Φροντίδα Μπορώ να έχω κλιματιστικό μαζί με τα budgies μου;

Myrvid765

PB New Member
Εγγραφή
8 Απρ 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Πειραιά
Καλησπέρα... και συγνώμη για την ώρα.. Έχω δύο μπατζι, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Τα έχω μέσα στο δωμάτιο το οποίο μένω, Τώρα που έχει αρχίσει να ζεστένει ο καιρός μπορώ να βάλω κληματιστικό? Επίσης μπορώ να τα πάρω μαζί μου σε νησί? Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
 
Πρέπει να έχει γίνει πρόσφατο σέρβις/καθαρισμός των φίλτρων για να μην αρρωστήσουν (αναπτύσσονται βακτήρια και μύκητες με τον καιρό και τα πτηνά ειναι πολύ ευαίσθητα). Φυσικά να μην τα πετυχαίνει απευθείας το κρύο και οι αλλαγές θερμοκρασίας να μην είναι απότομες (από 40 βαθμούς δεν το πάμε 20 πχ).
Εφόσον προετοιμαστείτε κατάλληλα μπορεί να έρθει διακοπές, μπορείτε να συμβουλευτείτε εναν ειδικό κτηνίατρο πριν να σας συμβουλευσει τί να παρετε για περίπτωση ανάγκης.
 
Και αν γίνει καθαρισμός στο κλιματιστικό καλό θα ήταν να μην είναι τα πουλιά σε αυτό τον χώρο, και κατά την διάρκεια και μετά. Αφού το καθαρίσετε άστο να δουλέψει κάποια ώρα με ανοιχτές τίς πόρτες για να καθαρίσει το δωμάτιο από τα χημικά του καθαρισμού, και ας λέει ο μάστορας πως είναι οικολογικά .
 
Επειδή κι εγώ κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με την Ίριδα και φυσικά υπρχει κλιματισμός, αν και δεν είναι στο ρεύμα σε ένα από τα σημεία που βάζω το κλουβί, βαζω ένα ύφασμα από την μία πλευρά, εκείνη πιο κοντά στο ρεύμα, ώστε *αν* την χτυπάει κι εγώ δεν το νιώθω γιατί δεν έχω τις διαστάσεις της, να προστατεύεται. Επίσης, δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά, και ως γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε με κλιματισμό υποφερω αρκετά, οπότε ανοίγω κάποιο από τα άλλα δωμάτια, μήπως έρθει και λίγη δροσιά προς εμάς. Τέλος, αν την δω να μπαίνει στο μπάνιο, το σβήνω επι τόπου μέχρι να στεγνώσει τελείως, δηλαδή ~15'.
 
Back
Top