Γενικά Νέο καναρίνι αρσενικό δεν κελαηδάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους! Νέο καναρινάκι αρσενικό, δεν κελαηδάει. Δεν έχει ακάρεα ή άσθμα. Τσεκαρισμένο. Τρώει κανονικά, είναι ευδιάθετο, όχι υπερβολικά και κάνει μπανάκι. Δεν φαίνεται άρρωστο. Το έχω εδώ και 4 μέρες. Λέτε να είναι θέμα προσαρμογής και πτερόροιας; Ανησυχώ λιγάκι γιατί δεν έχει ακουστεί η φωνή του. Eυχαριστώ!
 
Να το χαίρεσαι Μίνα.
Ναι, είναι θέμα προσαρμογής και μια και αναφέρεσαι σε πτερόρροια, αν όντως είναι σε αυτή τη φάση, και βλέπεις φτερά ή πούπουλα, σαφέστατα και αυτό επηρεάζει αρνητικά στο κελάηδημα.
Ποια η ηλικία του; Γιατί δεν ρωτάς από εκεί που σου το έδωσαν αν κελαηδούσε πριν;
 
@ianos Μακάρι να είναι έτσι και να μην είναι τίποτα χειρότερο πχ όγκος στο λαιμό. Το καναρινάκι είναι 1,5 χρονών και φοράει χρυσό δαχτυλίδι. Μου είπαν να περιμένω 10 μέρες κι άν δεν κελαηδήσει, να το γυρίσω πίσω. Φυσικά και δεν θα το γυρίσω.
 
@Mina Καλησπερα! Καλε τι ειναι αυτα που σκεφτεσαι π.χ ογκος κτλ...;αμα υπηρχε κατι δεν θα ηταν ουτε ζωηρο ουτε τιποτα...σκεψου θετικα...μπορει να ειναι θεμα προσαρμογης ή και πτεροροιας μαζι! Δωστου λιγο χρονο,βαλτου λιγα τραγουδακια απο καναρινακια να ακουει!φαντασου ενα καναρινακι να ειναι τοσο καιρο καπου μεχρι 1,5 χρονων και μεσα σε μια μερα να παει αλλου αυτο ειναι τεραστια αλλαγη για εκεινο! Και μια μερα θα δεις θα σε ξαφνιασει με το τραγουδι του! 😁
 
@Elli Μακάρι καλή μου Έλλη! Με τόσα που διαβάζω έχω τρομοκρατηθεί και δεν θέλω να το γυρίσω πίσω το καημένο! Είναι σκουφάτο γερμανικό, τρισχαριτωμένο και ξεχωριστό πουλάκι! Έχω τα άλλα αρσενικά μου που του τραγουδάνε, αλλά αυτό είναι κάπως ντροπαλό. Το έχω μόνο του στο κλουβί του για να είναι ήρεμο και να το παρατηρώ καλύτερα. Του βάζω αυγό που το τιμά ιδιαίτερα και μπάνιο καθημερινά! Εύχομαι να έχεις δίκιο και να μην είναι κάτι σοβαρό και με τον καιρό να πάνε όλα καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Mina Μην ανυσηχεις!αμα το εβλεπες κακοκεφο να ανυσηχουσες!απλως θελει τον καιρο του και τον χρονο του!αμα ολα αυτα που διαβαζουμε και ακουμε μας επηρεαζαν αστα να πανε μετα! Μεχρι τελος Οκτωβρη με αρχες Νοεμβρη πιστευω να του εχουν περασει οι ντροπες,οι ανασφαλειες,η αποτομη αλλαγη του χωρου,η πτεροροια (αν περναει τωρα) και θα αρχισει το τραγουδι! Τι φαση περνανε τα καναρινακια τι στρες δεν μπορουμε να το φανταστουμε! Δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι πολεμος γινεται μεσα τους απο συναισθηματα! Παλια οταν ειχα παρει ενα αρσενικο καναρινακι μου ειχαν πει θα αρχισει σε μια εβδομαδα να λεει...την επομενη μερα εμεινε χωρις ουρά αφου εμεινα ετσι😲! Μεσα σε λιγες ωρες εχασε την ουρά του απο το στρες μετα δεν περασε πολυς καιρος και ξαναβγηκε η ουρά του και μου τραγουδησε μετα απο 1,5 μηνα!ή ενα αλλο καναρινι μου ειπαν παλι οτι θα αρχισει να λεει σε μια εβδομαδα και δεν προλαβα να παω σπιτι και μου τραγουδουσε! Στα λεω αυτα γιατι το καθε καναρινακι εχει τον χαρακτηρα του, θελει τον χρονο του,να νιωσει την ασφαλεια του και οταν θα νιωσει εκεινο ετοιμο θα αρχισει το τραγουδι του! Μην αγχωνεσαι! Ολα καλα θα πανε!
 
@ianos Ναι... Το θηλυκό το έβγαλα από το κλουβί όπως μου είχες πει.
[automerge]1601829017[/automerge]
Αυτό είναι το καναρινάκι!
 

Συνημμένα

  • 120351201_355981392261677_809200392583980929_n.webp
    120351201_355981392261677_809200392583980929_n.webp
    22,8 KB · Προβολές: 24
Τελευταία επεξεργασία:
Θα πάρω " το θάρρος " να σου πω ένα πράγμα. Μην αγχώνεσαι. Συμβαίνει ένα πράγμα ανεξήγητο . Ότι θέλουμε και το παρατηρούμαι, δεν συμβαίνει για κάποιο ανεξήγητο λόγο. πχ βάζεις ένα ζευγάρι και το παρατηρείς εάν ζευγαρώνει. Εεε , ποτέ δεν το βλέπεις, όσο το κοιτάζεις δεν το βλέπεις. Και η στιγμή φαίνεται μήνας. Γεννάει το πουλάκι κάνει μικρά και εσύ ακόμα απορείς. Περιμένεις να δεις ένα πουλί τι λέει, Το ξεκαθαρίζεις, το απομονώνεις σε ένα κλουβάκι και περιμένεις. Εεε , δεν λέει τίποτα, σαν να σε κοροϊδεύει. Λοιπόν μην αγχώνεσαι, αδιαφόρησε και όλα θα πάνε μια χαρά.
 
@gianniskilkis Έχεις δίκιο! Μάλλον αγχώνομαι πολύ! Θα το αφήσω στην ησυχία του, θα το φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ και ό,τι γίνει! Έτσι κι αλλιώς, θα το αγαπάω! Σε ευχαριστώ πολύ!
 
Πέραν όσων είπανε όλοι οι φίλοι, εφόσον ο φίλος που στο έδωσε είναι παντελονάτος και σε περίπτωση λάθους θα το πάρει πίσω,δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν και εγώ είμαι τις δικής σου άποψης (#3) και δεν θα το γύριζα πίσω αλλά θα έπαιρνα ένα άλλο . Καλή συνέχεια. Όλα θα πάνε καλά.
 
@ianos Ναι... Το θηλυκό το έβγαλα από το κλουβί όπως μου είχες πει.
Το ερώτημα είναι...το πουλάκι αυτό βρίσκεται σε οπτική επαφή με κάποιο θηλυκό καναρίνι; Αν ναι, προσπάθησε (αν γίνεται) να αναδιατάξεις τις θέσεις των κλουβιών, ώστε να μην βλέπει κάποια κανάρα.
Και το θηλυκό πουλάκι (το ζευγάρι του εννοώ) δεν πιστεύω να το έβαλες μαζί με άλλα καναρίνια σου...χρειάζονται καραντίνα περίπου 40 ημερών.
 
Καλησπέρα σε όλους! Τελικά, σήμερα πήγα το καναρινάκι στον πετσοπά να το δει και κυρίως να δει τις κουτσουλιές του που μου φάνηκαν παράξενες. Ακροάστηκε πάλι το καναρίνι και διαπίστωσε ότι είναι κρυωμένο. Παρατήρησα δε, ότι έτρωγε κυρίως μαλακές τροφές και ανησύχησα. Το κράτησε για λίγες μέρες, για να του δίνει αντιβίωση και να του κάνει θεραπεία. Πάντως με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι άρρωστο. Θα πάω την επόμενη εβδομάδα να το πάρω! Εύχομαι να γίνει τελείως καλά και να σας γράψω ευχάριστα νέα! Σας ευχαριστώ όλους, για το ενδιαφέρον που δείξατε! Να είστε όλοι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top