Γενικά Μόλις απέκτησα 1 ζευγάρι zebra finch

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας,🙂
Μόλις απέκτησα 1 ζευγάρι zebra finch. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αυτά τα χαρούμενα non-stop πίου-πίου! 😀!
Πήγα για τα πρώτα τους ψώνια...
Αγοράσαμε κεχρί, σουπιοκοκκαλο, πέτρα στρογγυλί(κοχύλι-πέτρα), άμμο για τον πάτο του κλουβιού(την έχουν τσακίσει όλο τρώνε άμμο με κοχύλι),τροφή versele laga (Prestige k Premium), το πατέ της Orlux και βιταμίνη της Οrophara την Omnivit (1 φορά την εβδομάδα στην ποτίστρα)... Μπροκολάκι και μηλαρακι... (1 φορά την εβδομάδα)!
Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν χρειάζεται κάτι άλλο επιπλέον για την διατροφή τους. Μπανάκι τα έβαλα μόνο μια φορά να κάνουνε σε διάστημα 1 εβδομάδας λόγω κρύου. Τα ζεμπρακια βρίσκονται μέσα στο σπίτι με θέρμανση.Χρειαζεται να πάρω άλατα(versele laga) για το μπανιο τους ή όχι;(Με ενημέρωσαν από το pet-shop ότι κάτω από 20 βαθμούς απαγορεύεται να κάνουν μπάνιο.Ισχύει ή όχι;
Θεωρείτε ότι πρέπει να πάρω κάποια αυγοτροφή ή όχι; Αν ναι ποια θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ το forum για τα τόσα χρόνια γνώσης και αγάπης για τους φτερωτούς μας φίλους.

Ευχαριστώ!

rsz_1image2.webp

rsz_2image1.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
νομίζω ότι το κλουβάκι τους είναι πολύ μικρό.η μπλε πατήθρα που βλέπουμε είναι πολύ άκρη, με αποτέλεσμα να ακουμπάει η ουρίτσα τους στα κάγκελα και θα "τσαλακωθεί".
αυτό για το μπάνιο, δεν το έχω ξανα ακούσει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι όχι σε ρεύματα και να βάζεις την μπανιερίτσα τους νωρίς ώστε να έχουν περάσει 4-5 ώρες για να στεγνώσουν πριν τον ύπνο. Δεν βάζω άλατα στο μπάνιο. Μόνο λίγο βιολογικό μηλόξυδο
πολύ όμορφα τα πιου πιου σου! Να τα χαίρεσαι!
 
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία σου... Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο ίσως σε ξεγελάει το ζουμ των φωτογραφιών.
Όσον αφορά για τις ουρίτσες του δεν ακουμπάνε καθόλου στα κάγκελα. Η απορία μου είναι η εξής... Καλύτερα οι ξύλινες πατήθρες;
Από λαχανικά το μπροκολάκι κάνει; Θυμάμαι από παλιά πάντως το μαρούλι έκανε διάρροια παρότι το στέγνωνα.
Ανεβάζω φώτο με το κλουβί-βίλλα!
 
rsz_image-1.webp

Έκανα ότι καλύτερο για την φώτο αλλά και πάλι χάνει το μέγεθος. Είναι κομπλέ για 2 ζεμπράκια!
Καλή Συνέχεια!
 
Αν και δεν διακρινω καλα στη φωτο, αν η πετρα ειναι η καλασσικη πετρα που ολοθ ξερουμε δε νομιζω να εχει να προσφερει κατι.

Το ιδιο και η κουνια κατα την αποψη μου.

Να τα χαιρεσαι :)
 
Και εγω θα σου ελεγα οτι το κλουβι ειναι μικρο. Αν και δεν ειναι πουλια με μεγαλες απαιτησεις καλο θα ηταν να παρεις μια 60αρα ζευγαρωστρα!
Σε αυτο που εχεις ουτε η φωλια δε θα χωραει να μπει απο τη πορτα!
Καλύτερα οι ξύλινες πατήθρες;
Καλο ειναι να αλλαξεις αυτες που εχεις με ξυλινες! Ειναι καλυτερες εννοειται!

Οσο για το μπανιο αφου τα εχεις μεσα στο σπιτι μπορεις να τους βαζεις καθε μερα! Αλλα προσοχη στα ρευματα οπως σου ειπε η Σουλα!
την έχουν τσακίσει όλο τρώνε άμμο με κοχύλι
Πως τρωνε την αμμο απο το πατο αφου εχεις σχαρα;
Προσεχε μη τρωνε μαζι και τις κουτσουλιες τους.
 
Πως τρωνε την αμμο απο το πατο αφου εχεις σχαρα;
Προσεχε μη τρωνε μαζι και τις κουτσουλιες τους.

Ο πάτος έχει σχάρα και κενά όποτε τσιμπολογάνε από κάτω την άμμο... Παλιά που είχα και ζεμπρακια και Gouldian Finch δεν είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο...Ίσως γιατί τους είχα σε ξεχωριστό κεσεδάκι άμμο...
 
Υπέροχα πουλάκια, να τα χαίρεσαι.
Για το μπάνιο, σου προτείνω να τους βάζεις καθημερινά πρωινές ώρες και να προτιμήσεις εξωτερική μπανιέρα γιατί όταν πλένονται το νερό πάει παντού. Τα δικά μου που βρίσκονται σε μπαλκόνι μπαίνουν για μπάνιο ακόμα και τις κρύες ημέρες.
Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι η τροφή στις ταΐστρες, τα δικά μου αφήνουν τσόφλια μέσα στην ταΐστρα με αποτέλεσμα να φαίνεται πάντα γεμάτη.
 
Το γνωρίζω αυτό... Οπότε τα αδειάζω σε ένα βαθύ πιάτο και αρχίζω Κ φυσάω ανακατεύοντας με ένα κουτάλι! Μετά προσθέτω καινούργια τροφή. :)
 
Back
Top