Φροντίδα Μπορώ να βάλω κλαδιά ευκαλύπτου στα budgies;

ευχαριστω! Απλα το διαβασα σε ενα βιβλιο για παπαγαλους αλλα ειπα πρωτα να ρωτισω και εσας!
 
O λογος που δεν κανει ειναι οτι ανηκει στην Γενος Salix που σημαινει πως περιεχει σαλικυλικο οξύ μια ουσια που ενω χρησιμοποειται σαν φαρμακο για τους ανθρωπους, ακετυλο-σαλικυλικο οξυ είναι η ασπιρίνη, στα πουλια διαβασα οτι μπορει να προκαλεσει γαστροραγεια (φλεγμονη στο στομαχι) αν καταναλωθει από πουλιά. Προφανώς πιστευω πως εννοει σε αρκετή ποσότητα διότι πόσο ξύλο να μασήσει ένας παπαγαλος, αλλα καλυτερα πιστευω να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

πηγή: http://www.newlifeparrotrescue.org.uk/education/wood
 
ευχαριστωωω! Καλα που ρωτησα! Απο πιο φυτο ειναι ευλιγυστα τα κλαδια;να παρω χλορα λεπτα κλαδακια ευκαλυπτου;
 
Εγω παντως Αγγελε τους εχω βαλει(στα δικα μου)κλαδακια απο ελιας και ειναι μια χαρα! Και μια πληροφορια για ολους
Πρεπει να προτιμωνται τα κλαδια απο καποιο δεντρο απο τα πλαστικα οπου πωλουνται στο εμποριο(για να καθονται τα πουλια μας).Λογω της τραχειας υφης τους και του διαφορετικου σχηματος(ως προς την υφη) του καθενος αποτελουν σημαντικα για την υγεια του πουλιου! Κανουν ενα ειδος μασαζ το οποιο βοηθα στην καλυτερη κυκλοφορια του αιματος στα ποδια του!
 
Σωστά όλα αυτά αλλά για όσους παίρνουν πολύ στα σοβαρά το θέμα της υγιεινής. Για όσους καθαρίζουν κλουβιά μόνο τις μεγάλες γιορτές, δεν είναι ό,τι καλύτερο. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
με κλαδια ιτιας;ξερει κανεις αν ειναι ακινδινα ή οχι;
"Κλωνάρια από ιτιά ή (μη ψεκασμένων) οπωροφόρων είναι ιδανικά. Προσφέρουν απασχόληση..." Αφρικανικός Γκρι Παπαγάλος, Νatascha Schnelder-Bouman, σελ. 27, Εκδόσεις Καρακωτσογλου.
 
Εδω γραφει οτι ορισμενα ειδη ιτιας περιεχουν στον φλοιο τους μια ουσια που ονομαζεται γλυκοζιτης σαλιικινη
Ιτιά - Βικιπαίδεια
κι'εδω πως χρησιμοποιειται αυτη η ουσια στην φαρμακευτικη (ασπιρινη)
Medlook - Ασπιρίνη: Ευεργετικές δράσεις και παρενέργειες
Οποτε μη το διακινδυνευσεις Αγγελε!
 
Κλαδιά ιτιάς (;)

Διαπιστώνεται ότι οι πηγές... είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, δεδομένου ότι και στο βιβλίο Τα πάντα για τους ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ Horst Bielfeld, Eκδόσεις Ι. Καρακωτσογλου, σελ. 32, Κεφ. Πρόγραμμα διατροφής, "Για να τραγανίζουν: Κυρίως οι αχώριστοι (Lovebirds) αλλά και οι άλλοι μικροί παπαγάλοι θέλουν φρέσκα κλαδιά ιτιάς, όπως επίσης κλαδιά οπωροφόρων... Αυτά τα κλαδιά περιέχουν πολλά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία.
 
H ιτια ειναι κοινη ονομασια ενος δεντρου. Ξερουμε ποιο δεντρο ακριβως εχει μεταφραστει ετσι;
 
Ιτιά - Ιτιά

H ιτια ειναι κοινη ονομασια ενος δεντρου. Ξερουμε ποιο δεντρο ακριβως εχει μεταφραστει ετσι;
Δεν έχουμε παρά να επικοινωνήσουμε με τον υπεύθυνο των αναφερόμενων Εκδόσεων στον οποίο θα θέσουμε και τις αντίθετες απόψεις!
 
Aν θες να χρησιμοποιήσεις ευκάλυπτο, θα πρέπει να διαλέξεις κλαδιά που δεν εχουν προσβληθεί απο μικρόβιο και που δεν είναι δίπλα στο δρόμο γεμάτα σκονη κ άλλες βλαβερές ουσίες.δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή σαπούνια πάνω στα κλαδια, απλά.. Παίρνεις ένα καθαρό σφουγγάρι και τριβεις για πολύ ώρα με αλάτι κ ξύδι κ νερό.Αφού είναι για παπαγαλάκια μπορείς επίσης να τα ψήσεις για 1 ώρα στο φούρνο.
 
Back
Top