Φροντίδα Μπορώ να βάλω κλαδιά ευκαλύπτου στα budgies;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
αυριο-μεθαυριο θα παρω ενα ζευγαρι dubgies σκεφτομαι ενα κιτρινο και ενα μπλε εχω κοψει κατι κλαδια ευκαλιπτου με φυλα και μεζεψα μερικους φλοιους μπορω να τα βαλω στο κλουβι; Αν τα φανε υπαρχει περιπτοσει να παθουν κατι;θα τα εχω σε μια ζευγαροστρα που ειχα καναρινια να τη πληνω με καπιο σαπουνι πρωτα; Ευχαριστω
 
Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να τους πάρεις καινούργιο κλουβάκι, που αυτό θα ήταν το καλύτερο, πλύνε πολύ καλά το κλουβί και τα εξαρτήματα του, που έχεις, με ζεστό νερό και κάποιο απολυμαντικό (όχι χλωρίνη) εγω χρησιμοποιώ το detol.:)
 
εχω πολλα κλουβια γιαυτο δεν περνω αλλο... Το τετολ θα το βρω στα φαρμακια μονο ή εχει και στα σουπερ; Για τα φυλα και τους φλοιους τι λετε;
 
Το detol θα το βρεις και στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ. Θα πάρεις το σαπούνι στην υγρή του μορφή.:)
 
Γεια σου Αγγελε! Με το καλό να αποκτήσεις τα παπαγαλάκια σου!

Το βασικότερο από όλα, αφού εχεις και άλλα πουλιά, είναι να διαβάσεις αυτό Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης

Οσο για το κλουβί, να ξέρεις πως τα παπαγαλάκια χρειάζονται ψηλό κλουβί με οριζόντια κάγκελα για να ενισχύεται έτσι η έμφυτη τάση τους για σκαρφάλωμα.
Βέβαια άν εχεις κλουβιά και θες να τα αξιοποιήσεις, διάλεξε το μεγαλύτερο μιας και θα φιλοξενήσει 2 πουλάκια. Διάλεξε μερικά λεπτά κλαδιά ευκάλυπτου να μπορούν να γίνουν πατήθρες αλλά να τα αλλάζεις συχνά γιατί θα τα ραμφίζουν και θα τα καταστρέψουν! Οπως σου πρότεινε και η Μαιρη καθάρισε και απολύμανε καλά το κλουβί πριν το χρησιμοποιήσεις.

Μην βιαστείς να τα βάλεις να ζευγαρώσουν πρίν βεβαιωθείς για το φύλο τους, την προσωπικότητά τους και τις συνήθειές τους. Δωσε τους χρόνο να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον και η αναπαραγωγή θα έρθει με τον καιρό!
 
Το dettol δεν καλύπτει 100% για απολύμανση. Για εμμένα καλύτερο είναι το bettatine scable ( σαπούνι) ή αφού δεν τα έχεις ακόμη αγοράσει χλωρίνη καυτό νερό και στον ήλιο 1 ημέρα και είσαι σίγουρος. Αν τα πάρεις από το ίδιο μαγαζί βάλτα μαζί χώρια από τα άλλα πουλιά διαφορετικά σε χώρια κλουβιά μην έχουν κάποια αρρώστεια. Δες το άρθρο που υποδικνεύει η Georgina.
Άντε με το καλό... Και καλούς απογόνους.
 
σιγουρα δεν θα εχουν προβλιμα με τους φλοιους και τα φυλα;αν τα φαν δεν θα τα πηραξει;

συγνωμη αν γυνωμε κουραστικος αλλα θελω το κλουβι να ειναι ετοιμο αυριο
 
Ο ευκαλυπτος ειναι απολυτα ασφαλης για τα πουλια! Ποσο μαλλον για τα παπαγαλακια που προερχονται απο το ιδιο μερος με τον ευκαλυπτο δηλαδη την Αυστραλια! 😉
 
να αφησεις και χωρο να μπορουν να πετουν! Μην το γεμισεις με φυλλα και δεν μπορουν να κουνηθουν... 😀
 
εχουν αρκετο χωρο... λυπον αυριο θα παω να κοιταξω σωστα τα λεω στα αρσενικα μπλε χαλινοε στα θηλυκα καφε... Ετσι;
 
ναι! Αλλα προσεξε γιατι τα κιτρινα δεν μπορεις να καταλαβεις τι ειναι και τα νεαρα επισης!
 
Να προσθέσω ότι τα μικρά μπατζι έχουν:
α. μεγάλα μάτια καταύμαυρα χωρίς λευκό γύρω-γύρω. Τα ενήλικα έχουν λευκό δακτύλιο στην ίριδα.
β. Το ράμφος είναι μαύρο ειδικά στην άκρη. Με τη πάροδο του χρόνου φεύγει η μαυρίλα.
γ. Το χαλινό έχει χρώμα ροζ έως μωβ για το αρσενικό και ανοιχτό μπλέ για θυλικά με λευκούς δακτύλιους στα ρουθούνια(έτσι το γράφει ένα βιβλίο που έχω)
 
πηρα ενα κιτρινο! Ειναι μικρο σε ηλικια... Παιδια ο χαλινος ειναι ανοιχτο μπλε και κοντα στα ρουθουνια ειναι ασπρος τι ειναι αρσενικο ή θηλυκο; Πειτ μου αν ειναι να παω ν του παρω ενα τερι γιατι ολα τα παπαγαλακια στο μαγαζι νομιζα οτι ηταν αρσενικα...
 
Όπως το περιγράφεις... Μάλλον θυλικό. Μια φωτό θα βοηθούσε σίγουρα.
Αργότερα μη ξεχάσεις να του βάλεις ταίρι
 
φτιαχνω ενα σταντ για τα παπαγαλακια που ελπιζω να αποκτισω, απο ελια..
μπορω να κανω παιχνιδια με κλαδια απο αμπελι;
 
Back
Top