Ασθένειες Μυρωδιά φτερώματος μπάτζι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να αλλα δε χρησιμοποιείται και για φαρμακευτικές η για προληψη;
Πρόληψη ναι υπό την έννοια ότι το χορηγούμε για να βελτιώσουμε γενικά την καλή φυσική κατάσταση και κατ' επέκταση να προάγουμε την καλή υγεία του πουλιού. Ως φάρμακο όμως σε ποια ασθένεια;

Εγω μολις εκανα ενα τσαγακι απο χαμομυλι λεβαντα μεντα ματζουρανα οτι πρεπει για αναπνευστικο πεπτικο!

Συνημμένα

• IMG_20210119_095131_659.webp
    IMG_20210119_095131_659.webp
    132,7 KB · Προβολές: 3
@Stavros Εχω ακουσει για τα ακαρεα της τραχειας!Γνωριζω οτι δε θα θεραπευσει το πουλι απο την συγκεκριμένη προσβολη οπως ενα φαρμακο αλλα κατι δε θα κανει αφου προτείνετε για αντι βακτηριακο-μυκητες;

Εχω ακουσει για τα ακαρεα της τραχειας!
Όχι δεν ισχύει.

κατι δε θα κανει αφου προτείνετε για αντι βακτηριακο-μυκητες;
Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των ακάρεων, των μυκήτων και των βακτηριδίων. https://community.petbirds.gr/threads/Μικρόβια-Ιοί-Βακτήρια-και-Μύκητες.189/ Ακόμη και αν το ξύδι (όλα τα ξύδια όχι μόνο το μηλόξυδο) έχει κάποια δράση έναντι των μυκήτων ή των βακτηριδίων, δεν σημαίνει ότι θα έχει και ενάντια στα ακάρεα της τραχείας. Αν λειτουργεί ως κάποιο βαθμό ενάντια στους μύκητες ή τα μικρόβια, γίνεται κατά την επαφή επειδή δυσχεραίνει το περιβάλλον που δρουν, που σημαίνει ότι μειώνει κάπως το μικροβιακό φορτίο ενός αντικειμένου όταν το πλένεις με ξύδι (όλα τα ξύδια όχι μόνο το μηλόξυδο) αλλά αν ένα πουλί - ζωντανός οργανισμός πάσχει από μυκητιασική ή βακτηριακή λοίμωξη, χρειάζεται αντιμυκητιασικό ή αντιβίωση αντίστοιχα για να θεραπευθεί.

Επειδή όμως έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα, θα πω με την ευκαιρία την άποψή μου πάνω σε αυτό λέγοντας ότι το ξύδι μπορούμε να το βάλουμε στο μπάνιο τους ως απωθητικό των ψειρών. Για την περίπτωση που αναφέρει η @Evina θα χρησιμοποιούσα κάποιο προϊόν για τη φροντίδα του πτερώματος.

Σχετικά θέματα

Back