Γενικά Νέος εκτροφέας καρδερίνας

Το θέμα με τις καρδερίνες είναι πολύ μεγάλο και πάρα πολύ δύσκολο.
Γι αυτό άλλωστε και το petbirds κρατά αυτή τη θέση για το εξαιρετικά όμορφο αυτό πουλί.
Δυστυχώς τίποτε δεν είναι δεδομένο...
Μόνο αν δεις την καρδερίνα στη φωλιά και το νεοσσό από κάτω της ξέρεις πως αυτός ο νεοσσός είναι εκτροφής.

Αρχάριος εκροφέας καρδερίνας που τις εκτρέφει δεν βάζει δαχτυλίδια και τις δίνει χοντρική σε μαγαζί είναι θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον. Μήπως μπορείς να μας πεις την τιμή πώλησής τους από το κατάστημα;
Χρησιμοποίησα λάθος λέξη δεν είναι αρχάριος απλά το κάνει σαν Hobby δεν το κάνει για να βγάλει λεφτα εμένα μου είπε ότι αυτός κρατάει πάντα 2 ζευγάρια καρδερίνες και όταν είναι πυρωμενες τις βάζει για αναπαραγωγή με αποτέλεσμα τα πουλάκια να τα δίνει στο pet shop του κουμπάρου του ή διαφορετικά τα πουλάει ο ίδιος ενταξει δεν πιστεύω ότι από 2 ζευγάρια βγάζει πολλά μικρά... Τιμή δεν γνωρίζω δεν τον ρώτησα.
Απλά επειδή τον ξέρω και μέχρι τώρα από αυτά που μου έχει πει για τα καναρίνια φαίνεται να γνωρίζει και να του αρέσει το αντικείμενο οπότε δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο.
 
Απλά επειδή τον ξέρω και μέχρι τώρα από αυτά που μου έχει πει για τα καναρίνια φαίνεται να γνωρίζει και να του αρέσει το αντικείμενο οπότε δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο.
Αυτό δεν έχει σχέση με την κουβέντα μας. Το ότι γνωρίζει κάποιος από πουλιά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχολείται με λάθος τρόπο.

Εν πάση περιπτώσει, δεν κατηγορεί κανένας τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχει σημασία να ξέρουμε ποσά πουλιά δίνει στο κατάστημα και σε τι τιμή. Από τη στιγμή που δεν το ξέρουμε, δεν αναφερόμαστε σε αυτόν προσωπικά, αλλά σε περιπτώσεις που δίνονται πουλιά σε καταστήματα λες και δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να πάρουν απευθείας τα 1-2 πουλάκια που θα βγάλει και η τιμή γιατί αν τα δίνει 10 €, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

Υ. Γ. ένας πραγματικός εκτροφέας ακόμη και αν βγάλει 50 πραγματικά πουλιά εκτροφής, θα κοιτάξει πρώτα να τα δώσει σε ανθρώπους που καίγονται να αγοράσουν τέτοια πουλιά γιατί το ενδιαφέρον τους είναι ανάλογο των γνώσεών τους η της διάθεσης τους να μάθουν περισσότερα για τη φροντίδα των πουλιών τους και μετά θα πάει να τα δώσει στο κατάστημα. Πιστέψτε με, δεν περισσεύει κάποιο για να το πας.
 
Μου λες δηλαδή ότι αποκλείεται ο συγκεκριμένος να μην νοιάζεται για το ποιος θα τα πάρει... Πίστεψε με αν θέλει να τα δώσει θα κοιτάξει να τα δώσει όχι ποιος θα τα πάρει αν ήταν έτσι θα τα χάριζε όπου ήθελε
 
Μου λες δηλαδή ότι αποκλείεται ο συγκεκριμένος να μην νοιάζεται για το ποιος θα τα πάρει
Δεν είπα ακριβώς αυτό, υπό την έννοια ότι δεν μιλούσα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ρώτησα όμως έμμεσα πώς γίνεται να ενδιαφέρεται κάποιος που πηγαίνει και παραδίδει τα πουλιά του σε ένα κατάστημα, που θα πωληθούν στον πρώτο τυχόντα με μοναδική προϋπόθεση να διαθέτει το απαραίτητο ποσό που απαιτεί ο καταστηματάρχης πλέον.
 
Για να μην παρεξηγηθει η Ευα Ρ. Αυτη σαν μικροτερη σκεφτεται ποιο αγαθα ενω εμεις σαν μεγαλυτεροι ποιο πονηρα! Γιαυτο κ η διαφορα αποψεων κ η υπαρξη ερωτηματων !
 
αυτη σαν μικροτερη σκεφτεται ποιο αγαθα ενω εμεις σαν μεγαλυτεροι ποιο πονηρα!
Απόλυτα σωστά...
Συζήτηση κάνουμε, δεν της ρίχνουμε ευθύνες που άλλωστε δεν έχει.
 
Γιαυτο κ η διαφορα αποψεων κ η υπαρξη ερωτηματων
Έτσι είναι Τάκη. Εξάλλου, δεν απαντούμε στην Ευα προσωπικά αλλά πάνω στον μήνυμα της εκφράζοντας τις σκέψεις και τις απόψεις μας. Μέσα από αυτές μπορούν να γίνουν γνωστά καινούργια πράγματα και να βγουν συμπεράσματα προς όφελος και των νεότερων και των μεγαλύτερων που δεν έτυχε να σκεφτούν ή να βρεθούν αντιμέτωποι με τις καταστάσεις για τις οποίες συζητάμε.
 
Ελπίζω να μην παρεξηγηθηκα είμαι φυσικά κατά της αρπαγής καρδερινων και γενικότερα, απλά είπα πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις τέτοιες φυσικά και καταλαβαίνω τις απόψεις σας και θέλω να μάθω από τα όσα γνωρίζετε απλά αυτό... Μίλησα για ένα συγκεκριμένο εκτροφέα για τους άλλους λογικο είναι να μην γνωρίζω :D
 
Παιδιά ΕΝΤΆΞΕΙ πήρα την απόφαση και τα άφησα ελεύθερα τα καρδερινακια ΜΟΥ. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω εκτροφείου με δαχτυλίδι με κανένα 50 ευρώ ΓΤ παραπάνω δεν το σηκώνει η τσέπη ΜΟΥ.
 
Παιδιά ΕΝΤΆΞΕΙ πήρα την απόφαση και τα άφησα ελεύθερα τα καρδερινακια ΜΟΥ. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω εκτροφείου με δαχτυλίδι με κανένα 50 ευρώ ΓΤ παραπάνω δεν το σηκώνει η τσέπη ΜΟΥ.

Το δούλεμα περισσεύει Στέφανε.
 
Φοίβο τα άφησα. Εξάλλου δεν περίμενα ότι θα λέγατε και ΤΠΤ ΆΛΛΟ. Ενημερωτικά το είπα. Το τι έκανα το ξέρω μόνο ΕΓΏ. Γι'αυτό αν θες ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ αν όχι.
 
Φοίβο τα άφησα. Εξάλλου δεν περίμενα ότι θα λέγατε και ΤΠΤ ΆΛΛΟ. Ενημερωτικά το είπα. Το τι έκανα το ξέρω μόνο ΕΓΏ. Γι'αυτό αν θες ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ αν όχι.
Μακάρι να τα άφησες, έτσι μπορεί να πεθάνουν ελεύθερα. Γιατί αν ήταν πιασμένα από μωρά η ήταν πολλά χρόνια στο κλουβί δεν θα επιβιώσουν
 
Λοιπόν Στέφανε αν τα άφησες πράγματι να βρούμε εκτροφέα να πάρεις με κλειστό δαχτυλίδι. Το 50 ευρώ, δυστυχώς πρέπει να το ξεχάσεις, μια και τα πουλιά πωλούνται περισσότερα. Αλλά εφόσον σήμερα μπορείς να διαθέσεις τα 50 ή τα 100 για ζευγάρι, κατά τον Οκτώβρη που τα μικρά θα είναι διαθέσιμα, θα μπορέσεις, αν από σήμερα ψάξουμε, να προμηθευτείς περισσότερα του ενός ζευγαριού. Κράτα όμως υπόψη σου ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει άγριο πουλί στην εκτροφή σου και τα κλουβιά οπωσδήποτε αποστειρωμένα, διότι τα πιασμένα πουλάκια είναι ωρολογιακές βόμβες κοκκιδίων και σε κάθε περίπτωση θα χάσεις τα χρήματά σου.
 
Ιανε Φυσικά και δεν έχω κάποιο άγριο. Τα έχω αφήσει ελεύθερα. Απλά το μόνο που θέλω είναι ένα ζευγάρι εκτροφείου μήπως μπας και καταφέρω να κάνω δικά μου πουλάκια και να είναι υγιής.. Και αφτα που έχω τα καναρινακια μου τα έχω καθαρά
 
Back
Top