Γενικά Μπορώ να καταλάβω την ηλικία στα lovebirds από το δαχτυλίδι τους;

Καλησπέρα σας! Πριν λίγο καιρό σας είχα πει για το πρόβλημα συμβίωσης που είχαν τα παπαγαλάκια μου., (''ιηλυκό Lovebird ενοχλεί συνέχεια το αρσενικό''). τελικά ενώ έδειχναν οτι υσήχασαν, ο αρσενικός μου το έσκασε! Χαράρωσε αυτό που τους είχα βάλει στο κλουβί για να μην φύγουν και εξαφανίστηκε! Ελπίζω μόνο να τον βρήκε κάποιος να μην έπαθε κάτι άλλο.
Σήμερα πήρα στην παπαγαλίνα μου άλλη μια παπαγαλίνα (τουλάχιστον έτσι καταλάβαμε απο τα κοκαλάκια, οτι είναι θηλυκιά) για να μην είναι μόνης της. Την πήρα στα ίδια χρώματα μόνο είναι λίγο αδυνατούλα. Τελικά ισχύει οτι το δαχτυλίδι δείχνει την ηλικία τους; Η πρώτη έχει μπλέ και η καινούργια μου έχει πράσινο.
 
telika isxuei oti to daxtulidi deixnei thn hlikia tous?

Ναι (αν αναφερόμαστε σε κλειστού τύπου δαχτυλίδια), το δαχτυλίδι αναγράφει το έτος γέννησης καθώς και κάποια άλλα στοιχεία του εκτροφέα και του πουλιού, όπως ο κωδικός του εκτροφέα, η χώρα προέλευσης του πουλιού, ο αύξων αριθμός του πουλιού κ. Ο. Κ. :)

h proth exei mple kai h kainourgia mou exei prasino.

Έχω την εντύπωση πως τα χρώματα των δαχτυλιδιών αντιστοιχούν σ' αυτές τις χρονολογίες, αν είμαι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

-μπλε δαχτυλίδι= 2008
-πράσινο δαχτυλίδι= 2005
 
Back
Top