Φροντίδα Μπορώ να βάλω ένα αρσενικό δίπλα σε κλουβί του ζευγαριού;

αυτο καταλαβα, μακαρι να βγουν οι υποψιες μας αληθινες! συγγνωμη για την ποιοτητα, αλλα τα εκανε οσο πιο βιαστικα και προσεκτικα μπορουσα, ειδικα στο τελευταιο που "ειδα κινηση" αν ειδα βεβαια, δεν ειδα κατι να παλλεται απλα κατι σαν να χυνεται μεσα στο αυγο. Εχω αφησει και τα 4 αυγα μεσα στη φωλια.
 
Μπορει να με γελασαν τα ματια μου, αλλα στο ενα αυγο νομιζω ειδα κινηση.
Μπορείς να μας "θυμίσεις" σε ποια μέρα επώασης βρίσκονται τα αυγά;
ειδικα στο τελευταιο που "ειδα κινηση" αν ειδα βεβαια, δεν ειδα κατι να παλλεται απλα κατι σαν να χυνεται μεσα στο αυγο.
Αυτό δεν μπορεί να είναι και τόσο καλό. Όταν υπάρχει ανάπτυξη της ζωής μέσα στο αυγό τέτοιες "ροές" δεν πρέπει να υπάρχουν.
Θα περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη για το αποτέλεσμα.
 
Μπορείς να μας "θυμίσεις" σε ποια μέρα επώασης βρίσκονται τα αυγά;

Αυτό δεν μπορεί να είναι και τόσο καλό. Όταν υπάρχει ανάπτυξη της ζωής μέσα στο αυγό τέτοιες "ροές" δεν πρέπει να υπάρχουν.
Θα περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη για το αποτέλεσμα.

Το πρωτο αυγο το ειδα 6 μαρτιου
 
Το πρωτο αυγο το ειδα 6 μαρτιου
Νομίζω πως δύσκολα θα υπάρχει αποτέλεσμα από αυτά τα αυγά... (θα έλεγα κανένα αποτέλεσμα αλλά δεν πρέπει να προδικάζουμε)
Υπομονή όμως και θα μας ενημερώσεις... εντάξει;
 
σιγουρα θα ενημερωσω, θεωρω αν μεχρι την αλλη κυριακη δεν υπαρχει αποτελεσμα, θα βγαλω την φωλια και θα τα χωρισω σε διαφορετικα κλουβια, του χρονου με το καλο προσπαθω ξανα! Σας ευχαριστω ολους
 
12 Μαρτιου ειδα οτι ηταν 4 τα αυγα εντελως τυχαια! Δεν τα αντικατεστησα.
Τότε, ή θα κάνεις ωοσκόπηση σε 2-3 μέρες πάλι (το σωστότερο) ή θα περιμένεις μέχρι τις 25 του μήνα.
 
Σωστα, την αλλη εβδομαδα που θα ξανα καθαρισω το κλουβι, θα ξανακανω . Αναμενουμε λοιπον
 
Παιδια καλημερα. Σημερα που πηγα να βαλω φυτρες στο κλουβι, ειδα οτι ειχαμε ενα ζωντανο πουλακι. Τελικα ολοι βγηκατε αληθινοι. Σημαινει οτι το ζευγαρι μου ειναι πολυ ντροπαλο και μπροστα μου δεν εκανε τιποτα.
 
Παιδια, τι πρεπει να κανω τωρα; να τους χωρισω; η να αφησω τον αρσενικο να βοηθησει την θυλικια στο μεγαλωμα του μικρου η μικρων; Σε καμια περιπτωση δε θα ηθελα 3η γεννα παντως. Και απο οτι βλεπω αυτος δε βοηθα και πολυ, Βεβαια, ουτε βατεμα ειδα ουτε τις ενδειξεις οτι ηταν πυρωμενος ειδα και τελικα ειδα και πουλακι σημερα.
 
Τα αφήνεις όπως είναι, κάνεις τον καθημερινό έλεγχο ρουτίνας και αν δεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το περιγράφεις εδώ και θα σου προτείνουμε λύσεις.

Με την ευκαιρία, διάβασε προσεκτικά αυτό το άρθρο για την αναπαραγωγή των καναρινιών και έχε το ως οδηγό. Το σημείο που βρίσκεσαι τώρα είναι η παράγραφος "η εκκόλαψη". Αν υπάρχουν απορίες που δεν καλύπτει το άρθρο, γράφεις και πάλι εδώ.
 
Σε καμια περιπτωση δε θα ηθελα 3η γεννα παντως.
Θα πρέπει πάντως να έχεις το νου σου, ειδικά μετά τη 10η - 12η ημέρα του πρώτου νεοσσού, διότι πολύ απλά θα ζευγαρώσουν ξανά και θα έχεις επόμενη γέννα με ένσπορα αυγά που θα είναι κρίμα να τα πετάξεις. Έχεις λοιπόν δύο πιθανότητες. Για τότε που σου λέω
  1. Χωρίζεις τον αρσενικό από τα μικρά και τον πηγαίνεις σε διπλανό κλουβί ώστε να τα βλέπει. Έτσι, αν η κανάρα τα παρατήσει για κάποιον λόγο (απίθανο) βάζεις εκείνον μέσα στο κλουβί να τα ταΐσει μέχρι τελικού απογαλακτισμού τους
  2. Χωρίζεις τη θηλυκιά από τα μικρά, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχει ήδη περάσει μια νύχτα εκτός φωλιάς, γιατί ο αρσενικός απίθανο να τα σκεπάσει ο ίδιος. Έχεις επίσης παρακολουθήσει και βεβαιωθείς ότι ο πατέρας ήδη ταΐζει τα μικρά του. Πάλι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η κανάρα να έχει οπτική επαφή με τα μικρά της.
 
Καλημερα, απο οτι εχω δει, ο πατερας ταιζει μονο τη μανα. Ολο αυτο τον καιρο που περιμενα ζευγαρωμα, ταισμα, φλερτ ουτε καν κελαηδιτο δεν εβλεπα απο αυτον, και τωρα που εσκασε το πρωτο αυγο ταιζει συνεχεια την καναρα. Θα μας τρελανει ο κυριος. Λοιπον σημερινη ενημερωση, αλλαξα νερο, χωρις βιταμινες απο χτες, φρεσκο αυγο, φρεσκοι σποροι, και εβγαλα απο μεσα τις φυτρες που εβαλα εχτες. Η τροφη που χρησιμοποιω απο την αρχη ειναι η PUUR απο witte molen , και η αυγοτροφη ειναι απο την cede premium eggfood. Η μητερα δειχνει να προτιμα μονο σπορους, ουτε στο αυγο πηγε ουτε στην αυγοτροφη. Ο πατερας παει σε ολα, και την ταιζει μετα.
Υπαρχει καποιο προβλημα με το βαμβακι, σε ενα δευτερο δοχειο που ειναι βαθυ εχω βαλει στον πατο βαμβακι ωστε απο πανω να βαλω το βραστο αυγο, ετσι ωστε να υπαρχει προσβαση και στο τσοφλι. Βλεπω ομως οτι ο αρσενικος τσιμπα απο το βαμβακι και το ριχνει κατω.
Το μωρο φαινεται καλα, δεν ειναι ζωηρο αλλα κουνιεται, σιγουρα δεν εχει παρει το λοφιο του μπαμπα διοτι εχει χνουδι στο κεφαλακι του.
 
Χωρίζεις τον αρσενικό από τα μικρά και τον πηγαίνεις σε διπλανό κλουβί ώστε να τα βλέπει. Έτσι, αν η κανάρα τα παρατήσει για κάποιον λόγο (απίθανο) βάζεις εκείνον μέσα στο κλουβί να τα ταΐσει μέχρι τελικού απογαλακτισμού τους
φανταζομαι εννοεις να τον βγαλω απο την ζευγαρωστρα και να τον βαλω μονο του σε διπλανο κλουβι. Εαν μπει η καναρα σε διαδικασια πυρωματος βλεποντας τον;
 
φανταζομαι εννοεις να τον βγαλω απο την ζευγαρωστρα και να τον βαλω μονο του σε διπλανο κλουβι. Εαν μπει η καναρα σε διαδικασια πυρωματος βλεποντας τον;
Ναι, αυτό εννοώ. Να τον βγάλεις από τη ζευγαρώστρα αλλά να βλέπει να παιδιά του, ώστε αν χρειαστεί να τον βάλεις πάλι μέσα απομονώνοντας την κανάρα ώστε εκείνος τα ταΐσει.
Για το δεύτερο ερώτημά σου, έχω να σου πω ότι πιθανά θα μπει βλέποντάς1 τον ή ακούγοντάς1 τον ή και χωρίς την παρουσία2 του (οι αριθμοί που σου βάζω είναι κατά σειρά σπουδαιότητας). Στο σημείο αυτό λοιπόν θα πρέπει εσύ να αποφασίσεις τι θα κάνεις, και η συμβουλή μου παραμένει η ίδια, διότι το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι η κανάρα να μπει σε επόμενη ωοτοκία παρουσία ή απουσία του αρσενικού από το οπτικό της πεδίο (ή αυτό της ακοής).
Έχω κατά καιρούς εφαρμόσει και τις δύο στρατηγικές που σου αναφέρω στο ποστ 34, και στην τελική γέννα, συνήθως εφαρμόζω τη δεύτερη, δλδ αποσύρω την κανάρα νωρίς και αφήνω τον αρσενικό να μεγαλώσει τα παιδιά του.
 
Back
Top