Αναπαραγωγή Μωράκι ζεμπράκι το τσιμπάνε οι γονείς του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Deppy13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Deppy13

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2021
Μηνύματα
38
Πόλη
Γύθειο
Καλημέρα. Έχω ένα μωράκι παραδείσιο παπαγαλάκι. Το χώρισα από τους γονείς του γιατί έκαναν αυγουλακι κ το τσιμπανε πολύ. Τι πρέπει να κάνω; τι πρέπει να τρώει;
 

Συνημμένα

  • 40584-cage-1.webp
    40584-cage-1.webp
    34,9 KB · Προβολές: 33
  • 40584-cage-2.webp
    40584-cage-2.webp
    48,7 KB · Προβολές: 33
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αυτό είναι ναι. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; το μωράκι που είναι περίπου 40 ημερών από το μεσημέρι είναι μαζεμένο κ δεν κουνιέται. Τώρα το πήρα στο χέρι μου κ φαίνεται αρρωστουλη. Τι να κάνω;
 
Τρώει το μωράκι μόνο του;
Βάλε το σε ζεστό μέρος. Αν χρειαστεί βάλε μια λάμπα κοντά του, αλλά η θερμοκρασία θα πρέπει να μετρηθεί ώστε να μην υπερβαίνει τους (δεν είμαι βέβαιος, ας πει και κάποιος που το γνωρίζει στα σίγουρα) 38 βαθμούς στην περιοχή του κλουβιού που είναι κοντά στη λάμπα.
Αν δεις τα σκούρα δώσε του δεξτρόζη (από φαρμακείο) ή ζαχαρόνερο ή almora plus.
Αν αύριο το πρωί εξακολουθήσει να μην είναι καλά. (ξύπνησε αν γίνεται πρωί - πρωί να το ελέγξεις) δώσε του κρέμμα ταΐσματος νεοσσών. Αν δεν έχεις, λιώσε ένα κρόκο αυγού με πηρούνι (από σφικτό αυγό) και λίγο ασπράδι και λίγο ζεστό νεράκι και δώσε του λιγάκι να φάει. Και μετά αγοράζεις κρέμα ταΐσματος νεοσσών.
Και, τώρα άμεσα, βγάλε τις ταΐστρες του, άδειασέ τες, βάλε λίγα σποράκια (να τα φτάνει, αν το θεωρείς πολύ αδύναμο, βάλε τα κάτω στο κλουβί σε ένα πιατάκι του καφέ) και καθάρισε οπωσδήποτε κάθε τι στον πάτο, ώστε να είσαι σε θέση να δεις αν το πουλάκι θα τραφεί (θα το δεις από τα υπολείμματα των σπόρων, για αυτό μάλιστα σου λέω να καθαρίσεις τον πάτο του κλουβιού και να αδειάσεις την ταΐστρα). Ούτως ή άλλως με τη δεξτρόζη ή το ζαχαρόνερο και την αυξημένη θερμοκρασία θα πάρει λίγη ενέργεια και με το φως θα είναι σε θέση να φάει.
Πες μας πως τα πάει. Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα καλά.
 
@ianos δυστυχώς πριν από πέντε λεπτακια πέθανε το μωράκι μου. Σ ευχαριστώ πάντως για όλα.
 
@ianos κ εγώ πάρα πολύ. Τώρα φοβάμαι μήπως γίνει το ίδιο κ με τα άλλα πουλάκια που θα βγουν σε καμία 20αρια μέρες.
 
@Deppy13 λυπάμαι πραγματικά για την απώλεια του μικρού, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το μικρό είχε φτάσει στην ηλικία απογαλακτισμού (40 ημερών) και θα έπρεπε να τρώει μόνο του.
Είχαν και οι δύο γονείς την ίδια συμπεριφορά απέναντί του ? (κυνηγητό και μάδημα)
Ποια είναι η διατροφή τους ? τι περιλαμβάνει ?
Σε τι κατάσταση είναι η φωλιά τους ? έχει αρκετό νήμα ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ κ οι 2 γονείς το τσίμπαγα. Εκτός από το κεχρί τους είχα κ αυγουλακι κ μήλο κ μαρουλακι. Όσο για την φωλιά τους έχω πάρει 1 κουτάκι με κλωστές κ την φτιάχνουν μόνα τους.
 
έχω πάρει 1 κουτάκι με κλωστές
Ένα κουτάκι είναι λίγο για ζεμπράκια, βάλε ακόμα ένα κουτάκι νήμα στο κάγκελο του κλουβιού σε δόσεις από λίγο κάθε φορά και δες την συμπεριφορά τους, λογικά ο αρσενικός θα το πάρει για να τελειοποιήσει την φωλιά.
Αν υπάρχουν 1-2 αυγά αφαίρεσε τα με ένα μικρό κουταλάκι για 1-2 ώρες και επέστρεψε τα στην φωλιά αφού έχουν τοποθετήσει το επιπλέον νήμα.
Η φωλιά τους είναι η καλαθωτή ή χρησιμοποιείς κάποιο άλλο είδος φωλιάς ?
Παρατήρησες αν ο αρσενικός καθόταν μέσα στην φωλιά κατά την διάρκεια της επώασης όταν το θηλυκό έβγαινε για να φάει ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλημέρα. Η φωλιά είναι καλαθωτη κ το κουτάκι με το νήμα είναι σχεδόν γεμάτο ακόμα δεν το έχουν πάρει όλο γιατί επλεξα κ εγώ με μαλακό μαλλί κ εβαλα μέσα στη φωλιά κάτι σκουφάκι για να είναι μαλάκια. Είναι 5 τα αυγά μέσα . Στην αρχή δεν κάθονται μέσα συχνά. Τώρα ξεκίνησαν κ κάθονται εναλλάξ. Αλλά όπως παρατηρώ μένουν κ μόνα τους τα αυγά. Είναι κ τα 2 έξω. Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.
 
Είναι 5 τα αυγά μέσα
Αφού υπάρχουν 5 αυγά στην φωλιά μην πειράξεις τίποτα.
Για να μην έχεις πάλι προβλήματα θα πρέπει να παρακολουθείς την συμπεριφορά των γονιών όταν με το καλό βγουν οι νέοι νεοσσοί.
Αν το κλουβί τους είναι ζευγαρώστρα θα είναι εύκολο να τοποθετήσεις το διαχωριστικό (αν υπάρξει επιθετική συμπεριφορά από τους γονείς) με τα μικρά στην μία πλευρά και τους γονείς στην άλλη, οι γονείς θα τα ταΐζουν για όσο χρειάζεται.
Από 40 ημερών τα μικρά ανεξαρτητοποιούνται και τρώνε μόνα τους.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλησπέρα. Το κλουβί δεν έχει χώρισμα κ τα αυγά έγιναν 6 σήμερα 😁 αλλά δεν τα βλέπω να κάθονται κ πολύ στην φωλιά 😔
 
Καλησπέρα, φρόντισε να τροφοδοτείς με σπόρους , αυγό ή αυγοτροφή και να μην τα πολυενοχλείς.
Αν δεν έχεις θα πρέπει να προμηθευτείς ένα 2ο κλουβί που θα χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρεις τα μικρά ή τους γονείς αν υπάρξουν άσχημες συμπεριφορές (κυνηγητά, μαδήματα).
Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες από το κλουβί.
 
Back
Top