Αναπαραγωγή Μύθος οι 13 μέρες ως την εκκόλαψη;

Εγγραφή
30 Μαϊ 2017
Μηνύματα
31
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπέρα! Έχω δύο καναρίνια και τα εχω μαζι περίπου 5 μηνες, πριν κανενα μηνα ζευγαρωσαν και το θηλυκό εκανε δυο αυγά απο τα οποία το ενα το έσπασε το αρσενικό, το αφησα 14 μερες συμπληρωμένες μεσα ενω παράλληλα ειχα ξεχωρίσει το αρσενικό γιατί πειραζε μονιμως τη φωλιά, και μετά το έσπασα, δεν ειχε τιποτα αλλο παρα εναν κοκκινο κρόκο, πριν απο 2 εβδομάδες ακριβώς ξανα γέννησε, εκανε το πρώτο αυγό τη μια μερα, την αλλη δεν εκανε και τις επομενες 3 μερες μετα εκανε καθε μερα απο ενα, το πρώτο της αβγό έκλεισε χθες 13 μερες και σημερα ειναι η 14η, περιμενα με αγωνία μηπως σπάσει αλλα τίποτα, απο το πρώτο αυγό καθοταν στη φωλια αρκετές φορές και απο το 2ο και μετά ειναι μονίμως στη φωλιά, και το ερωτημα μου ειναι το εξής; Γιατι δεν εχει σπασει το πρώτο αβγο ενω κάθεται συνέχεια στη φωλιά; Υπάρχει περίπτωση να ειναι ολα της τα αβγά ασπορα;
 
Υπάρχει περίπτωση να ειναι ολα της τα αβγά ασπορα;
Υπάρχει και για την περίπτωσή σου σε πολύ σοβαρό ποσοστό...
Δεν φταίνε οι μέρες..
Όλα όσα περιγράφονται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καναρινιών-σε-ζευγαρώστρες.17713/ και δεν εφαρμόζονται φταίνε.
 
Συμβουλευόμουν τους ιδιοκτήτες του pet shop και ακολουθούσα ολα οσα μου έλεγε, επίσης ο αρσενικός πειραζε συνεχεια τη φωλιά και τα αυγά, πετούσε το νήμα και τον ξεχωρισα πάλι..
 
Συμβουλευόμουν τους ιδιοκτήτες του pet shop και ακολουθούσα ολα οσα μου έλεγε
Νομίζω πως αυτό είναι μεγάλο λάθος...
Το οτι κάποιος πουλάει κάτι... Δε σημαίνει πως ξέρει και τα "μυστικά" του "αντικειμένου".
επίσης ο αρσενικός πειραζε συνεχεια τη φωλιά και τα αυγά, πετούσε το νήμα και τον ξεχωρισα πάλι.
Όλο αυτό δείχνει κακή ένωση ή τέλος πάντων πλημμελή κατάσταση ζευγαρώματος και το ξεχώρισμα του ζευγαριού άγνοια της εκτροφής των καναρινιών.
Μια συμβουλή αν μου επιτρέπεται με κάθε σεβασμό στην αγωνία σας και στην περιπέτειά σας...
Χρειάζεται μελέτη στα κατάλληλα αναγνώσματα... Προσοχή και ερωτήσεις στα κατάλληλα άτομα...
Σίγουρα στο petbirds υπάρχουν και τα δύο..
 
Νικολέτα, ο γνωστός σου κάνει κάποιο λάθος στην προσέγγιση που έχει. 4 αναπαραγωγικοί κύκλοι εξαντλούν τα πουλιά - ειδικά το θηλυκό - και μειώνουν επίσης το προσδόκιμο της ζωής τους. 2 αναπαραγωγές μέσα στην άνοιξη κάθε έτους, και υπό τον όρο ότι γίνεται καλή προετοιμασία, και ότι έχει εξασφαλιστεί η τύχη και κυρίως η φροντίδα των απογόνων, είναι αρκετές.
Λες ότι η κανάρα σου είναι στην 14η αν δεν κάνω ημέρα κλωσσήματος. Όμως την πρώτη ημέρα δεν κάθησε, όπως τα περιγραφεις, δλδ, δεν "βιδώθηκε" πάνω στα αυγά. Οπότε ναι, υπάρχει περίπτωση να έχεις αύριο - μεθαύριο νεοσσό. Επίσης η διακοπή στη διαδοχή της αλληλουχίας των αυγών για μία ημέρα, δίνει ακόμα και το περιθώριο να περιμένεις ακόμη 4 ημέρες. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αύριο το πρωί θα έχεις το πρώτο πουλάκι, αρκεί οι γονείς να έχουν ζευγαρώσει, το οποίο φυσικά δεν μπορεί κανείς να στο πει. Είναι επίσης προφανές, ότι το ζευγάρι έχει τα προβλήματά του, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα τα αυγά να είναι άσπορα. Αν λοιπόν αύριο δεν δεις πουλάκι, μπορείς να κάνεις ωοσκόπηση, ώστε να διαπιστώσεις αν υπάρχει μόνο κρόκος στα αυγά. Αν είναι έτσι, τα πετάς, βγάζεις και τη φωλιά και την επόμενη άνοιξη ξεκινάς πάλι, μια και η εποχή τείνει να γίνει ακατάλληλη για γέννες και τα πουλάκια σου πρέπει να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν δυνάμεις για να μπουν φυσιολογικά στη φάση της πτερόρροιας που συχνά ξεκινά μέσα με τέλη Ιουλίου και διαρκεί 1-2 μήνες, και που είναι πολύ απαιτητική για τους οργανισμούς τους. Αν όμως στην ωοσκόπηση δεις σκούρο το μεγαλύτερο τμήμα του αυγού και το φως του φακού να μην το διαπερνά εκτός από την περιοχή του αεροθαλάμου, τότε έχει αυγά "πιασμένα" στα οποία τα έμβρυα είναι ή δεν είναι ζωντανά, που θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες. Ακόμα, βάλε μπανιέρα μέσα στο κλουβί της κανάρας, ώστε αν θέλει να βρέχεται και να βρέχει με τα πούπουλά της τα αυγά, ώστε να τροποποιήσει την υγρασία στην επιφάνειά τους, βοηθώντας κατά τα κριτήριά της την εκκόλαψη των νεοσσών.
Κάνε λοιπόν αύριο ωοσκόπηση, προσεκτικά και πες μας τι βλέπεις.
Εύχομαι καλή επιτυχία.
 
Να, διάβασε το άρθρο της ωοσκόπησης για να δεις τι πρέπει να κάνεις.
https://community.petbirds.gr/threads/Μέσα-και-τρόποι-ωοσκόπησης.29732/
Και στην πορεία, για ό,τι σε απασχολήσει σχετικά με τα πουλιά, ρώτα μας.
Έχε υπόψη σου όμως ότι αν αύριο δεις πουλάκι, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσεις να βάζεις αυγό (σφικτό και θα το αντικαθιστάς σε λίγες ώρες με άλλο γιατί χαλάει) και αυγοτροφή, ώστε να μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά η μητέρα του να το ταΐζει.
 
Ειμαι καινούργια σε αυτό, πρωτη φορά ζευγαρωνω και εχω τις ανησυχίες μου!
Πολύ λογικό, διάβασε το αναλυτικό άρθρο για την αναπαραγωγή των καναρινιών και πιστεύω θα σου λυθούν αρκετές απορίες https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/ , για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε :)
 
Καλησπέρα και πάλι, εκανα οτι χρειαζοταν για την ωοσκοπηση, απο τα 4 αυγά, τα δυο έχουν έναν μεγάλο κίτρινο κύκλο μέσα λογικά ειναι ο κρόκος και ειναι ασπορα φαντάζομαι.. Τα αλλα δυο, διακρίνονται πανεύκολα κατι γραμουλες οι οποίες κουνιούνται, κατι σας φλέβες, κατι τέτοιο μου φέρνουν, και πιάνουν λιγο παραπάνω απο το μισό του αυγού, να επισημάνω πως το θηλυκό ειναι η πρωτη φορα που ζευγαρώνει
 
τα αλλα δυο, διακρίνονται πανεύκολα κατι γραμουλες οι οποίες κουνιούνται, κατι σας φλέβες,

Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει έμβρυο.Αλλά αν είναι σωστή η περιγραφή είναι ακόμα μακρυά η εκκόλαψη.
 
Σίγουρα, δε τα περιμένω σημερα απο τη μερα που γέννησε αυτα τα τελευταία χρειάζονται ακόμη 4 με 5 μέρες να κλεισουν 13 με 14 μερες, τα αλλα δύο ειναι ασπορα ετσι;
 
Όχι, δεν είμαστε σίγουροι διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε ξεκίνησε η εκκόλαψη, αλλά ούτε και πόσο προχωρημένη ειναι στα δύο ένσπορα αυγά με τις φλεβίτσες που είδες. Μην πειράξεις λοιπόν κανένα αυγό, κάνε υπομονή και ευχόμαστε να εχεις τουλάχιστον 2 νεοσσούς, αν όχι σε 4-5 ημερες, έστω και λίγο αργότερα.
Ενημέρωνέ μας για την πορεία αν θελεις, αλλά για καμιά εβδομάδα μην ενοχλείς τη φωλιά πηγαίνοντας συνεχώς να δεις. Τωρα, όταν θα εχει φτάσει ο καιρός, επειδή πρεπει να ξέρεις αν εχει σκάσει μύτη κάποιο πουλακι, κοίταζε με διακριτικότητα και όταν το θηλυκο σου σηκώνεται, πρωί κι απόγευμα. Επισης, εκεί κοντά στις ημέρες εκκόλαψης, που βέβαια επειδή δεν ξέρουμε ποιες θα ειναι, θα υπολογίσουμε τις 4 που λες, άρχισε να βάζεις στο κλουβι τροφές που περιγράφονται στο άρθρο που σου επι συνάφθηκε στο ποστ 15, ώστε να εισαι σίγουρη οτι τα μικρά θα σιτιστούν σωστά. Αν παλι η καναρα δεν εχει συνηθίσει σε καποια αυγοτροφή, ξεκινά να της βάζεις απο τωρα, ώστε μετά να ειναι εξοικειωμένη.
Πρόσεξε την αυγοτροφη, να ειναι σε κλειστή εμπορική συσκευασία, και να γράφει αυγοτροφη και όχι σε διαφανές σακουλάκι. Αν θελεις ρώτησέ μας μάρκες κλπ.
 
Back
Top