Γενικά Μπορώ να έχω όλο το χρόνο μαζί το ζευγάρι με τα καναρίνια;

GreekMan72

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.149
Πόλη
Ραφήνα
Καλημέρα σας φίλοι μου,

Θα ήθελα την βοήθεια σε μια απορία μου που ίσως είναι λίγο.. Κουτή..🤓

Εάν πάρει κανείς δυο καναρίνια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, από τις πρώτες μέρες της ζωής τους (εφόσον, φυσικά, έχει διαχωριστεί το φύλο τους), μπορεί να τα διατηρήσει ως ζευγάρι σε μόνιμη βάση;
Εννοώ χωρίς διαχωριστικά κλπ. Ένα ζευγαράκι μόνιμα (και για πάντα🙂) στο κλουβί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σκόπευα να κρατήσω αυτή την κουβέντα για αύριο αλλά θα σας πω Αντώνη..

Ως γνωστό, έστω για κάποιους, έχω ερωτευθεί τα Υorkshire (ήσουν μάρτυρας στην πρώτη επαφή Αντώνη).
Σκεφτόμουν λοιπόν ότι εάν και εφόσον την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο αποφασίσω να ασχοληθώ, να το κάνω με αυτό το είδος.
Μέσα από κάποια γνωριμία που προέκυψε μέσα από δυο τρεις "σπόντες", τον ερχόμενο Νοέμβρη θα μου χαρίσουν ένα ζευγάρι από αυτά τα πανέμορφα πτηνά με παράκληση-προϋπόθεση να γίνω μέλος στον ανάλογο σύλλογο. Έτσι κι αλλιώς σκόπευα να γραφτώ κάπου άρα αυτό για μένα δεν είναι πρόβλημα.

Έχω βεβαίως αρκετές έως πολλές απορίες επί του θέματος και πολύ έρευνα που έχω αρχισει να κάνω σιγά σιγά, αλλά, συν το χρόνο αυτά.. Απλά ξεκινάω από τώρα να μαζεύω πληροφορία γιατί θέλω να δω που θα το πάω, πως θα το πάω, τι θα κατασκευάσω τι όχι κλπ κλπ. Αξιολογώ με άλλα λόγια για να δω -εάν τελικά κινηθώ- προς ποιά κατεύθυνση θα είναι..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ενδεχεται να χρειαζεται να το εχεις και σε αλλο χωρο.

Εννοείς να μην είναι μεταξύ τους στον ίδιο χώρο ή να μην είναι τα Yorkshire στον ίδιο χώρο με τα κοινά μου;(τα οποία εννοείται πως δεν θα ξεφορτωθώ..ίσα ίσα που θέλω να τα αυξήσω)

Ο χώρος είναι το μεγάλο ερωτηματικό που επιστεγάζει την όλη απόφαση άλλα και το προς τα που θα κινηθώ.. Ταυτόχρονα αυτό μου έδωσε την αφορμή για την πρώτη ερώτηση.. Ο χορός!
Επίσης, αυτό με έκανε διστακτικό στο να κάνω φέτος την πρώτη μου προσπάθεια για αναπαραγωγή..
 
Αν θέλουμε ζευγάρι καναρίνια θα πρέπει να ενώνονται τη στιγμή ακριβώς που πρέπει
Αν δε θέλουμε να γεννάνε όλο το χρόνο (με όποιες συνέπειες) θα πρέπει να τα χωρίζουμε στο τέλος της Άνοιξης.
Αν θέλουμε δυο πουλάκια δίκην pet μπορεί να τα έχουμε μαζί (σαν αδερφάκια θα είναι τον πρώτο καιρό).
Αν θέλουμε να κελαηδάει το αρσενικό όμως θα πρέπει να είναι μόνο του.
Αυτά για τους άλλους. Γιατί
είμαι σίγουρος Δημήτρη πως θα τα χωρίσεις αμέσως μόλις τα πάρεις και θα τα ενώσεις την κατάλληλη στιγμή.
 
Αυτά για τους άλλους. Γιατί
είμαι σίγουρος Δημήτρη πως θα τα χωρίσεις αμέσως μόλις τα πάρεις και θα τα ενώσεις την κατάλληλη στιγμή.

🙂 Πως με ξέρεις.. Πως με ξέρεις 🙂

Αν λύσω το χωροταξικό, είναι δεδομένη εξέλιξη Γιάννη. Ειναι λίγο μπελάς όμως η ιστορία..
 
Δημήτρη, πριν απ' όλα πρέπει να ρωτήσεις και να μάθεις της ιδιοτροπίες της ποικιλίας. Δεν πρόκειται για Τιμπράδο ή Γκλόστερ . Τα Γιόρκ είναι μια δύσκολη ποικιλία. Το βασικότερο φυσικά είναι να αποκτήσεις πουλιά που ζευγαρώνουν χωρίς παραξενιές. Θηλυκά που φτιάχνουν φωλιά, κλωσάνε χωρίς διακοπές, ταΐζουν χωρίς βοήθεια και δεν "βαριούνται" την όλη διαδικασία της ανατροφής των μικρών. Οσο και αν ακούγονται, δεν είναι τα πιο αυτονόητα πράγματα αυτά, όταν μιλάμε για Γιορκ.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Μάκη!
Έχεις απόλυτο δίκιο.

Στο τι πουλιά θα είναι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω από το να εμπιστευτώ τον άνθρωπο που έχει την ευγένεια να μου τα χαρίσει. Θεωρώ και ελπίζω ότι θα είναι "καλά" πουλιά, επειδή ο απώτερος σκοπός του ιδίου άλλα και του συλλόγου είναι η αναπαραγωγή και η εξάπλωση του είδους. Όμως δεν γίνεται να έχω και απαιτήσεις από την στιγμή που κάποιος μου χαρίζει κάτι (εάν αποφασίσω τελικά ότι θα τα πάρω)

Έχω ήδη ξεκινήσει την έρευνα μου και όντως δεν είναι και τα "ευκολότερα" πουλιά.. Διαβάζω αρκετά και συλλέγω πληροφορίες που θα επεξεργαστώ.
Δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε οτιδήποτε εάν πρώτα πρώτα δεν συμβουλευτώ εσάς. Αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχω αρκετή γνώση, θα έχω φιλτράρει την πληροφορία και θα έχω καταλήξει ότι θέλω να προχωρήσω με αυτή την ράτσα ή όχι.

Είναι άλλο να σου αρέσουν κι άλλο να τα εκτρέφεις/αναπαράγεις.
Άρα. Έχει δρόμο η ιστορία.. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο που το ξεκινάω σχεδόν 8 μήνες πριν άλλα ο χρόνος.. Περνάει γρήγορα οπότε καλύτερα νωρίτερα πάρα να κυνηγάς με την ψυχή στο στόμα την τελευταία στιγμή.. Το απεχθάνομαι αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οταν και αν σου χρειαστεί, μπορείς να ζητήσεις γνώμη και βοήθεια απο κάποιον πολύ παλαιό εκτροφέα και γνώστη της ποικιλίας. Τον Πρόεδρο ενός απο τα κλάμπ των ΓΙΟΡΚ στην Αθήνα. Θα σου στείλω σε μήνυμα το τηλέφωνό του.
 
Νομίζω ότι η καθοδήγηση από τους "προλαλησαντες" ήταν ουσιαστική. Προσωπικα θα ήθελα αυτά τα όμορφα πουλιά να είναι μόνα τους ώστε το θηλυκό να είναι ξεκούραστο και το αρσενικό να έχει το χρόνο καί τό χώρο να κελαηδα!🐦
 
Δημήτρη εισαι επικίνδυνα ρομαντικός νομίζω.

Πουλια "καλα" δεν χαριζει κανεις επαγγελματιας και αναφερομαι σε οσους εκαναν το χομπι επάγγελμα, χωρις να το κατηγορώ βέβαια αυτο.
Υπαρχουν βεβαια παντα εξαιρεσεις που επιβεβαιώνουν τον κανονα.

Γνωμη μου ειναι είναι να μπεις πρωτα μια φορα στη διαδικασία της αναπαραγωγης με τα κοινα που εχεις και μετα βλεπεις και το παρακατω.
 
Πουλια "καλα" δεν χαριζει κανεις επαγγελματιας

Το ξέρω Αντώνη..η μάλλον για να το πω ποιο σωστά.. Το αντιλαμβάνομαι ότι έτσι είναι. Όλοι θα κρατούν τα "καλά" για τις εκτροφές τους.. Θα δούμε. Έχουμε καιρό μεχρι τότε..Αυτό με τα κοινά που μου είπες θα γίνει έτσι κι αλλιώς 😉

Όσο για το "επικίνδυνα ρομαντικός"... Ναι προσπαθώ να είμαι😌
 
Όσο για το "επικίνδυνα ρομαντικός"... Ναι προσπαθώ να είμαι😌


Και έτσι πρεπει.

Απο την μικρη μου εμπειρια τα καλυτερα πουλιά τελικα ειναι απο τους "δεν πουλαω, χαριζω" και απο ανθρωπους που εχεις πιει ενα κρασακι μαζι τους και υπαρχει προσωπικη επαφη.
 
Back
Top