες! Δεν λέει δεν μπορούν να την φάνε την τροφή των μπατζι αλλά δεν είναι αρκετή. Όπως αντίστοιχα αν τα μπατζι τρώνε την τροφή των μεσαίων θα παχύνουν από τους πιο λιπαρούς σπόρους. Τώρα δεν μπορώ να αλλάξω την άποψη ενός ανθρώπου επειδή η ερώτηση όμως είναι αν μπορούν να μπούνε μαζί στο κλουβί και όχι αν τρώνε την ίδια τροφή, η απάντηση σας σε αυτήν την ερώτηση ποια είναι;; Γιατί στην πρώτη απάντηση σας απορρίπτοντας τα επιχειρήματα μας φαίνεται να θεωρείται ότι μπορούν να μπούνε μαζί. Στην δεύτερη απάντηση λέτε ότι ο κανόνας είναι να μην βάζουμε μαζί πουλιά απο άλλες ηπείρους! Οπότε τα μπατζι και τα παροτλετ είναι από άλλες ηπείρους; Μπαίνουν ή όχι μαζί κατά την γνώμη σας;
 
@meniam καλημέρα. Αυτό που παραθέσετε είναι άρθρο από κάποιο site? Γιατί σε κάποιο σημείο λέει ότι σε το "μίγμα που χρησιμοποιούμε στη δική μας εκτροφη"
Σαν απάντηση φαίνεται σε κάποια ερώτηση ή σε κάποια είδους παρουσίαση εκτροφής.
Πλήρης ανάλυση του μίγματος που χρησιμοποιεί αλλά δεν μπορώ να συμπερανω αν είναι κάποιο έτοιμο εμπορικό προϊόν ώστε να ανατρέξω στα διατροφικά του χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να μπουν στο ίδιο κλουβί και νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό από τις απαντήσεις και την δική σου αλλά και του @Φοίβος και της @Ledagcc . Κινδυνεύουμε να βγουμε εκτός θέματος :-)
 
Ερώτηση. Μπορεί να μπει budgie με parrotlet μαζί σε κλουβί?
Απάντηση: Ούτε για αστείο.
Τα παροτλετς τρωνε το ίδιο μιγμα με τα μπατζι.
Λάθος. Τα πάρροτλετ τρώνε μείγματα μεσαίων παπαγάλων, οπότε και τα μείγματα για lovebird είναι κατάλληλα. Τα μείγματα για budgie θεωρούνται φτωχά διατροφικά για τα πάρροτλετ.
 
Back
Top