Φροντίδα Μπορώ να έχω 2 ζευγάρια καρδερίνες σε ένα κλουβί;

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σκέφτομαι να αγοράσω 1 ακόμα ζευγάρι καρδερίνες εκτροφείς φυσικά και θα ήθελα να ρωτήσα αν θα μπορούσα να τις έχω όλες σε ένα κλουβί ακόμα και στην αναπαραγωγή. Θα υπάρξει πρόβλημα; Θα τις έχω σε ένα από αυτά τα 2 κλουβιά:
rsz_2rsz_2014-02-18_174241-1.webp
 
Εγώ δεν κατάφερα ποτέ να έχω δυο ζευγάρια καρδερίνας σε ένα κοινό χώρο, κατά την αναπαραγωγική περίοδο.. Όσες φορές το προσπάθησα κατέληγα να τρέχω εσπευσμένα να τις χωρίσω. Οι καυγάδες ήταν επικοί και ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Και δεν τα είχα σε κλουβί αλλά σε μεγάλη εξωτερική κλούβα.
 
Ρώτησα μερικούς γνωστούς μου εκτροφείς καρδερίνας και μου είπαν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν έχουν μικρούς τσακομούς αλλά αν μαλώνουν θανάσιμα μου είπαν να τα χωρίσω. Τι λες εσύ;
 
Σου απάντησα με βάση την εμπειρία μου. ίσως να μην έκανα κάτι σωστά. Δεν είμαι ειδικός στις καρδερίνες (και σε κανένα είδος)
Το βλέπω δύσκολο ως αδύνατον να συνυπάρξουν ομαλά 2 ζευγάρια στην περίοδο αναπαραγωγής μαζί στο κλουβί που πόσταρες

Δεν χάνεις να δοκιμάσεις, όπως σε συμβούλεψαν αλλά κατά την γνώμη μου είναι κρίμα να ρισκάρεις με τις καρδερίνες και να χάσεις μια αναπαραγωγική περίοδο. Αξίζει το κόπο να τους πάρεις ένα έξτρα κλουβί.

Παρατηρώντας και τις άγριες καρδερίνες που ζουν στον κήπο μου και στα πέριξ, όταν φωλιάζουν γίνονται επιθετικές και διώχνουν τους νεο-εισερχόμενους. Μόνο μία φορά είδα 2 φωλιές στην αμυγδαλιά!
 
Έτσι και αλλιώς έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο. Θα δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ για της συμβουλές!
 
Eννοεί ότι αυτά τα πειράματα, έχουν συνήθως ολέθρια αποτελέσματα..Αύξηση άγχους, στρες, αύξηση κοκκιδίων, ανταγωνισμός, αδυναμία αναπαραγωγής, συνωστισμός σε χώρο που δεν ενδείκνυται για διαβίωση 2 ζευγαριών καρδερίνας και συμπεράσματα από ''ειδικούς'' που σου προτείνουν να τ'αφήσεις αν δεν ''μαλώνουν θανάσιμα''...no other comments !
 
Απλώς ζήτησα γνώμες και στο κάτω κάτω δεν είναι ανάγκη κάθε φορά που ρωτάω κάτι για τα ιθαγενή να με κατακρίνεται. Στο φορουμ αυτό γράφτηκα για να μάθω όχι για να ακούω άλλους να με κατακρίνουν! 😡
 
Δεν σε κατακρίνει κανείς Γιάννη... Κακώς δίνεις τέτοια ερμηνεία. Τους ''συμβουλάτορες'' κατακρίνουμε κι όχι εσένα.
Ποιός από αυτούς έχει αφήσει σε 90άρα (?) ζευγαρώστρα 2 ζευγάρια ιθαγενή και έχει δει προκοπή;
Παρακαλώ ρώτα τους και πες μου... Και ρώτα τους και πόσα τέτοια πουλιά τους έχουν δει τα ραδίκια ανάποδα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Απλά είπαν τη γνώμη τους και όσον αναφορά το ποιον ανακρίνεται να τι ξεχωρίζεται από την αρχή γιατί ο τρόπος με τον οποίο τα λέτε αυτά ήταν λίγο απότομος δεν νομίζεις;
Tι έχουν τα έρμα... Και ψοφούν.

Eννοεί ότι αυτά τα πειράματα, έχουν συνήθως ολέθρια αποτελέσματα..Αύξηση άγχους, στρες, αύξηση κοκκιδίων, ανταγωνισμός, αδυναμία αναπαραγωγής, συνωστισμός σε χώρο που δεν ενδείκνυται για διαβίωση 2 ζευγαριών καρδερίνας και συμπεράσματα από ''ειδικούς'' που σου προτείνουν να τ'αφήσεις αν δεν ''μαλώνουν θανάσιμα''...no other comments !
 
Γιάννη μην το παίρνεις προσωπικά, καθένας μας έχει τον τρόπο του. Δεν απάντησε ειδικά σ' εσένα έτσι, με τον ίδιο τρόπο θα απαντούσε όποιος και να έθετε το ίδιο θέμα.
Η αλήθεια είναι πως εμείς οι ίδιοι που αγαπάμε υποτίθεται τα ζώα και τα πουλιά, προσπαθώντας πολλές φορές να συμβιβάσουμε τα ασυμβίβαστα, καταλήγουμε να τα κακοποιούμε χειρότερα από κάποιους που απλώς αδιαφορούν γι' αυτά.
 
Συνέχισε να ρωτάς και αν θέλεις μια συμβουλή μεγαλύτερου, μην είσαι τόσο ''ευαίσθητος'' ..Αν θέλεις να ασχοληθείς με τα ιθαγενή, θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι.. Και για ν'αντέξεις τις αντιξοότητες αλλά και για να υπομείνεις τους εκτροφείς ιθαγενών (που όντως είναι περίεργη φάρα :)
 
Η αλήθεια είναι ότι οι εκτροφείς καρδερίνας μετά από μια πετυχημένη γέννα αποκτούν το ύφος 1000ων καρδιναλίων!
 
ήταν λίγο απότομος δεν νομίζεις;
Ήταν ειρωνικός ο τρόπος, ναι. Παρ όλα αυτά, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι φύσει αδύνατον η συμπεριφορά κάθε μέλους μιας κοινότητας να ικανοποιεί τους υπόλοιπους.

Όπως ξέρετε, δεν μας αρέσει καθόλου να διαγράφονται μηνύματα. Για χάρη της ελευθερίας του λόγου, θα πρέπει να δείχνουμε μια σχετική ανοχή στις συμπεριφορές που δεν θεωρούμε τέλειες με βάση τα κριτήρια μας.

Φυσικά, αναφέρομαι μόνο σε περιστασιακά συμβάντα.
 
Τέλος πάντων για να επιστέψουμε στο θέμα εκτός από την αναπαραγωγή τις άλλες περιόδους μπορώ να τα έχω σε αυτό ρο κλουβί;
 
Oι καρδερίνες θέλουν χώρο. Είτε σε περίοδο αναπαραγωγής, είτε όχι, η ζευγαρώστρα που δείχνεις είναι υποφερτή μόνο για ένα ζευγάρι.
 
Γιάννη...

Σε καμιά περίπτωση δεν ειρωνεύτηκα εσένα.

Ειρωνεύτηκα τους ξερόλες που σου είπαν ότι μπορείς να έχεις δύο ζευγάρια σε μία μικρή ζευγαρώστρα.

Εσύ καλά κάνεις και ρωτάς ότι "να ναι"... (μόνο έτσι μαθαίνεις).

Το έχω ξαναπεί κι άλλη φορά.

Ενιά στους δέκα που ασχολούνται με καρδερίνες είναι εντελώς άσχετοι.

Δυστυχώς αυτός ο ένας που γνωρίζει δεν μιλάει.

Και αν έδωσα τέτοια εντύπωση να ζητήσω δημόσια συγγνώμη.

Οταν θα αποφασίσεις να ασχοληθείς με την καρδερίνα... Πρώτα θα εξασφαλίσεις την υποστήριξη από "έναν" και μόνο έναν που γνωρίζει το άθλημα και μετά θα προχωρήσεις.

Πάντα φιλικά.
 
Θέλω την υποστήριξη σου, του PAIANAS και όλων των παιδιών που ασχολούνται με τις καρδερίνες εδώ στο forum και γιαυτό θα ήθελα και εγώ να ζητήσω συγνώμη και θα ήθελα να ξεχάσουμε τις προηγούμενες αντιπαραθέσεις μας και να αρχίσουμε ξανά από την αρχή αν φυσικά συμφωνείς. 🙂
 
Back
Top