Ασθένειες Μυκητας στο ποδι καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Μου εδωσαν ενα καναρινι θηλυκο και το εβαλα καπου μονο του. Στο ποδι, συγκεκριμενα στο δακτυλο εχει ενα ασπρο πραγμα.. Δεν ξερω πως να το περιγραψω. αυτο καλυπτει το δακτυλο του και φενεται πως δεν εχει δακτυλο. Νομιζα πως απλα ηταν λερωμενο, αλλα προσεξα πως δεν ειναι. Ακομη, αυτο το καναρινι κοιμαται περιεργες ωρες. Επειδη εχω κι αλλα καναρινια και παρατηρησα οτι αυτο κοιμαται περισσοτερο. Τρωει, πινει κανονικα χωρις προβλημα.

received_m_mid_1396427788491_da596cdb31f209c852_0.webp received_m_mid_1396427788491_da596cdb31f209c852_1.webp
 
Μια καθαρή φωτογραφία του σημείου που περιγράφεις θα μπορούσες να ανεβάσεις Αριάδνη;
 
Θα προσπαθησω αυριο να βγαλω μια φωτογραφια. Γιατι τωρα ειναι βραδυ να μην την τρομαξω..
 
Το ότι κοιμάται πιο πολλές ώρες θα μπορούσε να είναι και σύμπτωμα ασθένειας... Χώρισε το από τα υπόλοιπα και βγάλε φώτο.. :)
 
Ειναι μονο του. Δεν κοιμάται υπερβολικά. Απλα σε σχέση με τα υπολοιπα. Αύριο να βάλω φωτογραφία με το ποδι (ελπίζω να βρω τον τροπο να την στείλω)..
 
Φουσκωμένο είναι; Κοιμάται το πρωί και το απόγευμα ας πούμε ή για λίγο το μεσημέρι;
 
Λίγο μεσημέρι, λιγο απόγευμα.. Κοιμάται για βράδυ όταν αρχισει να νυχτωνει ενω τα υπολοιπα είναι ξύπνια.
 
Καλημερα. Εβγαλα φωτογραφιες το ποδι του αλλα οταν το πηρα στα χερια μου εβγαζε αφρους απο το στομα. Γιατι; Δεν το πιεσα.. Μηπως τρομαξε; Δεν μου το εχει ξανα κανειΠαιδια παταω ανεβασμα αρχειου, επιλεγω την φωτο μετα;
 
Δες εδώpetbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/

Ζει το πουλάκι;
 
Το πουλακι ζει. Δεν εχει αφρους τωρα. Οτα το κρατουσα εβγαζε..
Ειμαι με κινητο δεν ξερω τι κανω λαθος δεν μπορω να στειλω την φωτο. Εχει καποιος email να την στειλω εκει να την ανεβασει αυτος. Η συγκεκριμενη μαρκα κινητου δεν στελνει σε pc που δεν ανηκει στην εταιρια του (για να στειλω απο pc εννοω).
 
Παιδια τις φωτο τις ανεβασε ο Σταυρος.. ειναι καθαρες; Τι εχει; Πως μπορω να την βοηθησω;
 
Καθαρές δεν είναι. Από αυτό που βλέπω μου φαίνεται για προχωρημένη μορφή ακάρεων. Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται και για μύκητα όπως ανέφερες αλλά σε μια τέτοια περίπτωση οι συνθήκες διαβίωσης του θα έπρεπε να είναι πραγματικά άθλιες, κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Αγόρασε μία Epithol και κάνε του με αυτήν ένα απαλό μασάζ στα πόδια για δύο τρία λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Προσπάθησε με τις κινήσεις σου να απλώνεις την αλοιφή στα πόδια του χωρίς να πηγαίνει στα πούπουλα. Κάθε φορά θα γίνεται όλο και πιο εύκολο να απομακρυνθούν τα νεκρά σώματα από τα πόδια. Μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τίποτα με το ζόρι. Όταν καθαρίσουν αρκετά, ανέβασε μια ακόμη φωτογραφία (με κάποια συσκευή διαφορετική από αυτήν της εταιρίας που χρησιμοποιείς και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την προτιμάει ακόμη ο κόσμος :) ) για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα ή αν πρόκειται για κάτι άλλο.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό που βλέπω δεν "φαίνεται" απλώς πως δεν έχει δάχτυλο αλλά του λείπει όντως.
 
Το καναρίνι μου το έδωσαν πρόσφατα.. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε όλα τα καναρίνια σε ενα κλουβί και ηταν λερωμενο όλο το κλουβί. Οποτε Συμφωνώ για την άθλια κατασταση που αναφερες. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι έχουν τα καναρίνια χωρίς να τα φροντίζουν. Εγώ είχα την εντύπωση πως είναι λερωμενο και δεν έδωσα σημασία, απλα της έβαλα ενα δοχείο με νερό για να κανει το μπάνιο της.. Τώρα με το δάχτυλο δεν υπάρχει επιστροφη; οι φωτο δεν είναι καθαρές γτ τρομαξαμε που έβγαζε αφρούς απο το στόμα και βγαλαμε βιαστικά τις φωτο.

Το φάρμακο που μου ειπες απο που να το αγοράσω; pet shop ή φαρμακείο;
 
το epithol το αγοράζεις από pet shop έχει την μορφή της βαζελίνης.
 
Σε ευχαριστώ πολύ.. Είναι κρίμα που έχασε το ενα της δάχτυλο ☹
 
Ναι αυτό είναι το αποτέλεσμα των ακάρεων. Θα βάλεις στο χέρι σου μια ποσότητα αλοιφής και θα της κάνεις ελαφρύ μασάζ μέχρι ψηλά στο πόδι και ανάμεσα σε όλα τα δάχτυλα. Ενδέχεται αυτή η υπερκεράτωση να φύγει ενόσω της κάνεις την θεραπεία. Όμως εσύ μην το τραβήξεις. Αν είναι θα μείνει στο χέρι σου από μόνο του. Θέλει επαναλήψεις διάβασε κάθε πότε, πάντως συχνά.
 
Επειδή ειμαι απο χωριό.. Παρασκευή θα πάω να το αγοράσω.. Είχα τρια καναρίνια και τα ανταλαξα μαζί του για να μπορω να ζευγαρωνω. Θα κοιτάξω και των αλλων δυο τα πόδια μήπως έχουν και αυτά και να μην το πρόσεξα. Σκέφτομαι τα δικά μου που του έδωσα και τρελλενομαι.. Θα αρρωστισουν . ☹
 
Ίσως πρέπει με τρόπο να τον συμβουλεύσεις να βελτιώσει την καθαριότητά του.
 
Είναι μεγαλος σε ηλικία και ίσως να το επερνε στραβά.. Θα έχετε νέα μου όσο αφορα αυτό το θέμα σύντομα.. Ευτυχώς που εκανα εγράφη εδώ και έμαθα τι έχει να πρόλαβε μην χασει και τα υπολοιπα δάχτυλα. Είχα διαβάσει :) οτι βοηθα Να βάζουμε τα πόδια των πουλιών με μυκητες σε νερό που περιεχει αλατι.. Το ακουσατε; βοηθάει;
 
Back
Top