Αναπαραγωγή Μύθος οι 13 μέρες ως την εκκόλαψη;

Νικολέττα, όταν θα εχεις μωρά ναι.
Ειναι ήδη συνηθισμένο το πουλι σε καποια αυγοτροφη; Αν ναι, σε ποια;
 
Όχι, το μόνο που του βάζω ειναι τους κανονικούς σπόρους για καναρίνια μαζί με την κίτρινη τροφή, αυγό τους βαζω πολύ συχνά καλά βρασμένο και επίσης παιρνω παστέλια με φρουτα του δάσους, μελι και αλλα διαφορα, τους βαζω συχνά μήλο γιατί τους αρεσει πολύ, κανενα μαρούλι και σπανια φρεσκο κολοκυθακι
 
Όχι, το μόνο που του βάζω ειναι τους κανονικούς σπόρους για καναρίνια μαζί με την κίτρινη τροφή, αυγό τους βαζω πολύ συχνά καλά βρασμένο και επίσης παιρνω παστέλια με φρουτα του δάσους, μελι και αλλα διαφορα, τους βαζω συχνά μήλο γιατί τους αρεσει πολύ, κανενα μαρούλι και σπανια φρεσκο κολοκυθακι
Θεωρώ καλύτερα να πάρεις μια επώνυμη αυγοτροφή. Αλλά να είναι αυγοτροφή.
Η κίτρινη τροφή είναι σε σακουλάκι διαφανές, χωρίς μάρκα κλπ; Αν ναι, πέτα την άμεσα. Έχει γλυκαντικές ουσίες και το μόνο που κάνει είναι να παχαίνει τα πουλιά.
Αυγό με το τσόφλι, καλά βρασμένο, για 3-4 ώρες στο κλουβί (ένα κομμάτι, το υπόλοιπο στο ψυγείο) και μετά αντικατάσταση γιατί χαλάει.
Παστέλια πέταξέ τα. Γλυκαντικές ουσίες.
Μέλι, δίνει ενέργεια ναι, αλλά ως γλυκό ευννοεί την ανάπτυξη μυκήτων. Απέφυγέ το λοιπόν.
Μήλο για λίγο στο κλουβί και μετά επειδή χαλάει το βγάζουμε. Προσοχή στα κουκούτσια, είναι τοξικά.
Μαρούλι... Αν είναι χωρίς εντομοκτόνα ΟΚ, αλλιώς επειδή τα περισσότερα είναι με εντομοκτόνα έχε υπόψη σου ότι τα πουλιά ως μικροί οργανισμοί, είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Δϊνε όμως καθημερινά πράσινα λαχανικά όπως πιπεριές, ζωχός, γλυστρίδα - αντράκλα, ραδίκια κλπ. Όμως, όχι τώρα που κλωσσάει, ούτε και μέχρι οι νεοσσοί να φτάσουν 15 ημερών και έπειτα με ρέγουλα, ένα την ημέρα. Στο κολοκυθάκι, καρότα κλπ είμαστε εντάξει. Διάβασε το άρθρο, για σπορικά και διάβασε επίσης από εδώ άρθρα για διατροφή καναρινιών.
Οι σπόροι σου τουλάχιστον είναι επώνυμης εταιρείας σε συσκευασία που άνοιξες η ίδια ή είναι χύμα;
 
Κοίταξέ τα... Μην αγχώνεσαι, έχεις καιρό.
Αν δεν βρεις αυγοτροφή εμπορίου, φτιάξε το ακόλουθο:
Κουάκερ 4 - 6 κουταλιές στο μούλτι + τσόφλι από 2 αυγά + ρίγανη 1 κουταλιά και χτυπώ στο μπλέντερ
Προσθέτω το αυγό σε κομμάτια, όχι ζεστό, και χτυπώ αλλά διακεκομμένα γιατί αλλιώς λασπώνει. Αν δεν γίνει αφράτο, αλλά λασπώσει, προσθέτω άνθος ορύζης είτε φρυγανιά.
Κάποιες φορές βάζω και λίγο μέλι ή πολλή γύρη.
Διατηρώ στο ψυγείο για 3 μέρες και σε μερίδες τριημέρου στην κατάψυξη.
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
Είναι χύμα αλλά την παίρνω απο τη Βιοζωκατ και μου εχουν πει πως ειναι πολύ καλή, σε σχεση με μια αλλη που επαιρνα μου επισημαναν πως ειναι καλύτερη, εχει αρκετά απο αυτα τα κομματάκια πράσινα κίτρινα και κόκκινα, η κίτρινη τροφή όντως ειναι σε σακουλάκι διαφανο για το οποιο δε μου εκαναν λογο απλως μου ειπαν να τους δίνω, τα μαρούλια ειναι δικά μας επομένως δεν έχουν φαρμακα κτλπ
 
Το κίτρινο, ό,τι κι αν σου πουν πέτα το!
Ειμαι αντίθετος στη χύμα, δεν ξέρεις πώς εχει διατηρηθεί, και πλήρως ενάντια στα έγχρωμα μπισκοτάκια. Δες τι μάρκες και τύποι υπάρχουν στα καταστήματα της περιοχής σου, πες μας και θα σου απαντήσουμε ή, μπες σε ηλεκτρονικό καταστημα και πες μας ποιες θα ήθελες.
 
Καλημέρα και πάλι.. λιγο δυσάρεστα εως πολυ τα ' νεα', 15 μερα σημερα και πηγα να παρω το αβγό για ωοσκοπηση και δυστυχώς μου γλίστρησε και εσπασε.. στεναχωρεθηκα παρα πολυ η αλήθεια είναι και ακόμη περισσότερο επειδή ηταν αρκετά μικρό, το μισό του αβγού, μα πως ειναι δυνατον; Στις 20 μερες θα έβγαινε; ο άλλο ειναι ακριβώς το ίδιο.. Περιμενα με ανυπομονησία και σημερα αλλα τίποτα, πλεον εχω χασει καθε ελπίδα..
 
Θυμάμαι καλά ότι στα 2 αυγά είχες δει κάτι σαν παλμό; Νομίζω ότι είχε ειπωθεί σε κάποιο μνμ ότι τα 2 πουλιά, σύμφωνα με τις περιγραφές σου είναι νωρίς ακόμα για να βγουν, οπότε θα πρέπει να περιμένεις.
Μην κάνεις άλλη ωοσκόπηση. Δυστυχώς έχουν αυτόν τον κίνδυνο.
 
Μα, είχε παλμό στην προηγούμενη ωοσκόπηση;
Εγώ στη θέση σου θα περίμενα και μία βδομάδα ακόμα.
 
Νικολέτα, υπομονή. Η θα σηκωθεί το πουλάκι μόνο του και θα παρατήσει τη φωλιά, αν δεν αντέχει άλλο, ή όταν θα έρθει ο καιρός θα έχεις και ένα τρυφερό μικράκι να προσέχεις.
 
Νικολέτα έκανες χθες ωοσκόπηση και διαπίστωσες αυτό
εκανα οτι χρειαζοταν για την ωοσκοπηση, απο τα 4 αυγά, τα δυο έχουν έναν μεγάλο κίτρινο κύκλο μέσα λογικά ειναι ο κρόκος και ειναι ασπορα φαντάζομαι.. Τα αλλα δυο, διακρίνονται πανεύκολα κατι γραμουλες οι οποίες κουνιούνται, κατι σας φλέβες, κατι τέτοιο μου φέρνουν, και πιάνουν λιγο παραπάνω απο το μισό του αυγού, να επισημάνω πως το θηλυκό ειναι η πρωτη φορα που ζευγαρώνει

Σου δόθηκαν οι εξής συμβουλές
Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει έμβρυο.Αλλά αν είναι σωστή η περιγραφή είναι ακόμα μακρυά η εκκόλαψη.

Μην πειράξεις λοιπόν κανένα αυγό, κάνε υπομονή και ευχόμαστε να εχεις τουλάχιστον 2 νεοσσούς, αν όχι σε 4-5 ημερες, έστω και λίγο αργότερα..

Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνεις ωοσκόπηση ξανά σήμερα; Τι παραπάνω θα σου πρόσφερε; Άφησε τα πουλιά στην ησυχία τους και κάνε υπομονή. Η ζημιά τώρα έγινε. Δε μπορείς να διορθώσεις κάτι. Όλοι κάναμε λάθη και συνεχίζουμε να κάνουμε. Απλά όταν ανοίγουμε ένα θέμα θα πρέπει να ακούμε τις συμβουλές που μας δίνονται, διαφορετικά νομίζω ότι γράφουμε στο βρόντο.
Ειναι ηδη 15 μερα απο το τελευταιο αβγό ομως, να τα αφησω στη φωλια;
Οι μέρες αρχίζουν να μετράνε από τη στιγμή που η κανάρα θα ανεβάσει τη θερμοκρασία επώασης. Μπορεί να κάθεται στη φωλιά και απλά να τα συντηρεί. Υπάρχουν περιστατικά στο φόρουμ όπου οι νεοσσοί βγήκαν και με 3-4 ημέρες καθυστέρηση. Από τη στιγμή που είδες ότι τα αυγά είναι ένσπορα κάνεις υπομονή και περιμένεις.
Μην απογοητεύεσαι καθόλου. Όλοι μαθαίνουμε...
 
πηγα να παρω το αβγό για ωοσκοπηση και δυστυχώς μου γλίστρησε και εσπασε
Περισσότερο για τους μελλοντικούς αναγνώστες θα πρέπει να δούμε τα "λάθη" ένα ένα για να αποφύγουμε τις περιπέτειες..
  1. Κατά την ωοσκόπηση δεν πάμε τα αυγά στο φακό... αλλά το φακό στα αυγά που παραμένουν μέσα στη ασφάλεια της φωλιάς https://community.petbirds.gr/attachments/%CF%89%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-jpg.48738/ όπως θα το διαβάσουμε και στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Μέσα-και-τρόποι-ωοσκόπησης.29732/
  2. Αν χρειαστεί να μετακινήσουμε τα αυγά θα πρέπει να τα πιάσουμε με την ειδική λαβίδα
    lavida_metaforas_avgon-jpg.46864
  3. Η ωοσκόπηση έχει κάποια αξία την πρώτη βδομάδα για να δούμε αν έχει ξεκινήσει η ζωή μέσα στο αυγό... από κει και μετά με το φακό δε θα μπορέσουμε να ξέρουμε αν συνεχίζεται η ζωή μέσα του ή αν το έμβρυο έχει πεθάνει όπως θα διαβάσουμε κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ωοσκόπηση-Να-αφαιρέσω-τ-αυγά-από-τη-φωλιά.29642/
Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να δείξεις υπομονή..
Μερικές μέρες ακόμη θα είναι αρκετές να καταλάβουμε την εξέλιξη των αυγών.
Χάσιμο υπομονής μας οδηγεί σε σπάσιμο του αυγού για να δούμε "τι συμβαίνει" με σχεδόν πάντα ολέθρια αποτελέσματα.
Το αυγό είχε ζωντανό πουλάκι μέσα;
 
Back
Top