Γενικά Μόλις απέκτησα 1 ζευγάρι zebra finch

Να τα χαιρεσαι να σου ζησουν. Πληροφοριακα διατηρω εξωτερικη εκτροφη ακομα και τις πολυ κρυες μερες αρκει να εχει λιγο ηλιο για στεγνωμα και οχι ιδιεταιρη υγρασια βαζω κανονικα στα πουλια μπανιο χωρις προβληματα.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα ιδια ξερουν ποσο πρεπει να βραχουν αλλα όλα μπαινουν χωρις εξαιρεσεις, απλα καποια κανουν και μακροβουτι, ποσοστιαια τα μισα κανουν βαρυ μπανιο τα αλλα πιο ελαφρυ δηλαδη προσωπο στηθος.

Αρα εννοειται οτι εντος του σπιτιου οποτε θες βαζεις χωρις προβληματα, το μπανιο ειναι εξαιρετικα ζωτικης σημασιας κατ εμαι.
 
Σαφέστατα αν μπορείς να πάρεις ένα ακόμα πιο μεγάλου μήκους κλουβί, ακόμα καλύτερα θα είναι. Όσον αφορά στο ύψος, προτιμούμε το μεγαλύτερο μήκος έναντι του μεγαλύτερου ύψους στα ζεμπράκια, αλλά πάντα ισχύει ο κανόνας "όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα", οπωσδήποτε όμως θα πρέπει κανείς να ελέγχει και το διάκενο (την απόσταση μεταξύ των διαδοχικών κάγκελων) στο κλουβί, ανάλογα με το είδος του πτηνού που θα βάλει μέσα, ώστε να μην χωρά το κεφάλι του.
 
Back
Top