Τι γλυκό κοτοπουλάκι, να τον χαίρεστε! Μοιάζει αγοράκι, γιατί μωβίζει ο χαλινός, αλλά είναι μικρός ακόμα, κάτω των 3 μηνών, συνήθως εκεί χάνουν την μελανιά στο ράμφος (είναι απλώς μια ανώμαλη συσσώρευση μελανίνης, φεύγει στα μεγαλύτερα παπαγαλάκια).
Γενικά τα λουριά στα μπάτζι δεν κάνοουν και πολλά. Είτε δεν εφαρμόζουν, είτε τα ενοχλούν, είτε απλά δεν έχουν νόημα. Δεν τα προστατεύουν από τα άγρια πτηνά αν είστε έξω, κι αν είστε μέσα ποιος ο λόγος? Φτι'αξτε τον χώρο του με ένα-δυο πάρκα, βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα είναι κλειστά, οι καθρέπτες καλυμμένοι και δεν έχετε επικίνδυνα πράγματα όπως καλώδια και κεριά στον χώρο και αυτό είναι. Επέιδή κι εγώ εργάζομαι με τα (τρία) παπαγαλάκια μου στον ίδιο χώρο και βασικά είναι όλη μέρα εκτός κλουβιού εκτός κι αν κάποιο έχει θέμα (είναι και με ειδικές ανάγκες βλέπετε), κάπως έτσι χωρίζουμε τους χώρους μας. Όχι ότι δεν έρχονται να καθίσουν δίπλα μου, ή πάνω στον υπολογιστη, αλλά με λίγη εκπαίδευση αυτά διορθώνονται εύκολα ως προς το πότε είναι αποδεκτά και πότε όχι. Μοιάζει να έχετε ένα πανέξυπνο δεινοσαυράκι, οπότε δεν αμφιβάλλω ότι θα πιάσει τα παντα σε μέρες!
Είναι λογικό να μην αισθάνεται σε πρώτη φάση άνετα με το επίπεδο. Άλλωστε ανήκει στα λεγόμενα perching birds, ζει σε κλαδιά. Σύντομα όμως θα αρχίσει και το περπάτημα, στην φύση τα μπάτζι περνούν ώρες βόσκοντας στο πάτωμα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σωρό πράγματα για να τον κρατάτε απασχολημένο όσο εργάζεστε. Από την απλούστερη λύση του να βάλετε ένα πάρκο στο γραφείο ή γύρω από τον υπολογιστή, μέχρι συγκεκριμένο πρόγραμμα με δραστηριότητες εντός και εκτός κλουβιού, όπως foraging toys/trays, ώρα για μπάνιο κλπ, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Και σε τελική λύση, μπορείτε να πάρετε και ακουστικά αποκλεισμού ήχου!