ζιζι
PB Known Member
Αυτό Γιάννη δεν το έχω δει ποτέ.Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έκατσε από το πρώτο αυγό στην φωλιά και για αυτό να άργησαν να εκκολαφθούν.
Αυτό Γιάννη δεν το έχω δει ποτέ.Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έκατσε από το πρώτο αυγό στην φωλιά και για αυτό να άργησαν να εκκολαφθούν.
Ας ξανά υπολογίσουμε τις ημερομηνίες, 1 Μαρτίου που άνοιξε το θέμα υπήρχαν 2 αυγά (μάλλον) στην φωλιά, μέχρι τις 5 Μαρτίου είχε κάνει το 6ο αυγό.Παιδιά 15 μέρα από το πρώτο αυγό
Γιατί 14 μέρες από το τελευταίο αυγό για να βγει ο πρώτος νεοσσός; Τα ζεμπρακια κάθονται τις περισσότερες φορες κανονικά από το πρώτο αυγό. Άρα 7 με 8 μέρες μετά το τελευταίο αυγό θα επρεπς να είχε βγει το πρώτο πουλάκι.5 Μαρτίου + 14 ημέρες = 19 Μαρτίου πιθανή εκκόλαψη του πρώτου αυγού (αν είναι ένσπορο) και μετά κάθε μέρα εκκολάπτεται και ένας νέος νεοσσός.
Το δικό μου ζευγάρι το 2014 συμπεριφέρθηκε όπως έγραψα παραπάνω και στις δύο γέννες που έκανε.Γιατί 14 μέρες από το τελευταίο αυγό για να βγει ο πρώτος νεοσσός
Με αυτή τη λογική το πρώτο πουλάκι θα βγει στις 20 μέρες.Το δικό μου ζευγάρι το 2014 συμπεριφέρθηκε όπως έγραψα παραπάνω και στις δύο γέννες που έκανε.
Την πρώτη φορά με δύο αυγά (2 νεοσσοί) και την δεύτερη με επτά αυγά (3 νεοσσοί).
Η εμπειρία μου στηρίζεται σε αυτές τις δύο γέννες και στο ημερολόγιο που έχω κρατήσει απο τότε.
Πιστεύω πως το καθοριστικό στην εκκόλαψη είναι το πότε θα βιδωθεί το θηλυκό στην φωλιά.Τι να πω δεν ξέρω.
Καλύτερα όχι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχεις τις απαντήσεις που θες!Λέτε να τα βγάλω με προσοχή να τα δω;η όχι;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας