Αναπαραγωγή Μωράκι ζεμπράκι το τσιμπάνε οι γονείς του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Deppy13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Deppy13 Το κλουβί σου είναι πάρα πολύ μικρό για αναπαραγωγή και γενικά για ζευγάρι πουλιών. Ο περιορισμένος χώρος είναι συχνά ένας απο τους βασικούς λόγους των επιθέσεων. Αφού το έκαναν μια φορά δεν αποκλείεται να ξανασυμβεί.
 
@Deppy13 Το αυλακι που μαζευονται οι κουτσουλιες πρεπει να ειναι απο την κατω μερια!Πρεπει να ειναι φλατ η πατηθρα και οχι απο το αυλακι που μενουν ολες οι κουτσουλιες μεσα, ειναι οτι χειροτερο αυτο!Γυρνα τις πατηθρες απο την αλλη πλευρα απο την φλατ μερια! 😁
 
Τι εννοείς ανάποδα;
Εννοεί ότι αυτό το "κανάλι" που δείχνει το βέλος πρέπει να βρίσκεται από την κάτω πλευρά. Δηλαδή χρειάζεται μισή περιστροφή για να έρθει η πατήθρα στα καλά της.

perch56.jpg

Το καλύτερο βέβαια είναι να τις αντικαταστήσεις με ξύλινες.
 
σ ευχαριστώ, είναι 20 ημερών
Σε 10 ημέρες (ή πιο σύντομα αν δεις ότι τα μικρά δεν κάθονται σε αυτή) να βγάλεις την φωλιά και να τοποθετήσεις στην σχάρα ένα μικρό σκεύος με τροφή για να μάθουν τα μικρά να τρώνε μόνα τους.
Ενδιαφέρεσαι να προχωρήσεις σε άλλη αναπαραγωγή ?
 
Καλησπέρα. Τα 5 μωράκια μεγαλωσαν αρκετά κ είναι τρέλα 😍 το πρόβλημα μου είναι ότι η μάνα μπαίνει μέσα στη τροφή κ μέχρι τώρα έχει κάνει 2 αυγουλακια🙄τι κάνω; δεν μπορώ να έχω κ άλλα μωράκια... 😔
 
Θα τοποθετήσεις μια δεύτερη φωλιά την οποία θα στρώσεις με νήμα εσύ και χρησιμοποιώντας ένα πορτοκάλι θα της δώσεις το σωστό σχήμα.
Βάλε τα αυγά στην νέα φωλιά και άφησε την να κάνει και τα υπόλοιπα, άφησε την να τα κλωσήσει για 4-5 ημέρες και μετά άρχισε να αφαιρείς κάθε ημέρα από ένα αυγό.
Την ημέρα που θα αφαιρέσεις το τελευταίο αυγό θα αφαιρέσεις και την 2η φωλιά.
Πόσων ημερών είναι τα μικρά ?
Ταίζουν και οι δυο γονείς ?
 
Όταν τα μικρά φτάσουν 40 ημερών καλό θα είναι να τα μεταφέρεις στο μεγάλο κλουβί, αν το κλουβί είναι αρκετά ευρύχωρο μπορείς να βάλεις και τους γονείς μαζί, είναι κοινωνικά πουλάκια και δεν θα έχουν πρόβλημα.
Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι όλα τα μικρά τρέφονται μόνα τους.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μου έχουν ζητήσει 4 μωράκια 2 φίλοι. Πότε είναι η καλύτερη ηλικία να τα δώσω; κ πότε θα ξεχωρίζω ποια είναι θηλυκά κ ποια αρσενικά; κ πότε η μυτούλα τους θα γίνει κόκκινη;
 
πότε η μυτούλα τους θα γίνει κόκκινη;
Στις 40 ημέρες αρχίζει να αλλάζει το χρώμα, στα αρσενικά θα γίνει κόκκινο και στα θηλυκά πορτοκαλί.
πότε θα ξεχωρίζω ποια είναι θηλυκά κ ποια αρσενικά
Νομίζω ότι επίσης στις 40 ημέρες έχουν αρχίσει να φαίνονται τα μάγουλα στα αρσενικά, ίσως και λίγο πιο νωρίς.
Πότε είναι η καλύτερη ηλικία να τα δώσω;
Όταν φτάσουν 60 ημερών είναι σίγουρα αυτόνομα, αν δώσεις αρσενικά και θηλυκά στο ίδιο άτομο να το ενημερώσεις ότι δεν πρέπει να ζευγαρώσουν μεταξύ τους (αιμομιξία = προβλήματα).
 
Back
Top