Ασθένειες Καναρίνι δεν κελαηδάει και δεν είναι πολύ κινητικό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης eli5avet
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παντως το καναρινακι ειναι αδυνατο... ΕΛισαβετ αμεσα σε πτηνιατρο! Και προσφερε του περιλλα λευλη λιναροσπορο νιζερ και λιγο καναβουρι. Και το βραστο αυγο θα του κανει καλο!

Καλησπέρα! Ο μικρός μου εγινε καλα και τον εχω εξω απο τον Απριλιο. Τον εχω σε θεση απανεμη και του εχω καλυψει το κλουβι με διαφάνεια 80%.
Το βραδυ κοιμάται κανονικα και τη μερα κελαιδαει φουλ. Απο τροφη οτι μου εχετε πει. Δεν κανει ομως τωρα πολυ κρύο για εξω; Ως ποσο αντέχει; Δε θελω να μου πεθάνει απο το κρυο...

Καλησπέρα! Ο μικρός μου εγινε καλα και τον εχω εξω απο τον Απριλιο. Τον εχω σε θεση απανεμη και του εχω καλυψει το κλουβι με διαφάνεια 80%.
Το βραδυ κοιμάται κανονικα και τη μερα κελαιδαει φουλ. Απο τροφη οτι μου εχετε πει. Δεν κανει ομως τωρα πολυ κρύο για εξω; Ως ποσο αντέχει; Δε θελω να μου πεθάνει απο το κρυο...
Ελισάβετ καλησπέρα. Όχι, δεν κάνει πολύ κρύο έξω. Υπάρχουν μέλη μας από Θεσσαλονίκη και πιο βόρεια κλίματα στα οποία έχουν τα καναρίνια τους σε θερμοκρασίες έως και λίγους βαθμούς υπό το μηδέν, αρκεί να μην τα χτυπά κατάφατσα ο αέρας και να μην είναι φυσικά σε ρεύματα αέρος. Οπότε, μάλλον είναι και θα είναι καλά το πουλάκι.
Παρόλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να μας έλεγες τι είχε τελικά το πουλάκι και πως έγινε καλά. Για τις θερμοκρασίες ας μας πει και ο Γιάννης gianniskilkis , έτσι ενδεικτικά για να ησυχάσεις. Πάντως κι εγώ που μένω στη Νέα Σμύρνη ψηλά, τα καναρίνια μου τα έχω μόνιμα έξω.

. Υπάρχουν μέλη μας από Θεσσαλονίκη και πιο βόρεια κλίματα στα οποία έχουν τα καναρίνια τους σε θερμοκρασίες έως και λίγους βαθμούς υπό το μηδέν
Σωστά.
Εδώ Θεσσαλονίκη πέρυσι έφτασε μέχρι -7 με μηδενικές απώλειες σε πουλιά.
Το καλοκαίρι με τα κουνούπια είχαμε τρομερές απώλειες.

Παιδιά πέρυσι με -10 και κάτω, όχι μόνο δεν είχα απώλειες αλλά ούτε κάποιο πουλάκι μου έδειξε κάτι ανησυχητικό. Το βράδυ φυσικά σκέπασμα και αλλαγή του νερού ( πάγου ) στις ποτίστρες δύο - τρεις φορές την ημέρα.

Καλησπέρα... Το πουλακι μου εφυγε σήμερα, βγηκα στο μπαλκονι γιατι δεν τον εβλεπα στις πατηθρες και ειχε παει κατω στη γωνια, και ηταν ζεστουλι ακομα... Στις 3 τον εβγαλα στις 4 δε ζουσε. Γιατι στα καλα καθούμενα; Τον κοιταξα σχολαστικα και δεν ειχε κατι...

Το εθαψε ο γιος μου σε ενα παρκακι γιατι το αγαπουσε... Δεν ηξερα οτι γινεται κατι τέτοιο. Πολυ κριμα και πολυ ασχημη αίσθηση οταν μπαίνεις σπίτι και δεν ακούς το τσιου οταν σε βλέπει... Άδειασε το σπιτι μας...

Ελισάβετ λυπήθηκα πολύ για αυτό που σου έτυχε. Μην ακούς κανέναν που θα σου πει "συνηθίζεται", πάντα πονάει μια απώλεια των μικρών μας φίλων. Μετα από... Πολλά χρόνια ασχολίας ακόμα με ενοχλεί έντονα. Πάμε παραπέρα και δεν υπάρχει καλύτερο "φάρμακο" από ένα νέο μικρό φιλαράκο. Καλή συνέχεια.

Το εθαψε ο γιος μου σε ενα παρκακι γιατι το αγαπουσε... Δεν ηξερα οτι γινεται κατι τέτοιο. Πολυ κριμα και πολυ ασχημη αίσθηση οταν μπαίνεις σπίτι και δεν ακούς το τσιου οταν σε βλέπει... Άδειασε το σπιτι μας...
Αχ, πόσο σπαραξικάρδιο και συγκινητικό το μήνυμα σου... Δεν σου κρύβω ότι διαβάζοντας το στενοχωρήθηκα και βούρκωσα... Λυπάμαι πολύ... Σε καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς τόσο εγώ, όσο και όλοι μας σχεδόν έχουμε βιώσει αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις...

Εύχομαι με το πέρας του χρόνου να νιώσετε έτοιμοι να προσφέρετε την αγάπη σας σε ένα καινούριο φτερωτό πλασματάκι και να καλυφθεί το κενό που έχετε! 🙂

eli5avet , δεν έχετε άλλο πουλάκι στο σπίτι; Αν όχι, σκέφτεστε μήπως πάρετε ένα άλλο καναρινάκι;
Πολυ δυσκολο.. Πρόσφατα εχασα τη μαμα μου και το βιωσα λιγο πιο εντονα. Προς το παρον δε νομιζω...

Ελισάβετ λυπήθηκα πολύ για αυτό που σου έτυχε. Μην ακούς κανέναν που θα σου πει "συνηθίζεται", πάντα πονάει μια απώλεια των μικρών μας φίλων. Μετα από... Πολλά χρόνια ασχολίας ακόμα με ενοχλεί έντονα. Πάμε παραπέρα και δεν υπάρχει καλύτερο "φάρμακο" από ένα νέο μικρό φιλαράκο. Καλή συνέχεια.
Νασαι καλα και σε ευχαριστώ. Λες να ειναι καλύτερα;

Αχ, πόσο σπαραξικάρδιο και συγκινητικό το μήνυμα σου... Δεν σου κρύβω ότι διαβάζοντας το στενοχωρήθηκα και βούρκωσα... Λυπάμαι πολύ... Σε καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς τόσο εγώ, όσο και όλοι μας σχεδόν έχουμε βιώσει αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις...

Εύχομαι με το πέρας του χρόνου να νιώσετε έτοιμοι να προσφέρετε την αγάπη σας σε ένα καινούριο φτερωτό πλασματάκι και να καλυφθεί το κενό που έχετε! 🙂
Σας ευχαριστώ πολυ για το μήνυμά σας... Να'στε καλα!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back