Φροντίδα Μπορώ να έχω τα καναρίνια εντός σπιτιού;

john pagouras

PB New Member
Καλημέρα και Χρόνια πολλά.καλές γιορτές σε όλους. Έχω 2 καναρίνια αρσενικά μικρά, ένα hartz και ένα timbrado,πειράζει εάν όλο τον χειμώνα τα έχω μέσα στο σπίτι, με θερμοκρασία σπιτιού 20-21 βαθμούς κελσίου;Εναλλακτικά θα μπορούσα να τα έχω σε εξωτερικό χώρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.τριτη επιλογή να τα έχω σε εσωτερικό χώρο διαμερίσματος που δεν θερμαίνεται.τι είναι καλύτερο για τα πουλιά;μου είπανε ότι αν τα έχω στο σπίτι στους 20-21 βαθμούς δεν θα κελαηδάνε και θα ρίξουν τα φτερά τους..

Συνημμένα

• IMG_20241225_091200.webp
    IMG_20241225_091200.webp
    347,9 KB · Προβολές: 9
Τα καναρίνια, είτε hartz είτε timbrado, είναι αρκετά ανθεκτικά αλλά επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας και τις συνθήκες διαβίωσης.

Αν τα έχεις μέσα στο σπίτι με θερμοκρασία 20-21°C, είναι μια καλή επιλογή για τη χειμερινή περίοδο. Η σταθερή θερμοκρασία του κλειστού χώρου τα προστατεύει από το κρύο και τα ρεύματα. Ωστόσο, σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να μην κελαηδούν τόσο έντονα καθώς η ζέστη και η έλλειψη φυσικού φωτός μειώνουν τη δραστηριότητά τους. Για να διατηρήσεις το κελάηδημά τους, φρόντισε να έχουν αρκετό φυσικό φως και να ακολουθούν τον κανονικό ρυθμό ημέρας-νύχτας.

Αν μπουν σε εξωτερικό χώρο, είναι σημαντικό το κλουβί να είναι προφυλαγμένο από όλες τις πλευρές, εκτός από την πρόσοψη. Με αυτόν τον τρόπο τα καναρίνια προστατεύονται από ρεύματα και κακοκαιρία, αλλά παραμένουν σε επαφή με το περιβάλλον. Αν τα πουλιά βρίσκονταν έξω από το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και έχουν προσαρμοστεί στις εξωτερικές συνθήκες, η καλύτερη επιλογή είναι να τα αφήσεις εκεί. Αν όμως σκοπεύεις να τα βγάλεις έξω τώρα, θα σου έλεγα να προτιμήσεις να τα βάλεις σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση.

Το δωμάτιο αυτό θα πρέπει να έχει αρκετό φως και τα καναρίνια να ακολουθούν το φυσικό ρυθμό ημέρας-νύχτας. Έτσι, δεν θα εκτεθούν σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και θα έχουν πιο φυσικές συνθήκες. Μην ξεχνάς να αερίζεις συχνά το χώρο. Τα καναρίνια αγαπούν τον καθαρό αέρα και το φως.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, εδώ είμαστε!

Back