Φροντίδα Μωρό και παπαγάλος στο ίδιο σπίτι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stefchios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ωραίες ιδέες παιδιά ευχαριστώ πόλυ.
έχω φτιάξει album για να δείτε κάποιες φώτο του Σώκρατη αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω φώτο έξω στο μήνυμα.
Θα γίνει κι αυτό
 
Πες το και εγινε! petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Πω! Πω! Φτου! Φτου! Πολύ όμορφο, γλυκό, εντυπωσιακό, ευρύχωρο το σπίτι του! Να τα χαίρεσαι όλα, και να περνάτε ευχάριστα!
 
Εγώ μεγάλωσα δύο παιδιά έχοντας ζακό-και όχι μόνο-. Απο την στιγμή που δεν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα δεν σκέφτηκα για κανένα άλλο λόγο να τον απομακρύνω απο κοντά μας και όλοι μαζί συμβιώνουμε πολύ καλά εώς τώρα. Φρόντισα μόνο όσο ήταν πολύ μικρά να μην μένουν μόνα τους μαζί του στον ίδιο χώρο χωρίς εποπτεία απο κάποιο μεγάλο, πολύ καλή καθαριότητα και μετά απο λίγο καιρό κανείς δεν έδινε σημασία στον άλλο. Δεν φαντάζεσαι πόσο ευτυχισμένος γίνεται όταν είμαστε όλη η οικογένεια μαζί του και νιωθει ότι συμμετέχει, είναι κρίμα να του στερήσεις αυτό.
 
Γεια σου ρε Σωκράτη κούκλε!

Τιτίκα, μα αυτό είναι που κάνει έναν παπαγάλο ευτυχισμένο! Να νοιώθει ότι είναι μέλος του κοπαδιού του!
 
Στέφανε, σήμερα είδα το θέμα, θα σου μεταφέρω, μια εκτίμηση φίλου Ιταλού κτηνίατρου (μπορεί να μη είμαι πολύ ακριβής αλλά μάλλον PhD σε αναερόβιες λοιμώξεις οικόσιτων) "ταμάμ" στον προβληματισμό σου, σε σχέση περισσότερο με το παιδί και όχι με τον παπαγάλο. Η άποψη του ήταν στην περίοδο της κύησης και της προετοιμασίας μας για το μωρό. Επειδή δεν γνωριζόμαστε, για να έχεις μια εικόνα της αντίληψης και της διαχείρισης του ζητήματος από μερους μας, σου λέω ότι σήμερα η μικρή μου είναι 9 μηνών και από το πρώτο βράδυ της στο σπίτι κοιμήθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τον σκύλο.
Ο εν λόγω -μάλλον καλός- επιστήμονας είχε συστήσει τα παρακάτω, τα οποία πάνω-κάτω τα ακουσα και από άλλους, αλλά όχι ολοκληρωμένα, ο καθένας είχε τη δικά του εμπειρία
Ενώ, για σκύλο με όλα τα εμβόλια ήταν απόλυτος για άμεση συμβίωση, για τα καναρίνια ήταν σαφής, πως έπρεπε να μην είναι μόνιμα στο εσωτερικό χώρο του σπιτιού και όταν θα έμπαιναν σε αυτό, θα έπρεπε να είναι σε συγκεκριμένο χώρο, όπου το μωρό δεν θα είχε συχνή πρόσβαση. Συστήνει, μάλιστα, μέχρι τον 4ο μήνα αποφυγή άμεσης επαφής. Με τα καναρίνια δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα γιατί διαβιούν στη βεράντα και κάποια στον επαγγελματικό μου χώρο, σήμερα βέβαια η μικρή βρίσκεται καθημερινά σε κοντινή επαφή με αυτά.

Επειδή διακαής μου πόθος ήταν τότε ένα Cockatoo (παλιότερα είχα μια Rosella), τον οποίο ήθελα να εντάξω ταυτόχρονα στο οικογενειακό περιβάλλον, μου συνέστησε κατηγορηματικά για παπαγάλο, εφόσον επρόκειτο για αγορά, να μην το κάνω. Η μια πτυχή ήταν αυτή που και άλλα παιδιά έθεσαν, όπως η ψυχολογία του πουλιού η ομαλή διαβίωση κλπ. Η άλλη πτυχή ήταν οι λόγοι υγείας, όπου είχε πει ότι ασφαλές κατώφλι ήταν οι 36 μήνες, αλλά από τους 18 θα μπορούσε επίσης να αγορασθεί με αναγκαία κάποια μεγαλύτερη προσοχή. Το ιδανικό κατ' αυτόν για την σχέση παιδιού-παπαγάλου - και όχι για τη υγεία- και εφόσον μιλούσαμε για αγορά και όχι για ήδη υπάρχον πουλί είναι τα 5-6 χρόνια του παιδιού ανάλογα με το χαρακτήρα την κοινωνοικοπίηση και τη σχέση του με τα ζώα γενικότερα.
Η συζήτηση διανθίστηκε τότε με πολλές λεπτομέρειες σχετικές με οικόσιτα ζώα, σου μεταφέρω τα πιο σχετικά μπας και σε βοηθήσω. Μια άποψη είναι, άλλωστε ακόμα και η πιο τεκμηριωμένη να ήταν, πάντα η χρήση μιας άποψης εναπόκειται στον καθένα μας.

ΥΓ 1. Θυμήθηκα μόλις, ότι οι κύριοι φόβοι του ήταν γύρω από το αναπνευστικό του παιδιού
ΥΓ 2. Σχετικά με τις αλλεργίες, πρόσφατα άκουσα από αλλεργιολόγο, ότι μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα μας σε οποιαδήποτε ηλικιακή φάση ακόμα και τέτοιες στις οποίες προγενέστερα είμασταν ανθεκτικοί. Το πρόβλημα με τα βρέφη και τα παιδιά είναι πως ελλείψει ιστορικού γίνεται πιο δύσκολα η ακριβής διάγνωση και εκτός αυτού το ανοσοποιητικό είναι πιο αδύναμο.
 
Back
Top