Γενικά Νέος στο χώρο των budgie

Καλησπέρα στην ομάδα
Δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με τα πτηνά αλλά αποφάσισα να πάρω το πρώτο παπαγαλάκι budgie κ έχω κάποιες ερωτήσεις. Να αναφέρω ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα κ καναρίνια κ έτυχε να μου κάνουν δώρο κ ένα κοκοτιλ αλλά δεν θα πω ότι είχα ασχοληθεί σοβαρά κ με τις γνώσεις που είχα πριν 20+ χρόνια θα άλλαζα αρκετά.

Η πρώτη ερώτηση που θέλω να κάνω είναι που μπορώ να αγοράσω ένα. Επειδή ασχολούμε κ με ψάρια δεν πάω ποτέ στα γενικά pet shop αλλά μόνο σε μαγαζιά που ειδικεύονται μόνο σε αυτά. Υπάρχουν μαγαζιά αντίστοιχα στην Αθήνα; Διαβάζω επίσης για εκτροφεία. Υπάρχουν χώροι που μπορούμε να πάμε;

Δεύτερη ερώτηση υπάρχουν κτηνίατροι που ασχολούνται κ με πτηνά ή πάμε μόνο σε πτηνιατρους. Ενδιαφέρομαι για περιοχές από Θησείο μέχρι Φάληρο πχ αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Και τελευταία ερώτηση υπάρχει πουθενά κανένα θέμα με πληροφορίες για αρχάριους ώστε να αποφύγω κάποια βασικά χαζά λάθη;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Καλησπέρα, με το καλό να αποκτήσεις το πρώτο σου budgie. Δεν μπορώ να απαντήσω στης πρώτες σου ερωτήσεις αλλα θα παραθέσω παρακάτω κάποια άρθρα!

Σχετικά με πληροφορίες:
Μην πάρεις κλουβί από αυτά που πουλάνε στα περισσότερα petshops. Είναι πολύ μικρά. Μέχρι πρόσφατα είχα και τον δικό μου σε ένα τέτοιο 😔
• Πάρε ξύλινες πατήθρες, είναι καλύτερες για τα πόδια του
• Να του προσφέρεις μεγάλη ποικιλία σε λαχανικά καθημερινά! Ένα chop που θα αποθηκεύσεις στο ψυγείο/κατάψυξη είναι πολύ βολικό!
• Να το ζυγίζεις συχνά και να καταγραφείς τις αλλαγές στο βάρος του

Άρθρα:
• Για τα budgie
• Για ασφαλή και τοξικά φυτά
• Για φυσικές πατήθρες
• Για τοποθέτηση πατήθρων
• Για κουτί πρώτων βοηθειών
• Για την ανατομία πτηνών
Για τη γλώσσα του σώματος πτηνών
• Για την εξέταση περιττωμάτων
• Για ταξίδια με πτηνά

ευχαριστω για τις απαντησεις.

Σχετικά με το pet shop λίγο που εψαχνα στα θεματα εδω ειδα οτι υπαρχει το καναρινοκοσμος στο Ν. Κοσμος και tropical island που ειναι στη Καλλιθεα που γενικα ειναι κοντα σε περιοχες που μπορω να παω.

Έχει εμπειρία κανείς; Από ότι κατάλαβα το δεύτερο είναι προμηθευτής σε αρκετά μαγαζιά σωστά;

@NickCaveGr Από tropic island πήρα ένα αηδονι Πεκίνου. Είμαι ευχαριστημένος. Υγιή αηδονι και με βοήθησαν τα παιδια εκεί με τις γνώσεις τους σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης του

@NickCaveGr Από tropic island πήρα ένα αηδονι Πεκίνου. Είμαι ευχαριστημένος. Υγιή αηδονι και με βοήθησαν τα παιδια εκεί με τις γνώσεις τους σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης του
Το μονο που με προβληματίζει ειναι οτι απο οτι καταλαβαινω θα ειναι αγρια γιατι είναι απο εισαγωγή σωστά. Σαν αρχαριο πιστευετε θα με δυσκολέψει;

Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα σχετικά με το κατάστημα (τον δικό μου τυχαία τον απέκτησα...). Αν είναι άγριο πιστεύω πως θα σας δυσκολέψει λίγο, ειδικά αν θέλεις να το εκπαιδεύσεις, αν και τα budgie είναι γενικά πιο... ανεξάρτητα.
Ας σε προβληματίζει το ζήτημα του petshop μπορείς να ψάξεις για εκτροφείς budgie. Λογικά θα υπάρχουν στην Αττική 🤔. Εδώ αναγράφονται εκτροφείς-μέλη του petbirds.

Τελευταία επεξεργασία:
Back