Γενικά Νέο μέλος της οικογένειας - Τάσος ο Ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι! Φέραμε, επιτέλους, τον Τάσο σπίτι, όπου ελπίζουμε πως θα περάσει ευτυχισμένος το υπόλοιπο της ζωής του. Φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο, το υπόσχομαι!)

Στο ταξίδι από το μαγαζί μέχρι ιατρό είχε πανικοβληθεί και φρίκαρε λίγο, μετά, όμως εξοικειώθηκε με την κίνηση και ηρέμισε. Με τα πολλά και με τα λίγα, μόλις τον φέραμε σπίτι, του δώσαμε μία μία να δοκιμάσει διάφορες γεύσεις από φρούτα και λαχανικά. Μόλις δοκίμασε το σταφύλι, άρχισε να χορεύει και μας ξετρέλανε!) Εγώ ανησυχούσα πολύ ότι θα στεναχωρηθεί και μην πέσει σε κατάθλιψη και μην τυχόν αρχίσει να μαδιέται. Αλλά, ο κύριος έφαγε και ήπιε (του έδωσα λίγο Αντιστρες στο νερό για σήμερα) και άρχισε να εξερευνά τον κόσμο γύρω του και τους συγκατοίκους του τους Αλεξανδρινούς που είναι απέναντι το κλουβί τους. Ο Ρόκκο ήταν πολύ επιφυλακτικός με τον νέο συγκάτοικο, πήγε στην άλλη άκρη του κλουβιού και καθόταν ώρα να παρατηρεί. Η Κοκό ξετρελάθηκε και άρχισε αμέσως να κακαρίζει και να τσιρίζει για να του τραβήξει την προσοχή, όπου το πέτυχε πολύ καλά!) Ο Τάσος όλο τους παρατηρούσε και δεν έδειχνε σημάδια άγχους ή φόβου.

Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα για το μπάνιο τους και μόλις είδε το ψεκαστήρι, άρχισε πάλι να χορεύει μέσα στο κλουβί!) Μπανιαρίστηκαν όλα και καθόταν ώρα και καθαρίζονταν ενώ παρατηρούσε ο ένας τον άλλον. Το καλό είναι ότι δεν μας φοβάται και επιτρέπει σε εμένα πολύ διακριτικά να βάζω χέρι στο κλουβί, ενώ το ιδιοκτήτης του είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να αρπάξει απότομα και χωρίς προειδοποίηση! Του έβαλα τροφή και καινούρια παιχνίδια χωρίς να προσπαθήσει να μου επιτεθεί καθόλου, αλλά ούτε και τραβήχτηκε από φόβο, απλά καθόταν και με κοιτούσε τι κάνω.

Φυσικά, και εγώ τον παίρνω με το μαλακό και του μιλάω με ήρεμη φωνή και του κάνω φιλάκια στον αέρα και του χαμογελάω, και νομίζω μια χαρά θα τα πάει μαζί μας.

Τώρα δουλεύω στον υπολογιστή και είπα να μοιραστώ την απέραντη χαρά μου μαζί σας, και εκείνος είναι ακριβώς πίσω μου και παρατηρεί ήρεμος την οθόνη. Εκπληκτική ηρεμία!) Καμία σχέση με το όταν πρωτοφέραμε τον Ρόκκο σπίτι. Εκείνος ήταν πολύ αγχωμένος και μισή μέρα έκανε να πάει να φάει. Και μάλιστα, εμένα ένα χρόνο με κυνηγούσε, αν θυμάστε, δεν τολμούσα να πλησιάσω το κλουβί του να του βάλω φαί άφοβα!)

Θέλω να είμαι συγκρατημένη, να μην τρελαίνομαι, αλλά δεν γίνεται!) Ελπίζω μόνο να μην φάω δαγκωνιές και από τον Τάσο! Το βραδάκι, μόλις μαζέψουμε τα άλλα πουλάκια μας για ύπνο, θα τον βγάλουμε για λίγη ώρα έξω να καθαρίσουμε το κλουβί του και θα δούμε πως θα μας φερθεί. Θα έχει πολύ-πολύ ενδιαφέρον το όλο πράγμα!)

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά, που μπορώ να μοιραστώ αυτά τα υπέροχα συναισθήματα μαζί σας! Να είστε όλοι καλά!)
 
Καλορίζικο το νέο μέλος της οικογένειας σας Ανατολία! Καταλαβαίνω την χαρά σου!
Χαίρομαι που καταφέρατε ν΄αποκτήσατε τον Τάσο, εύχομαι να περάσετε πολλά πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί. Σώθηκε το πουλάκι!👍

Το βραδάκι, μόλις μαζέψουμε τα άλλα πουλάκια μας για ύπνο, θα τον βγάλουμε για λίγη ώρα έξω να καθαρίσουμε το κλουβί του και θα δούμε πως θα μας φερθεί. Θα έχει πολύ-πολύ ενδιαφέρον το όλο πράγμα!)
Μήπως είναι πολύ νωρίς; Μετά μια δυο μέρες ίσως να είναι καλύτερα, μη βιαστείτε να τον βγάλετε από το κλουβί του, θα αισθάνεται ανασφαλής ακόμα...
 
Καλορίζικος! 🙂 Τι κλουβί πήρατε; Σε αυτό που ήταν;

Παρατηρώ έλλειψη καραντίνας όμως ε;
.

Δεν έχει κρατήσει ποτέ καραντίνα η Ανατολία σε όσα πουλιά πήρε κι είναι ο λόγος που είχα διαφωνήσει μαζί της στο παρελθόν. Την πρώτη φορά ας υποθέσουμε πως δεν ήξερε αλλά προσθέτει κάθε τόσο πουλιά στο κοπάδι της χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για όλους.
 
Να σας ζήσει Ανατολία μου, να περάσετε όμορφα όλοι μαζί!
Παρατηρώ έλλειψη καραντίνας όμως ε;
Τι σας είπε η γιατρός; Του έκανε κάποιες εξετάσεις;
Καλημέρα σε όλους!
Το κλουβί παραμένει προς ώρας το ίδιο, όπου ήταν ο Τάσος τόσα χρόνια, απλά αλλάξαμε τα δοχεία νερού-φαγητού σε πιο καινούρια και βολικά. Καραντίνα θα περάσει, καθώς σήμερα έφυγε μαζί με τον σύντροφό μου για το ξενοδοχείο, όπου εργάζεται εκείνος και θα παραμείνει μαζί του, μέχρι να εξοικειωθεί με την κατάσταση και να τον μάθουμε/παρατηρήσουμε καλύτερα.
Χθες τον είχαμε σε απόσταση με τα άλλα, οπότε υπήρχε μόνο οπτική επαφή, δεν υπήρχε άλλη επικοινωνία μεταξύ τους.
Η γιατρός, δυστυχώς, δεν μας ειδοποίησε εγκαίρως για το ποσό που ζήτησε μετά... Εγώ υπολόγιζα περίπου στα 150 ευρώ για μία εξέταση DNA και για ψιτάκκωση και μετά μάθαμε ότι θα κοστίσει όλο το πράγμα τα τριπλάσια σχεδόν... (
Οπότε, είπαμε να το πάρει μαζί του ο σύντροφός μου και να τα κάνουμε όλα μετά σταδιακά αργότερα. Είχαμε 2 επιλογές: είτε να δώσουμε ένα κάρο λεφτά για εξετάσεις (που δεν ξέουμε και αν χρειάζονται γενικά, αφού το πουλί το βλέπαμε μια χαρά) και να πάρουμε τον Τάσο τον Οκτώβριο και να μείνει εκεί που ήταν και όπως ήταν... Είτε να εξωφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του, να κάνουμε μια καραντίνα, να πάρουμε το πουλί "σπίτι" μας και να το περιποιηθούμε κατάλληλα (φρέσκια τροφή, νερό, καθαριότητα, κλπ.) και αργότερα να κάναμε και τις απαραίτητες εξετάσεις πριν το εισάγουμε στο κοπάδι και το αφήσουμε ελεύθερο μέσα στο σπίτι.
Τελικά, επιλέξαμε το τελευταίο. Ο Τάσος όρμηξε και στα φρούτα-λαχανικά, και στην καινούρια τροφή και στα παιχνίδια. Ολα χθες του ήταν περίεργα και συναρπαστικά, έκανε και μπανάκι με χαμομύλι και το ευχαριστήθηκε. Το μόνο που τον τρόμαξε ήταν η τηλεόραση και τελικά την κλείσαμε!) Σήμερα πάλι άρχισε την μέρα του με φαγητό και παιχνίδι, οπότε, μία χαρά, νομίζω, προς ώρας.
 
Έπρεπε να την ρωτήσεις. Θα τα πούμε μετά είμαι από κινητό τώρα.
 
Γιατί τόσο πολλά λεφτά Ανατολία μου, το τεστ DNA έχει 5 ευρώ. Τι άλλες εξετάσεις θα του κάνει;
Στην Ελλαδα ο εχων αυτοκινητο σπιτι και ζωα συντροφιας θεωρειται πλουσιος αρα εχει χρηματα να πληρωσει! 😡
 
... Η γιατρός, δυστυχώς, δεν μας ειδοποίησε εγκαίρως για το ποσό που ζήτησε μετά... Εγώ υπολόγιζα περίπου στα 150 ευρώ για μία εξέταση DNA και για ψιτάκκωση και μετά μάθαμε ότι θα κοστίσει όλο το πράγμα τα τριπλάσια σχεδόν... (.

Ένα έχω να πω... Τα λιγότερα χρήματα τα δίνουμε όταν αγοράζουμε ένα πουλί (όσο κι αν κοστίζει), το μετά είναι το πρόβλημα! (γιατρών-εξετάσεων)
 
Ανατολία μου ρώτησα με αφορμή το θέμα σου τον κ. Γιώργο Tzavegio που κάνει εξετάσεις για ψιττάκωση στην κτηνίατρο κ. Γκρέϋ.
Κατ' αρχήν δεν είναι επείγον, πρώτα να παρακολουθήσεις εσύ τις κουτσουλιές και την συμπεριφορά του πουλιού.
Το συνολικό κόστος των βασικών εξετάσεων, δεν ξεπερνάει τα 80-100 ευρώ, για καλλιέργεια κοπράνων, ακτινογραφία και αιματολογικές.
Φυσικά και φυσική εξέταση.
Εσείς υπάρχει περίπτωση να κατεβείτε κάποια στιγμή προς τα κάτω με το πουλί μαζί, με το πάσο σας βέβαια.
 
Οι κουτσουλιές είναι οκ, τις έλεγξα πρώτες, φυσικά. Και ε΄γω περίμενα όχι πάνω από 150 όλα μαζί, αλλά... Οταν λέτε "κάτω", εννοείτε;
Σήμερα μόλις έφτασαν στον προορισμό τους πουλί και σύντροφος, ο Τάσος άρχισε να καλωπίζεται, έφαγε, ήπιε και έπιασε να κάνει κουβέντα με έναν συνάδελφο του συντρόφου μου. Να συμπεράνω ότι όλα οκ προς ώρας 😉
 
Αθήνα πολύ δύσκολα, δυστυχώς! Εδώ Θεσ/νίκη που είναι 35 λεπτά από εμάς μία φορά του χρόνου πάμε, που λένε!) Σκέφτομαι να τον πάμε στην Γιαννητσών στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μόλις επιστρέψουν αρχές Οκτώβρη.
 
Σκέφτομαι να τον πάμε στην Γιαννητσών στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μόλις επιστρέψουν αρχές Οκτώβρη.
Αυτό ναι χαλαρά, θα έχουμε μαζέψει και άλλες πληροφορίες.
Να του πεις να τον προσέχει ε; :)
 
Αυτό ναι χαλαρά, θα έχουμε μαζέψει και άλλες πληροφορίες.
Να του πεις να τον προσέχει ε; :)
Χα, σαν την κόρη των ματιών του τον προσέχει, ξέρω!) Από την αρχή Ζακό ήθελε και τώρα τον απέκτησε!) Για αυτό και τον πήρε χωρίς 2η σκέψη μαζί του στην δουλειά, για να είναι 24/7 μαζί!)
 
Back
Top