Αναπαραγωγή Μπορώ να δίνω κρέμα σε νεογέννητο κοκατίλ για να είναι ήμερο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Voulavp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Voulavp

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαρ 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα έχω δύο κοκατιλ τα οποία έκαναν αυγά αλλά μόνο ένα βγήκε..είναι 21 ημερών σε πια ηλικία θα μπορώ να του δίνω κρέμα να ναι ήμερο τώρα είναι ακόμα στη φωλιά του δε το ενοχλώ το ταιζουν οι γονείς του
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Voulavp
Καλημέρα, να σου ζήσει το μωράκι σου.🐣.
Αν οι γονείς ταΐζουν τα μωρά δεν τους ενοχλούμε και δεν παίρνουμε νεοσσούς για τάισμα σε νεαρή ηλικία. Τα Cockatiels μπορείτε να τα ταΐζετε συμπληρωματικά μια φορα την ημερα όταν θα κλείσουν της δυο εβδομάδες ζωής, έτσι θα συνηθίσουν την ανθρώπινη επαφή πιο γρήγορα. Και στην ηλικία 21-28 ημερών μπορείτε να τα ταΐσετε αποκλειστικά εσείς.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία της κρέμας, θα πρέπει να είναι 38°C με 39°C, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.
Εδώ υπάρχουν οδηγίες για τάισμα νεοσσων στο χέρι.
Επίσης ένα ενδιαφέρον άρθρο για το είδος.
 
@Vada σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά επειδή δε το έχω ξανακάνει Μάλλον θα το αφήσω ώσπου να βγει από τη φωλιά του να μάθει να τρώει σπορακια κ να το βάλω μετά σε δικό του κλουβί ..κ να το ημερεψω έτσι ..μη του κάνω κακό ωσ τώρα το ταιζουν οι γονείς του είναι 23 ημερών υπάρχει περίπτωση να ημερεψει χωρίς να του δίνω κρέμα?όταν απογαλακτηστει πλήρως??
 
υπάρχει περίπτωση να ημερεψει χωρίς να του δίνω κρέμα?όταν απογαλακτηστει πλήρως??
Ναί, μπορεί να ημερέψει με καθημερινή επαφή και πρόγραμμα.
Επίσης όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα μπορείς να το βγάζεις από την φωλιά για 2-3 λεπτά κάθε μέρα έτσι ώστε να σε συνηθίσει αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναστατωθούν οι γονείς.
 
είναι 23 ημερών υπάρχει περίπτωση να ημερεψει χωρίς να του δίνω κρέμα?

Μπορείς απο τώρα με καθαρά και ζεστά χέρια να το παίρνεις απο τη φωλιά 2-3 φορές την ημέρα απο κανένα δεκάλεπτο-τέταρτο. Τα άλλα αυγά ελπίζω να τα πέταξες γιατί μετά απο 23 ημέρες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν πουλάκια αν είναι απο την ίδια γέννα κι αν σπάσει κάποιο κατά λάθος ο κίνδυνος να αρρωστήσουν τα πουλιά απο τα χαλασμένα αυγά είναι μεγάλος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ μέχρι στιγμής έχω ημερεψει πλήρως 5 parrotlet με την καθημερινή επαφή μας. Με ήρεμες κινήσεις αρχικά και χάδια και όταν άρχισαν να τρώνε με δωροδοκία και παιχνίδια. Τολμώ να πω πως κάποια είναι πιο ήρεμα και χαδιαρικα από τα ήμερα που έχω..
 
@Geokilkis@Geokilkis καλησπέρα σήμερα είδα ότι έχει κάτι στο λαιμό του το μικρό σαν καφέ ... το καθαρίζει η μάνα του συνέχεια κ μαλον του έβγαλε καμία τουφιτσα γτ είδα στο στόμα τησ ένα φτερό φυσιολογικό είναι αυτό?
 
Αυτές οι βελόνες έχουν μέσα τα νέα φτερά. Αν οι γονείς συνεχίζουν να βγάζουν για κάποιο λόγο τις βελόνες τότε ο γονέας που το κάνει πρέπει να απομακρυνθεί από το κλουβί και αν το κάνουν και οι δύο τότε το μικρό πρέπει να βγει. Εν ολίγοις το μικρό κακοποιείται.
Πράξτε ανάλογα άμεσα γιατί δεν βλέπω να επιβιώνει το μικρό..
 
@Geokilkis θα το δω κ αύριο το ταιζουν κ τα δυο πάντως αλλά τη μητέρα είδα να το καθαρίζει
[automerge]1647460357[/automerge]
25 ημερών είναι κάθε πόσες ώρες θα πρέπει να το ταιζω λυπω κ 8ωρες στη δουλειά
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θέλει στις 7:00, 17:00 και 23:00 περίπου 10-15 ml αλλά πρέπει να μάθετε να ταϊζετε γιατί μπορεί να χάσετε το πουλάκι.
Υπάρχει σχετικό θέμα αλλα δεν μπορώ να το βρω τώρα.
 
@Geokilkis έχω βγάλει τη μητέρα έξω σε άλλο κλουβί θα το παρακολουθήσω κ αύριο ..της έβγαλα τα αυγά εχτές μπορεί γιαυτο μάλλον να το κάνει
 
@Geokilkis
[automerge]1647534729[/automerge]
@Geokilkis καλησπέρα μήπως να πάω στο κτηνίατρο να μου δώσει καμία αλοιφή για εκεί που έβγαλαν τις τριχουλες του μη πάθει καμία μόλυνση?η θα είναι ένταξη?
 
Back
Top