Γενικά Νέοι στην παρέα!

Giorgos_finches

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2019
Μηνύματα
667
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους! Αφού βρήκα χώρο και δεν κρατήθηκα από τον πειρασμό, αποφάσισα να μπω κι εγώ στον κόσμο των καναρινιών! Περιμένω να συνεννοηθώ με έναν εκτροφέα για να πάρω ένα αρσενικό καναρίνι, μέχρι τότε αυτή είναι η θηλυκια που πήρα από ένα πετ
20200522_101313_copy_1544x1420.jpg
20200522_101413_copy_1527x1800.jpg
20200522_101343_copy_1443x1801.jpg
Για την ράτσα θέλω τα φώτα σας γιατί εγώ όσο έψαξα πολλά μου φάνηκαν ίδια😛
Επίσης ο πετσοπας λέει ότι είναι πυρωμενη, εμένα πάντως μου φαίνετε ίδια με όλα τα πουλια😅 Φαίνετε λίγο αγριο φάτσα από τις φωτο, απο κοντά είναι γλυκύτατη! Περί διατροφής τα ξέρω τα βασικά. Έχω μερικές απορίες... Ένα κλουβί 55 εκ. είναι καλό για ένα ζευγάρι; Επίσης σκοπεύω να πάρω κόκκινο αρσενικό οπότε πρέπει να του βάζω και αυτήν την κόκκινη μαλακή τροφή; Και γενικά πείτε μου κάποια πράγματα για την χρωστική που τα κάνει κόκκινα να ξέρω τι να κάνω για να τα συντηρήσω... Αν την χρειάζονται κιόλας.

Υ. Γ. όπως βλέπετε είναι του '19 και μην σχολιάσετε τις πατηθρες θα φτιάξω σωστές!
 
Να την χαίρεσαι!
Δεν θέλεις απλά έναν κόκκινο αρσενικό, θέλεις συγκεκριμένα αυτόν:

20200522_104310.webp

Αν δεν κάνω λάθος, λόγω κινητού, πρόκειται για Αχάτη Οπάλ Κόκκινου Μωσαϊκού.

Όμορφα πουλάκια...
 
@TZANNSPY ευχαριστώ πολύ! Αν πάρω έναν απλό κόκκινο(σκέφτομαι αχατη) θα χαλάσει απλά η ράτσα στους απογόνους σωστά; Στο πετ την μια μου είπαν ότι είναι Αχατης Οπαλ, την άλλη Οπαλ Ιζαμπέλ... Έχω μπερδευτεί κι εγώ...
 
@TZANNSPYΣτο πετ την μια μου είπαν ότι είναι Αχατης Οπαλ, την άλλη Οπαλ Ιζαμπέλ... Έχω μπερδευτεί κι εγώ...
Στα μάτια των μη μυημένων είναι πολύ δυσδιάκριτες αυτές οι διαφορές... :)

Προτείνω, αφού μάθεις ακριβώς τι πουλάκι είναι, να πάρεις το κατάλληλο ταίρι και να ασχοληθείς με την ράτσα...
 
αφού μάθεις ακριβώς τι πουλάκι είναι
Θα περιμένω γνώμες κι άλλων. Δεν με καίει τόσο να ασχοληθώ με την ράτσα. Έναν ωραίο αρσενικό θέλω και αν στο μέλλον σκεφτώ να βγάλω απογόνους, ακόμα και απλά καναρινια να βγουν δεν με χαλάνε.
 
Δεν με καίει τόσο να ασχοληθώ με την ράτσα.

Καιει εμας ομως που θα θελουμε να παρουμε πουλακια σου 😛

Ειναι πολυ ομορφο πουλακι Γιωργο και θα ομορφυνει κι αλλο μετα την πτερορροια!
Να το χαιρεσαι!
 
Πανέμορφη Γιώργο να την χαίρεσαι,
Εγώ έχω 60ρα ζευγαρωστρα για τα καναρινια μου κ είναι μια χαρά! Εγώ όπως έχεις δει έχω κόκκινα καναρινια κ είναι έτσι χωρίς να τους δίνω τροφή με χρώμα οπότε δεν ξέρω πια τροφή δίνει χρώμα δυστυχώς.. Έχει στοιχεία το δικό σου όντως από μωσαϊκό αλλά δεν είμαι σίγουρος 100% είναι λίγο μπέρδεμα.. Αλλά όπως είπαν κ οι παραπάνω συνομιλητές θα πρέπει να κατασταλάξει αν θέλεις να συνεχίσεις την ίδια ράτσα η να κάνεις διασταύρωση.. Πάντως σίγουρα θα βγουν ωραία πουλακια
 
@Fathergkav σε ευχαριστώ πολύ! Για 60αρα ήταν να πάρω αλλά δεν με έφτανε ο χώρος... Προτιμώ είναι η αλήθεια να παίξω με τα χρώματα, δεν με πολύ νοιάζει η ράτσα. Να χω ωραία πουλια με καλές φωνές μετράει για μένα!
[automerge]1590145288[/automerge]
Παιδιά μια ερώτηση... Θέλει χρόνο για να αρχίσει να τρώει την τροφή που της έχω; Τρώει πολύ λίγο και διαλέγει κάποιους μόνο σπόρους. Το λέω μην έχει τίποτα και δεν της κάνει όρεξη... Αυτή είναι η τροφή:
8711304672511_prd_webl.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Giorgos_finches Γιώργο Αφού την πήρες τώρα δώσε της λίγο χρόνο να συνηθίσει το νέο της σπίτι μην σε ανησυχεί που δεν τρώει από την αρχή μια τροφή.. Αν πάλι δεις ότι γενικώς δεν της αρέσει αυτή πάρε μια απλή τροφή για καναρινια που θα την φαει σίγουρα κ απλά να της δίνεις βιταμίνες κ αβγοτροφη σε ξεχωριστή σκεύος κ Όταν είναι έτοιμη θα τρώει.. Εγώ τους περνώ τροφή για καναρινια χωρις ρουπσεν!
 
@Giorgos_finches σε καταλαβαίνω γιατί κ εγώ θέλω τα καλύτερα να τους περνώ κ στην αγάπη μας αυτή ποντάρουν όλοι οι παραγωγοί τέτοιων τροφών για να τις πουλάνε 😀.. Αλλά έχω φιλαράκι κτηνίατρο/έμπορα τέτοιων ειδών κ μου ανοίγει τα μάτια συνέχεια... Και του έχω πλήρη εμπιστοσύνη γιατί πρώτα είναι φίλος κ μετά έμπορας..
 
Τα αρσενικά που μπορείς να πάρεις είναι.
α) Αχάτης Κόκκινο Μωσαϊκό β) Αχάτης ΟΠΑΛ κόκκινο μωσαϊκό γ) Αχάτης κόκκινο μωσαϊκό φορέας Οπάλ
Το τελευταίο αν το βρείς είναι το καλύτερο για να παίρνεις 50% φορείς και 50% Οπάλ. Το (α) θα σου δίνει μόνον φορείς, που είναι αρκετά πιο σκούροι γενικά. Το (β) θα σου δίνει πουλάκια ακριβώς ίδια με το θηλυκό σου (δεν μπορείς όμως να το χρησιμοποιείς συνέχεια. Θα χρειαστείς φορείς σε δυο χρόνια). Πάρε απο 250 γρ ΠΕΡΙΛΛΑ λευκή και ΛΙΟΣΠΟΡΟ καθαρισμένο και δώσε αυγό βραστό και μήλο. Η αντράκλα, ο ζωχός, το ραδίκι και το μήλο είναι συνήθως ευπρόσδεκτα απο τα πουλιά.
Υ. Γ Τα πόδια θέλουν περιποίηση με Επιθόλ για μια -δυο μέρες.
 
@mgerom Ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1590147340[/automerge]
Τα πόδια θέλουν περιποίηση με Επιθόλ για μια -δυο μέρες.
Ναι το γνωρίζω, περιμένω να προσαρμοστεί λίγο!
[automerge]1590147774[/automerge]
Παιδιά, αν πάρω κόκκινο Αχατη σκέτο θα βγουν απλά καναρινια; Μ'αρέσει πολύ το σκούρο χρώμα του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά, αν πάρω κόκκινο Αχατη σκέτο θα βγουν απλά καναρινια;
Μα σου έγραψα. ΑΧΑΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΣΑΙΚΟ (δεξιά). Είναι προτιμότερο απο τον ΑΧΑΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΝΤΟΝΟ (Αριστερά). Και τα δυό θα σου δώσουν φορείς.
d-1111.jpg
 
Back
Top