Γενικά Νέος σύλλογος ιδρύθηκε στην Καρδίτσα

sakis dc

PB New Member
Πόλη
Καρδίτσα
Νέος σύλλογος ιδρύθηκε στην Καρδίτσα

Ο νέος σύλλογος στην Καρδίτσα είναι γεγονός. Η ονομασία αυτού ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΑΓΡΙΩΠΟΥΛΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Την Παρασκευή θα γίνουν οι εκλογές για το Προεδρείο. Θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Καλή αρχή παιδιά και καλή πρόοδο.

Εγώ είμαι Αθηναίος και μένω στην Καρδίτσα. Επίσης πιστεύω πως με τους συλλόγους δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και πόσο μάλλον όταν ο σύλλογος έχει πάρει το Ο. Κ από το Δασαρχείο και υπάρχουν και άνθρωποι του νόμου μέσα σε αυτόν.

Ευχαριστώ όλους για τα καλά τους λόγια.

και πόσο μάλλον όταν ο σύλλογος έχει πάρει το Ο. Κ από το Δασαρχείο και υπάρχουν και άνθρωποι του νόμου μέσα σε αυτόν
Με ποιον τρόπο Σάκη; Τι είδους έγκριση έχει πάρει από το δασαρχείο; Πες μας λίγα πράγματα γι αυτό.

Σταύρο δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γιατί δεν είμαι από τα ιδρυτικά μέλη. Αλλά από συζητήσεις με τα άλλα μέλη πρέπει να υπάρχει έγκριση από το δασαρχείο. Θα μάθω περισσότερα στοιχεία και θα επανέλθω.

Επειδή και εγώ Καρδιτσιώτης είμαι,θυμάμαι όταν ήμουν μικρός τις λειανίζανε όντως τις τουρκοπούλες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει πλέων σταματήσει. Καλοπροαίρετα το λέω μην παρεξηγηθώ. Καλή αρχή παιδιά.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Με ποιον τρόπο Σάκη; Τι είδους έγκριση έχει πάρει από το δασαρχείο; Πες μας λίγα πράγματα γι αυτό.
Το δασαρχείο ήταν μία κίνηση του υπηρεσιακού προεδρείου με την σύμφωνη γνώμη και των μελών, για την αξιοπιστία αλλά και για την καλή λειτουργία αυτού. Επίσης ζητήθηκε από τον σύλλογο όποτε κρίνει σωστό το δασαρχείο να κάνει ελέγχους. Το νέο προεδρείο θα προβεί σε υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων από τα μέλη ώστε να μην κατέχουν άγρια μη εκτροφής πουλιά. Αυτά γνωρίζω προς το παρόν.

Επειδή και εγώ Καρδιτσιώτης είμαι,θυμάμαι όταν ήμουν μικρός τις λειανίζανε όντως τις τουρκοπούλες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει πλέων σταματήσει.
Πριν δέκα χρόνια κυκλοφορούσαν τα άγρια σαν τα εκτροφής, τώρα δεν βλέπεις ούτε φτερό από τα άγρια σε petshop. Όμως δεν μπορώ να βάλω και το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι.

Ευχαριστώ Σάκη. Η απορία μου αφορά στο γεγονός ότι, σύμφωνα με το νόμο η κατοχή-εκτροφή Ιθαγενών δεν επιτρέπεται και άδειες εκτροφής δεν εκδίδονται. Επομένως, τι είδους έλεγχους μπορεί να κάνει το δασαρχείο σε μία παράνομη δραστηριότητα, όταν αυτοί έλεγχοι θα πρέπει να καταλήγουν σε κατασχέσεις και απελευθερώσεις;

Η επαφή των συλλόγων με τα οικεία δασαρχεία θα ήταν μια ωραία κίνηση γενικότερα. Καλόν είναι να έχει την δυνατότητα και ίσως την υποχρέωση το δασαρχείο να επισκέπτεται τους χώρους εκτροφής όλων. Να έχει μια πλήρη εικόνα της έννοιας εκτροφέας που προάγουν οι σύλλογοι και να υπάρξει διάκριση απο την παράνομη κατοχή και εμπορία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανενός είδους πλαίσιο που να φέρνει κοντά συλλόγους και δασαρχείο. Με τις ευχές για καλή αρχή !

και να υπάρξει διάκριση απο την παράνομη κατοχή και εμπορία.
Μάκη, το δασαρχείο είναι δημόσια υπηρεσία και λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες. Δεν αμφισβητώ την ατομική θέληση και επιθυμία ακόμη και των υπαλλήλων του δασαρχείου, αλλά όταν μιλάμε για εκτροφή και συλλόγους, οι ενέργειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πιέσεις για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος και όχι στην ίδρυση νέων φορέων.

Δεν πάσχουμε από νόμους Σταύρο, ούτε από νομοθετικά πλαίσια..Από μη εφαρμογή των νόμων και καταστρατήγησή τους πάσχουμε.
Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο του νέου συλλόγου, αλλά είμαι περίεργος πως και βάσει ποιάς αδείας θα διοργανώσει έκθεση (?) και με αγριοπούλια.

αλλά όταν μιλάμε για εκτροφή και συλλόγους, οι ενέργειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πιέσεις για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος και όχι στην ίδρυση νέων φορέων.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω . Αυτή είναι η ουσία. Είμαστε όμως, μάλλον μακρυά απο κάτι τέτοιο. Ετσι πιστεύω οτι πριν απο την αλλαγή του νομικού καθεστώτος, Σταύρο, πρέπει να υπάρξουν εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις μέσα στις ομοσπονδίες. Αυτές είναι που θα μεταφραστούν σε όπλο πίεσης για τις όποιες αλλαγές. Οι σύλλογοι συνήθως βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα οι νέοι, αγνοί σύλλογοι. Τώρα, αν είναι και κοντά στις δασικές αρχές, αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Ιδιαίτερα οι νέοι, αγνοί σύλλογοι. Τώρα, αν είναι και κοντά στις δασικές αρχές, αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.
Δεν αμφιβάλω, αρκεί να περπατούν όλοι τον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά, ο καθένας καταλήγει μοιραία σε διαφορετικό τόπο.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως αρκετοί αλλά και άνθρωποι με μεγάλες γνώσεις πάνω στα συγκεκριμένα θέματα ασχολήθηκαν με τον νέο σύλλογο στην Καρδίτσα. Όμως με λυπεί το γεγονός ότι αντί να προβάλουμε τις καλές ενέργειες του συλλόγου και να βοηθηθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας μας, προσπαθούμε να γίνουμε μελοντολόγοι και να πούμε τι θα γίνει μετά από έξη μήνες, ένα χρόνο και πάει
λέγοντας.

Νομίζω ότι η κίνηση του συλλόγου ως προς το δασαρχείο δεν θα πρέπει να έχει ξαναγίνει, αν κάνω λάθος διορθώστε με, και αυτό θα έπρεπε να επικροτηθεί και όχι να μεμψιμοιρούμε.

Back