Αναπαραγωγή Μπορω να μεγαλωσω μονος τα παραδεισια;

Πόσων ημερών είναι οι νεοσσοί σου; Σ' αυτήν την γέννα παρατήρησες αυτό το πρόβλημα ή σε προηγούμενη; Γιατί αν ήταν προηγούμενη, μπορεί να αλλάξει τώρα η συμπεριφορά τους και να μην το επαναλάβουν.
Διάβασε το άρθρο μας επί του θέματος, όμως να σου πω, πως είναι ένα δύσκολο γενικά εγχείρημα για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά και πρέπει να προμηθευτείς και τα κατάλληλα εργαλεία, γιατί δύο πράγματα έχουν μεγάλη σημασία, η θερμοκρασία και η κατάλληλη διάλυση (μορφή υφή) της κρέμας. Και φυσικά να έχεις και την κατάλληλη κρέμα.
Ρίξε μια ματιά και ό,τι χρειαστείς, ρώτησε https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
 
Λιπον οινεοσσοι θα βγουν σε τρεις ημερες και οι γονοις το ιτε τα σκοτονουν,ιτε τα αφηνουν και ιτε δεν τα ταιζουν μονα στην πρωτη τους γεννα ηταν ολα καλλα!☹
 
Ηλία μου, πες μας δυο λόγια πιο αναλυτικά να καταλάβουμε. Στην πρώτη γέννα όλα ήταν καλά, πόσα πουλάκια έβγαλαν, τα μεγάλωσαν σωστά; Πότε διαπίστωσες το πρόβλημα; Μία φορά, δύο φορές; Πόσες φορές έχουν γεννήσει συνολικά τα πουλάκια τον τελευταίο χρόνο; Τι τους δίνεις για να ταΐζουν τους νεοσσούς;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Στην πρωτη εβγαλαν εναν νεοσσο ασπρο μπλακ τσικ. Το μεγαλοσαν πολυ καλα και απο τη δευτερη γεννα ηταν ολα χαλια. Εχουν γεννησει περιπου3 φορες. Και τους δινω αυγοτροφη απλη.
 
Μήπως έχουν εξαντληθεί από τις συνεχόμενες γέννες και την ελλειπή διατροφή;
Μήπως περνάνε πτερόρροια;
 
Δηλαδή στην πρώτη γέννα τα μεγάλωσαν μια χαρά, στη 2η πήγαν όλα χαλιά, και στην τρίτη υποθέτεις ότι πάλι θα πάνε ξανά όλα χαλιά; Γιατί προχώρησες και σε τρίτη γέννα με τέτοια συμπεριφορά γεννητόρων;
 
Στην πρωτη εβγαλαν εναν νεοσσο ασπρο μπλακ τσικ. Το μεγαλοσαν πολυ καλα και απο τη δευτερη γεννα ηταν ολα χαλια. Εχουν γεννησει περιπου3 φορες. Και τους δινω αυγοτροφη απλη.
1 νεοσσό στην πρώτη γέννα δεν το λες και καλά σε καμία περίπτωση. Οι γονείς είναι της ίδιας μετάλλαξης; Μήπως είναι συγγενείς;. Η αυγοτροφή δεν είναι πανάκια για καλά αναπαραγωγικά αποτελέσματα. Χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Το ζευγάρι σου χρειάζεται ξεκούραση, καλή διατροφή και προγραμματισμό στις γέννες του. Αν τα αγόρασες μαζί από το ίδιο κατάστημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αδέρφια.
 
Δεν είναι η τρίτη φορά ανα χρόνο κάνουν 2 με 3 γέννες και ζευγάρωσαν μόνα τους. Στην πρώτη γέννα από όταν τα πήρα μου έβγαλαν τρεις νεοσσούς αλλά η μητέρα κατά λάθος είχε ρίξει ένα μωρό κάτω (Βέβαια είμουν πρωστά.)Αποκλείετε να είναι αδέρφια γιατί όταν τα πήρα το ένα ήταν μικρό με μαύρη μύτη. Επίσεις βάζω και αυγό, φρούτα, λαχανικά και βιταμίνες.
 
Όσο καλά και να τρώνε, δεν πρέπει να γεννάνε ασύστολα, υπάρχει και ένα θέμα ηθικής. Πόσα πουλιά σου έχουν βγάλει συνολικά δηλαδή;
 
Λοιπόν για να καταλάβετε αυτό το ζευγάρι το πήρα από τι ίδιο πετ και ο αρσενικός μόλις πορτοκάλιζε και μετά από έναν περίπου χρόνο τα έβαλα να ζευγαρώσουν. Στην πρώτη γέννα μου έβγαλαν τρεις νεοσσούς και οι δύο πέθαναν γιατί ο αρσενικός έβγενε από τη φωλιά με φόρα και έπεφταν τα μικρά. Αλλά ο ένας μου έμεινε και ήταν άσπρο μπλακ τσικ . μετά στις άλλες γέννες δεν κράταγα κανέναν νεοσσό γιατί τα σκοτώνανε ή δεν τα ταΐζανε. Και έτσι λέω να τους αναθρέψω μόνος μου. (Τώρα καταλάβατε; Χα, χα, χα😛)
 
μετά στις άλλες γέννες δεν κράταγα κανέναν νεοσσό γιατί τα σκοτώνανε ή δεν τα ταΐζανε. Και έτσι λέω να τους αναθρέψω μόνος μου.
Αυτά τα πουλιά δεν πρέπει να ξαναμπούν σε αναπαραγωγή με τέτοιο αναπαραγωγικό DNA. Αν και αμφιβάλλω πως φταίνε τα πουλιά.. Κάτι θα κάνεις λάθος... μήπως τα στρεσάρεις και τα ενοχλείς;
 
Πρόταση..
Θες να δοκιμάσουμε να τα πάμε σε αναπαραγωγή παρέα... μέσα από 'δω;
Να γίνει η περίπτωσή σου "δείγμα" για τους αναγνώστες;
Αν ναι... Θα πρέπει να ακούς τις προτάσεις των μελών και να μας ανεβάζεις φωτογραφίες με τα "αποτελέσματα"...
Είμαι σίγουρος με τόσους φίλους με διάθεση βοήθειας θα υπάρχουν σίγουρα θετικά αποτελέσματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top