Φροντίδα Μόλις πήρα το πρώτο μου καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AntonisK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AntonisK

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2024
Μηνύματα
17
Καλησπέρα σας,
Εχθές απέκτησα το πρώτο μου καναρίνι «κόκκινο αχάτης». Έχω διαβάσει τοοοοοοσα πολλά που κάηκε το μυαλό μου.
  • Τι τροφή να του πάρω;
  • Αυγό τροφή να του την έχω μέσα συνέχεια;
  • Το σνακ να του το βάλω σε ταϊστεί και να του το αφήνω για λίγο ή να παίρνω τα στικ;
Καθε γνώμη δεκτή.
 

Συνημμένα

@AntonisK καλώς ήρθες Αντώνη με το μικρό σου φιλαράκι. Να το χαίρεσαι. 😊
Τι τροφή να του πάρω;
Επώνυμη συσκευασμένη για τον κόκκινο αχάτη σου. Αφού έχεις ένα πάρε μικρές συσκευασίες. Υπάρχουν επιλογές. Προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ την pico αλλά έχω κοινό καναρινάκι.
Αυγό τροφή να του την έχω μέσα συνέχεια
Τώρα που είναι η εποχή της συντήρησης μπορείς να βάζεις αυγοτροφή (επίσης συσκευασμένη) μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Την αφήνεις για κάποιες ώρες πχ πέντε ώρες κ πετάς την υπόλοιπη που έμεινε στο ταιστρακι.
Ή απλά βράζεις αυγό (12 λεπτά υπό βρασμό),κ δίνεις μισό αυγό με το τσόφλι. Αλλά το αυγό αλλοιώνεται πιο γρήγορα γι'αυτό σε δύο με τρεις ώρες το αφαιρείς.
Το σνακ να του το βάλω σε ταϊστεί και να του το αφήνω για λίγο ή να παίρνω τα στικ;
Ποιο σνακ; Πάντως χύμα βιταμίνες ή τα συνηθισμένα στικς δεν είναι υγιεινές επιλογές. Προτίμησε έξτρα σπόρους ως κέρασμα όπως κία, καμελίνα, ραδοκισπορο, γαϊδουράγκαθο. Κ φυσικά λαχανικά, καλά πλυμένα κ στεγνά. Κ πιο σπάνια (λόγω ζάχαρης) φρούτα, πχ μήλο.
Πολύ σημαντικό το φρέσκο νεράκι κάθε μέρα.
Επίσης είναι καλύτερα να τοποθετήσεις το κλουβί έτσι ώστε να ακουμπάει σε τοίχο η μία πλευρά, για να μην νοιώθει από παντού εκτεθειμένο κ αγχώνεται. Τι μέγεθος έχει το κλουβί;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 καλησπέρα ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση το κλουβί είναι πολύ μεγάλο
50 x 31 x h 63,5 cm. Και δεν έχει πάτωμα του βάζω αυτήν την ειδική άμμο για τα καναρίνια. Μπορείς να δεις τα πράκτωρ προϊόντα να μου είπα αν καλύπτουν τις ανάγκες;
 

Συνημμένα

  • IMG_9392.webp
    IMG_9392.webp
    56,2 KB · Προβολές: 10
 
Καλησπέρα.
Είναι προτιμότερο αυτή την περίοδο να δίνεις μια ουδέτερη αυγοτροφή και να δίνεις την αυγοτροφή για κόκκινα την περίοδο της πτερόρροιας, μόνο τότε φτάνει η κόκκινη χρωστική στα νέα φτερά.
 
@AntonisK καλημέρα. Για σνακ χρησιμοποιώ κ εγώ το σνακ άγριοι σπόροι της versele laga με μεγάλη αποδοχή. Πάρε κ μεμονωμένους πχ της evia parrots που είναι σε μικρές συσκευασίες κ κερνά το λίγους σπόρους από κάθε είδος κάθε δύο ή τρεις μέρες. Πρέπει να παρακολουθείς να μην πάρει βάρος. Κ εκεί εξαρτάται η συχνότητα. Αν το έχεις κ εσωτερικά, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για λιπαρούς σπόρους. Για τα πέλλετ εάν δεν έτρωγε πριν τον πάρεις, μπορείς προαιρετικά να τα δώσεις σαν κέρασμα ή να μην δώσεις καθόλου. Εάν θες να είναι αποκλειστική τροφή του όμως, θα πρέπει να γίνει σταδιακά μαζί με σπόρους κ εφόσον έχουν αποδοχή. Βασικό επίσης είναι να του έχεις μόνιμα στο κλουβί σουπιοκόκκαλο.
Για την αυγοτροφή εννοείται ακολούθησε τις οδηγίες του @ΙΩΑΝΝΗΣ@.
Θα βρεις πολλά κ αναλυτικά άρθρα αλλά κ πληροφορίες σε παλιότερα ποστ μελών. Χρησιμοποίησε την εύρεση πάνω δεξιά στο φόρουμ. Ή εάν έχεις απορίες, άνοιξε νέο θέμα για ότι σε προβληματίζει.
 
@MARY58 Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Του έχω βάλει μια πέτρα ασβεστίου μεσα ειναι το ίδιο ή να την αλλάξω με το σουπιοκοκκαλο;
 
@AntonisK ανώτερο είναι το σουπιοκόκκαλο. Άρα προτιμάς αυτό. Μπορείς όμως να αφήσεις κ τα δυο. Επίσης εγώ βάζω σε ταιστρακι κ γκριτ (σπασμένο κοχύλι, όστρακο με μικρή ποσότητα κάρβουνου). Αυτό δεν είναι απαραίτητο αλλά προσωπικά το θεωρώ αγχολυτικό κ συνεπώς κακό δεν κάνει (εκτός αν έχεις κανάρα που ταίζει νεοσσούς).
 
Back
Top