Φροντίδα Νέο budgie δεν κελαηδάει και δεν είναι πολύ ζωηρό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vicky88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vicky88

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2020
Μηνύματα
7
Πόλη
Ξάνθη
Καλησπέρα σε όλους κ ευχαριστώ εκ τον προτέρων σε όσους απαντήσουν! Πήραμε την Παρασκευή το νέο μας μέλος! Είναι ένα μπατζι μπλε κουκλάκι περίπου 2 μηνών μ είπανε! Το πουλάκι μου το έδωσαν από πετ σοπ αλλά μ είπαν ότι είναι από χέρι... Βασικά το παρηγγειλα έτσι γιατί νομίζω ότι είναι πιο εύκολο στην εκπαίδευση του! Δεν κρατήθηκα με όμως κ έτσι από εχθές ήρθαμε σε επαφή μαζί του έβαλα το χέρι μ μέσα στο κλουβί αντέδρασε λίγο αλλά μετά ανέβηκε χωρίς πρόβλημα κ του αρέσει όταν τρώει να τον χαϊδεύουν. Αυτό που μ έκανε όμως εντύπωση είναι ότι δεν κελαηδάει κάθετε κ μας κοιτάει κ δεν είναι πολύ ζωηρό πάρα μόνο αν πάω κ τον ενοχλήσω... Η φωνή του δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου πάντως δεν είναι άρρωστο απλά είναι η συμπεριφορά αυτή οκ; Επειδή είναι οι πρώτες μέρες θα συνέλθει μετά; Κ για να μας κελαηδάει να βάζω τραγούδια η να βάζω να ακούει πουλάκια; Εγώ θέλω να μας συνηθίσει τόσο ώστε να του έχω ανοιχτό το κλουβί όλη μέρα!
 
Να σας ζήσει (και να μας τον γνωρίσετε αν θέλετε, να τον δουμε και μεις)! Αν είναι μεγαλωμενο στο χέρι δεν υπαρχει λογος να μην του έχετε απο τωρα ανοιχτά να ειναι πάνω σας αν θέλει (φυσικά εαν επιλέξει αυτός να βγει). Προσοχή σε τζάμια, καθρέφτες μεχρι να μαθει τον χώρο και τα φτερά του καλά, καλύψτε τα με κουρτίνες κλπ. Είναι λογικό να είναι μαζεμένος και κάπως πεσμένος τις πρώτες μέρες, σε καναδυο βδομάδες θα φανεί ο χαρακτήρας του (και η φωνή του 😉), βεβαιωθείτε απλα οτι τρώει και πίνει νερό. Αν βγει εξω ζυγιστε τον και σημειωστε το βάρος του στο αρχείο του ωστε να καταλάβετε έγκαιρα αν πάθει κάτι (θα ηταν καλό στην αρχη κάθε μέρα μεχρι να σταθεροποιηθει και μετά καθε βδομάδα, πάντα παρόμοια ώρα, αν γίνεται πρωι πριν φάει). Για να τον ζυγισετε θέλετε μία ζυγαριά κουζίνας που να μπορει να σταθεί πανω άνετα και μερικά σποράκια ή κεχρί για να τον δελεασετε να ανέβει.
 
Η μουσική, το ραδιοφωνο και οι φυσικοί ηχοι απο πουλάκια κλπ τους αρέσουν συνήθως. Ο δικός μας δεν είχε βγάλει αχνα τις πρώτες μέρες και τώρα σεσουάρ να ακούσει τον πιάνει ασταμάτητη λογοδιάρροια, οσο πιο πολυ φασαρία ακούει τόσο ενθουσιάζεται 😆
 
Φυσικά (μαλλον το ξέρετε αλλά ας το τονίσω) οταν είναι έξω πάρα πολύ προσοχή με πόρτες, μπαλκονόπορτες, παράθυρα κλπ μια στιγμή να τρομάξει με κατι τυχαίο και να βρει ανοιχτά γίνεται καπνός!
 
Θα πρεπει να του δωσετε χρονο να συνηθίσει και εσας αλλα και το χωρο!
Αυτο σημαινει οτι το κλουβακι θα πρεπει να μενει σταθερο χωρο χωρις μετακινησεις προς το παρον.
 
Επίσης δεν θεωρώ κελαιδισμα την φωνή τους! Μια μουρμουρα με απότομα τσιριγματα είναι 😂 όπως κ ναχει, όπως τα είπε ο Αντωνης, θέλει να του δώσετε περιθώριο προσαρμογης!
 
Καλημέρα κ ευχαριστώ που απαντήσατε... Στεναχωριεμαι που δεν τον ακούω αλλά βλέπω ότι είναι κ περίεργος έτσι που κινείται κ τρελαίνομαι από χαρά... Εχθές γνώρισε κ τα παιδιά μ ανέβηκε στο χέρι τους χαιδευτικε νομίζω θα τα πάμε καλά... Μεσα στο κλουβί όχι έξω... Έξω ακόμα δεν τον έβγαλα λέω να τον αφήσω μόνο του να μας δείξει το πότε είναι έτοιμος! Όταν κάνω δουλειές κ δεν είμαι κοντά του του βάζω μουσική αλλά πάλι ακόμα δεν μουρμούραει 😁 κ λέω επειδή είναι μικρός μήπως δεν έμαθε ακόμα; χαχαχχαχα πάντως του μιλάω συνέχεια η που θα "κελαηδισει" η που θα μιλήσει στο τέλος χαχαχα τι να πω...
[automerge]1591076517[/automerge]
@myr είχε λίγο καιρό που είχα μπει κ σύστησα τον πρώτο που είχα αλλά ο καημένος μάλλον είχε γεννητικό πρόβλημα κ μας άφησε... Ήταν άγριος που τον πήρα δεν ξέρουμε ούτε ηλικία ούτε φίλο δεν μάθαμε ποτέ... Τον είχα πάει κ σε κτηνίατρο κ καλλιέργεια κουτσουλιάς κάναμε αλλά τπτ δεν βρικαν να έχει... Εγώ πιστεύω ότι πάθαινε σαν επιληψία κάτι κ από αυτό πέθανε κιόλας. Τον είχαμε από τον Αύγουστο μέχρι πριν κανένα μήνα αλλά δεν μας έμαθε ποτέ... Ήταν επιθετικός μέχρι κ στο τέλος του. Θα σας συστήσω λοιπόν τον Κοβου σε λίγο καιρό που πιστεύω να είναι πιο δραστήριος!
 
@Vicky88 Α κρίμα για το προηγούμενο πουλάκι, ποιός ξέρει τι να είχε... Κάνατε πολύ καλά που πήρατε ήμερο τώρα πιστεύω, μόλις χαλαρώσει κιαλλο θα περνάτε πολύ καλά (και πολυ πιθανό να μιλήσει κιόλας, τα budgie μιλάνε εξαιρετικά). Και χωρις λέξεις πάντως την "μουρμούρα" τους την βρίσκω πολύ αστεία και ευχάριστη, εμείς διασωσαμε ένα πρόσφατα και έχουμε ξετρελαθεί!
 
Διάβασα και την ιστορία του προηγούμενου budgie σας, για τον Κόβου βρείτε εναν πτηνίατρο ή αν δεν εχετε κοντα σας τουλάχιστον εναν διαβασμένο κτηνίατρο, για κανένα τσεκ απ και ότι άλλο προκύψει (τα πετ-σοπ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είναι τελείως ακατάλληλα για συμβουλες υγείας και φροντίδας των ζωων που εμπορεύονται).
 
Back
Top