Αναπαραγωγή Μπορώ να μεταφέρω το ζευγάρι των καναρινιών (πρωί - βράδυ) στην αναπαραγωγή

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kalia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΕΝΩΣΩ

Greeklish - ΚΕΦΑΛΑΙΑ​

Η γραφή μηνυμάτων με greeklish ή ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα δεν επιτρέπεται. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήστε με μέτρο (μόνο για μερικές λέξεις) τους έντονους (bold) ή κεφαλαίους χαρακτήρες.

Βλεπω την καναρα στη φωλια ,με ενα νεοσο και 1 αυγο,να ξυνεται.Τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να κανω εγω με τις παρουσες συνθηκες?

Δευτερος νεοσος νεκρος.Ζουν μονο 2 μερες.Τι γινεται αραγε....?

Πολλά μπορούνε να φταίνε
Δεν τα ταΐζουν
Ψείρες
Τα σκοτώνει ο αρσενικός
Κρυώνουν

Έλεγξε τη φωλιά για ψείρες
Πέρσι στην πρώτη γέννα έχασα όλα τα μικρά στις πρώτες τρεις μέρες και όταν σήκωσα τη φωλιά υπήρχαν χιλιάδες ψείρες.

Δε λέω απαραίτητα ότι είναι ο ίδιος λόγος αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις έναν έλεγχο

Δεν έχουν ψείρες Ο λόγος που ψοφάνε τα μωρά είναι μάλλον λόγω θερμοκρασίας Το δωμάτιο ήταν κρύο και μπορεί να μην άντεξαν τη διαφορά θερμοκρασιας όταν σηκωνόταν να φάει η κανάρα. Ίσως και να μην τα τάιζε(?) Από τη μία λέμε να μην τα ενοχλούμε και απ την άλλη αν δεν τα ενοχλείς πώς θα κάνεις έλεγχο τι γίνεται κάτω από τη κανάρα?

Τί θερμοκρασία είχε δηλαδή το δωμάτιο όταν λες ότι ήταν κρύο;
Εμένα μου φαίνεται λίγο απίθανο εκτός και αν η καναρα σηκωνόταν το πρωί και ξανακαθοταν το βράδυ.

Ο εκτροφέας από τον οποίο πήρα εγώ τα τιμπραντο έβγαλε μικρά πριν 3 βδομάδες σε εξωτερική εκτροφή με την θερμοκρασία να είναι στους 5 βαθμούς και όλα πήγαν καλά.

Τα μικρά τα έβλεπες ταισμεμα; Ήταν γεμάτος ο προλοβος;

Αφού το λες το δέχομαι αλλά πώς να καταλάβω αν ήταν ταισμένα από την μία μέρα στην άλλη ?Τι να πω ..?Μηπως επειδη το ζευγαρι είναι λίγο μικρότερο απο 1ός ετους( όπως μου είπαν από το pet shop τα πήρα; Ειναι μου είπαν ανοιξιάτικα ,περσινά)
Τέλος πάντων, σε λίγο καιρό θα ξαναδοκιμάσω....
Σε ευχαριστώ

Κάθισα και διάβασα ξανά όλο το νήμα από την αρχή.
Θα συμφωνήσω με τον @filomathis σε ένα ολοκληρωμένο ποστ που σου παρέθεσε και θα πρότεινα να το ξαναδιαβάσεις όπως και τα άρθρα για την αναπαραγωγή και την προετοιμασία αυτής.

Εγώ να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει αν τελικά το ζευγάρι είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και αν μετακινούνταν το κλουβί καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της ωοτοκίας.

Το να πεθαίνει πάντως νεοσσός σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή της εκκόλαψης εμένα προσωπικά με βάζει σε σκέψεις είτε για ψείρες είτε για κάποια ασθένεια.

Διαβασα μετα μεγαλης προσοχης τα της αναπαραγωγης και νομιζω οτι εφαρμοσα κατα το δυνατον τις οδηγιες.Το κλουβι αμετακινητο,σε εσωτερικο,φωτεινο,ησυχο χωρο που 1-2 φορες σηκωσα λιγο την καναρα στην αρχη για να δω ποσα αυγα εχει..Ψειρες δεν υπηρξαν .Μηπως δεν το τάισε?Το απογευμα καλοριφερ,τη νυχτα καπως χαμηλη θερμοκρασια (νοτια προαστια).Θα με βοηθουσε η οποια σκεψη σας επειδη σημερα αρχισε να φτιαχνει καινουργια φωλια. Ευχαριστω.

Ψειρες δεν υπηρξαν
Το ότι δεν έχεις δει εσύ ψείρες δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν, είναι πολύ μικρές και την ημέρα είναι κρυμμένες. Ένας τρόπος για να το ελέγξεις είναι αυτό με τη βρεγμένη χαρτοπετσέτα, διπλωμένη τη στριμώχνεις σε κάποιο σημείο στα κάγκελα το απόγευμα και το επόμενο πρωί ελέγχεις για μαύρα και κόκκινα στίγματα.

Μηπως δεν το τάισε?
Συνήθως το τάισμα ξεκινάει τη δεύτερη μέρα από την εκκόλαψη καθώς ο νεοσσός όταν εκκολάπτεται έχει ακόμα τροφή να καταναλώσει από το αβγό οπότε δεν μου κολλάει να ήταν αυτός ο λόγος.

Επίσης ένας κίνδυνος όταν τα έχουμε σε εσωτερικό χώρο είναι τα ωράρια φωτισμού να μην είναι σωστά με βάση την ανατολή και τη δύση του ηλίου όπως και η φασαρία, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και τα ρεύματα αέρα από ανοιχτά παράθυρα.

Το μονο που μου μενει να δοκιμασω είναι το τεστ με τη χαρτοπετσέτα. Αλλού δεν πάει το μυαλό μου.
Θα το δουμε κι αυτο. Πάντως στην καινούργια φωλιά που έφτιαξε έχω βάλει άντιφθειρικο στο κάτω μέρος της τσόχας, καλού κακόύ, όπως μου είπαν στο pet shop.
Ευχαριστω

Αλλού δεν πάει το μυαλό μου.
Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην αρνητική εξέλιξη, δεν είναι μόνο οι ψείρες.

έχω βάλει άντιφθειρικο
Καλά έκανες, έστω και προληπτικά καλό είναι να βάζουμε πάντα στην φωλιά.
Ποιο χρησιμοποίησες;

Pinex powder. Να ριξω και πανω στη στρωμενη φωλια ή θα κανει κακο στα αυγα και αργοτερα στα πουλια,?
Να προλαβω και να βαλω και στην καναρα σημερα πριν κανει αυγο (ισως αυριο? ) Ή θα της κοψω την πορεια ....?
Να βαλω και στο αρσενικο?

Εγώ από το συγκεκριμένο έριχνα στην τσόχα πριν στρώσει το νήμα η θηλυκιά.
Πέρσι παρόλο που είχα βάλει είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με ψείρες και έχασα τα μικρά της πρώτης γέννας.
Μετά από αρκετό ψάξιμο αλλά και συζήτηση εδώ μέσα αυτό που έλυσε το πρόβλημα οριστικά είναι το effipro.

• Like
Αντιδράσεις: Kalia
Πειραμα χαρτοπετσετας επιτυχης.Δηλαδη ,δεν βρεθηκε ιχνος ψειρας.Εξ αλλου το κλουβι και τα εξαρτηματα του τα ειχα απολυμανει πολυ καλα πριν ενωσω τα πουλια.Το τελευταία μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι οι νεοσσοι γεννιόντουσαν αδύναμοι (ή έτσι συμβαίνει ?)Δεν είχαν καμία ζωηραδα,οπως τα βλεπω σε βιντεο.

Γεννησε το πρωί.Μπορω να αντικαταστησω τωρα το αυγο ή αργησα και θα κανω ζημια?

Βλεπω το αρσενικο οτι βγαζει νημα απ τη φωλια οταν εκεινη βγει για φαγητο κ.λ.π και φοβαμαι μην κανει ζημια και στο αυγο.

Back