Αναπαραγωγή Μπορώ να τα μεταφέρω τώρα που έχουν αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
το προβλημα μου ειναι οτι θα πρεπει η το απογευμα η αυριο το απογευμα να μεταφερω τα πουλια απο το ενα μπαλκονι στο αλλο γιατι εκει που βρισκονται τωρα τα χτυπαει πολυ ο ηλιος και βλεπει τις περισσοτερες ωρες της μερας ζεσταινοντας τα ολο και περισσοτερο, θελω να σας ρωτησω αν κανει να τα μεταφερω τωρα που εχουν αυγα και αν ναι καποιο ασφαλη τροπο; Μιλαμε για μια αποσταση 10-15 μετρων. τα πουλια θα μεταφερθουν μαζι με την κλουβα χωρις αυτα να βγουν απο κει. σκεφτηκα να βγαλω τις φωλιες και να τις μεταφερω οσο πιο αργα και προσεκτικα ωστε να μην κουνηθουν πολυ τα αυγα
 
ωστε να μην κουνηθουν πολυ τα αυγα
Ο φόβος μας δεν είναι μη σπάσουν τα αυγά.
Οι μετακινήσεις των κλουβιών και των φωλιών ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους εγκατάλειψης της φωλιάς από τη μητέρα.
Είναι συνδυασμένο με το ένστικτο αυτοσυντήρησης που ακολουθεί το γενετικό τους κώδικα χιλιάδες χρόνια...
Δηλαδή λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που "μεταφράζεται" πως αφού "φανερώθηκε" η φωλιά μου στον εχθρό.. κινδυνεύω κι εγώ μαζί με τα αυγά ή τα μικρά άρα... Την εγκαταλείπω.
Φρόνιμο και πολύ συνετό είναι να μείνουν όπως είναι και να φροντίσεις με κάποιο τρόπο να κάνεις ίσκιο.. Τις κρίσιμες ώρες.
Προτείνω συνεπώς να καθυστερήσεις λίγο αυτή τη μετακίνηση περιμένοντας να βγουν τα μικρά και στις 10-12 μέρες της ζωής τους που σίγουρα ταΐζει το αρσενικό, θα κάνουμε όπως πρέπει τη μετακίνηση.
Αν όμως υπάρχει κίνδυνος και θέματα ας πούμε "ζωής και θανάτου" τότε η μετακίνηση θα πρέπει να γίνει αξημέρωτα...
Δηλαδή.. σκοτάδι.. Π.χ 5 παρά το πρωί... (αν υπάρχει φως μας χαλάει τα σχέδια... Πολύ ήρεμα, χωρίς θορύβους και κυρίως άσκοπες κινήσεις θα μεταφέρεις όλο το κλουβί (δοκιμαστικά μόνο το ένα) στο μέρος που θέλεις και θα φύγεις διακριτικά.
Έτσι οι πιθανότητες να βγει από τη φωλιά είναι πολύ λίγες, αλλά και να βγει.. με το φως που έρχεται.. Θα ξαναμπεί.. ή τουλάχιστο θα παρακαλάμε να μπει.
Αν πετύχει η μεταφορά... Πάμε και στο δεύτερο.. Κλπ.
 
Αν πετύχει η μεταφορά... Πάμε και στο δεύτερο.. Κλπ.
δεν ειναι πολλα ειναι μια μεγαλη ραφιερα που την εκανα 3 κλουβια μαζι

παρ' ολα αυτα απ' οτι φαινεται κανενα απο τα 3 αυγα που εχω συνολικα δεν πρεπει να ειναι σποριασμενο μιας και δεν τους εχω δει καμια φορα οπως εχω ξαναπει. αυτο παιζει κανενα ρολο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ειναι μια μεγαλη ραφιερα που την εκανα 3 κλουβια μαζι
Και προφανώς θέλεις να μεταφέρεις και τη ραφιέρα;
Τρια κλουβιά... Πόσα έχουν φωλιές με αυγά;
 
Νομίζω ότι η μετακίνηση με τη ραφιέρα θα περιλαμβάνει θορύβους έντονους και αναταράξεις και δεν θα πρέπει επ ουδενί να γίνει η μεταφορά. Φρόντισε να σκιάσεις το μέρος προσωρινά με κάτι σε απόσταση από τα κλουβιά και αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις.
Επίσης πόσες ημέρες κλωσσούν οι θηλυκές σου αδιάκοπα; (συνήθως δλδ από το 3ο αυγό). Σε ρωτώ για να δούμε αν είναι ο καιρός να κάνεις ωοσκόπηση και αν πράγματι τα αυγά αποδειχτούν άσπορα, τότε φυσικά μπορείς να τα μεταφέρεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση να έχεις υπόψη σου ότι μπορεί να εγκαταλειφθούν οι φωλιές όπως προείπε ο Γιάννης πιο πάνω και να πεθάνουν τα έμβρυα.
 
Back
Top