Γενικά Να αγοράσω παπαγαλάκι από πετ σοπ ή απο εκτροφέα;

Νουμπάς

PB New Member
Εγγραφή
27 Σεπ 2014
Μηνύματα
12
Γεια σας.
Ειμαι νεο μελος και πρωτη φορα γραφω στο φορουμ παρολο που εχω διαβασει αρκετα απο τα θεματα του, κυριως οσον αφορα τους παπαγαλους (καθε ειδους). Δεν εχω απολυτως καμια πειρα γυρω απο τη φροντιδα ενος τετοιου κατοικιδιου (οπως ισως φαινεται και απο το ψευδωνυμο μου 😛) αλλα εχω αφθονη διαθεση να την αποκτησω ξεκινωντας με ενα παπαγαλακι. Εδω και λιγες μερες εχω κανει μια οσο το δυνατον πιο λεπτομερη ερευνα σε ιντερνετ και πετ σοπς γυρω απο αυτο το ειδος παπαγαλου και σιγα σιγα εχω αρχισει να διαμορφωνω μια εικονα σχετικα με το τι σημαινει να εχει κανεις παπαγαλακι. Μερικες αποριες/προβληματισμοι ομως παραμενουν. Για παραδειγμα: 1) να το παρω απο πετ σοπ ή απο εκτροφέα; 2)ποσο καιρο περιπου χρειαζεται για να "ηρεμησει" το παπαγαλακι αφου το παρω και να μπορεσω σιγα σιγα να το εκπαιδευσω; 3)πως θα ξεχωρισω τι σοι παπαγαλακι αγοραζω; αν ειναι καλο/υγιες/νεαρο κλπ.
Ειναι πολλα τα ερωτηματα που εχω οπως καταλαβαινετε, λογω απειριας κυριως. Θα το εκτιμουσα αν καποιος χρηστης μπορουσε να μου πει μια αποψη πανω σε αυτα χωρις να με παραπεμψει σε αλλα αρθρα του φορουμ. Και γιατι τα περισσοτερα τα εχω διαβασει περισσοτερες απο μια φορες και γιατι αισθανομαι οτι μεχρι στιγμης δεν υπαρχει κανενας που να μπορει να μου δωσει σαφεις και συνοπτικες οδηγιες. ☹

Υ. Γ. Το θεμα το ανοιγω γιατι διαβασα στο φορουμ οτι υπαρχει εκτροφεας στα Γιαννενα οπου μενω.
 
Καλωσορισες καταρχην.

Λεγοντας παπαγαλακι να συμπερανουμε απο το αβαταρ σου οτι εννοεις budgie?

1.Αν υπηρχε εκτροφεας που να μπορουσα να επισκεφθω και να δω τα πουλια του και να μου πει 5 πραγματα σχετικα με τη φροντιδα του πουλιου που μου δινει, αυτο θα διαλεγα σιγουρα.
2.Αν ειναι μωρο που εχει ταιστει στο χερι θα το παρεις ημερο, σιγουρα ομως θα χρειαστει ενα διαστημα μεχρι να εξοικειωθει με εσενα και το νεο περιβαλλον. Το ποσο δεν μπορει κανεις να στο απαντησει με σιγουρια. Εξαρταται απο εσενα και το χρονο που θα του αφιερωσεις.
3.Αν ειχες διαβασει αυτο το θεμα δεν θα το ρωτουσες. Αγορά νέων πουλιών Υπαρχουν αρκετα και πολυ καλογραμμενα Αρθρα στο φορουμ διαβασε τα με την πρωτη ευκαιρια.

Ποιος ειναι ο εκτροφεας που εντοπισες; Επικοινωνησες για να ρωτησεις για τη διαθεσιμοτητα;
 
Καλώς ήρθες και καλή διαμονή στο φόρουμ.Λοιπόν για κάποιον που δεν έχει ξαναασχοληθεί με κάποιο είδος παπαγάλου,υπάρχουν τα budgie και τα cocatil που είναι εύκολα στην εκπαίδευση. ( Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar , Cockatiel (Κοκατίλ) Παπαγάλοι ). Τώρα όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σου θα ήταν καλύτερο εάν κάποια στιγμή αποφασίσεις να αγοράσεις ένα πτηνό να βρείς έναν καλό και αξιόπιστο εκτροφέα και να αγοράσεις από εκείνον και όχι απο πετσοπ. Για το δεύτερο ερώτημα σου εγώ θα σου πρότινα να κάνεις υπομονή για ένα μήνα περίπου για να συνηθήσει τον χώρο το πουλάκι. Εάν είναι μικρό σε ηλικία (κάτω του ενός έτους) θα εκπαιδευτεί πιο εύκολα. Όταν θα πας να διαλέξεις κάποιο παπαγαλάκι θα φανεί εξωτερικά εάν ειναι καλό και όχι ταλεπωρημένο, καμιά φορά φαίνεται αν είναι άρρωστο αλλιώς το ανακαλύπτεις στην πορεία. Και τώρα όσον αφορά την ηλικία του θα το καταλάβεις από το χρώμα του χάλινού του ( Διαχωρισμος φυλου στα παπαγαλακια budgie ).
Διάβασε μερικά ακόμα άρθρα για την εκπαίδευση:
Παπαγαλάκια και εκπαίδευση
Πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι
Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά
Τα παιχνίδια και η συμβολή τους στην ανάπτυξή των παπαγάλων
και κάτι για την διατροφή:
Λαχανικά και φρούτα που μπορουμε να δίνουμε στα καναρινια μας
Και ΔΕΝ πρέπει:
Απογορευμενα φρουτα και λαχανικα
Τα ίδια ισχύουν και για τους παπαγάλους και για τα καναρινάκια!
Στο κλουβί να υπάρχει πάντα κόκκαλο σουπίας ή πέτρα απο ασβέστη.
Ελπίζω να βοήθησα
 
Λοιπον απο προσωπικη μου εμπειρια αν το παρεις ταισμενο στο χερι σε περιππου 1-2 εβδομαδες θα βγαινει και εξω απο το κλουβι! Αν ομως το παρεις αγριο σε μικρη ηλικια ομως για να εκπαιδευτει ευκολοτερα (2-3 μηνω ειναι το καλυτερο) θελει να του αφιερωσεις χρονο και υπομονη!
 
Καταρχας ευχαριστω για τον κατακλυσμο απαντησεων 🙂
@Φοίβος το διαβασα το αρθρο (και οντως δε το ειχα διαβασει) αλλα θα συμφωνησω περισσοτερο με τον Σταυρο που γραφει απο κατω... αν μπορουσα να κανω ολα αυτα που λεει καλα θα ηταν. Δυστυχως δε μπορω. Δε γινεται μαλλον. Πιστευω οτι θα απευθυνθω στον εκτροφεα καλυτερα. Δεν εχω επικοινωνησει ακομα μαζι του αλλα αναφερομαι σε αυτο εδω Εκτροφειο στα Γιαννενα

@Αγγελικη Πετρουλακη Ο σκοπος ειναι να μην το ανακαλυψω στην πορεια 😛 Πηγα σε 3 πετ σοπ και μονο ΕΝΑ παπαγαλακι μου φανηκε οκ. Ολα χτικιαρικα και καχεκτικα δυστυχως... Και ηταν και θηλυκο. Πολλα θηλυκα γενικως βλεπω... Εγω θελω αρσενικο.

@Dimos_Greek το ξερω αυτο που λες και συμφωνω απλα ειναι βεβαιο δλδ οτι απο πετ σοπ θα ειναι αγρια και απο εκτροφεα ηρεμα; Η πρεπει να το ρωτησω; 😎
 
Αγγελικη Πετρουλακη Ο σκοπος ειναι να μην το ανακαλυψω στην πορεια 😛 Πηγα σε 3 πετ σοπ και μονο ΕΝΑ παπαγαλακι μου φανηκε οκ. Ολα χτικιαρικα και καχεκτικα δυστυχως... Και ηταν και θηλυκο. Πολλα θηλυκα γενικως βλεπω... Εγω θελω αρσενικο.
😀 😛 . Και εγω για αρχη αρσενικο θα διαλεγα εκτος οτι ειναι πιο ηρεμα και δεν τσιμπανε πολυ δυνατα εκπαιδευονται και ευκολα
 
@Νουμπάς καλώς ήρθες, γράψε και το όνομά σου στο προφίλ σου να μην σε φωνάζουμε με το παρατσούκλι σου :)
Στα είπαν όλα τα παιδιά, εγώ απλά θα σου ευχηθώ με το καλό να βρεις το φιλαράκι σου!
 
Απτο στομα σου και στου θεου τ' αυτι 😛

Θοδωρη με λενε.
 
Dimos_Greek το ξερω αυτο που λες και συμφωνω απλα ειναι βεβαιο δλδ οτι απο πετ σοπ θα ειναι αγρια και απο εκτροφεα ηρεμα; Η πρεπει να το ρωτησω; 😎
Oχι δεν παιζει ρολο αν ειναι σε μικρη ηλικια το αν ειναι απο πετσοπαδικο ή απο εκτροφεα οτι εκπαιδευεται ευκολετερα! Απλως προτειμαμε τον εκτροφεα γιατι ειναι πιο σιγουρο οτι τα πουλια ειναι υγιεις και οτι ειναι καλομεταχειρισμενα! Εγω παντως μερικα παπαγαλακια τα πηρα απο το Quiko Μega Pet Θεσσαλονικης και μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος! Αλλα τα περισσοτερα πετ σοπ ειναι απατη!
 
Αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές, για όλα τα "εμπορεύσιμα" ζώα.
Η απάτη έχει άλλη διάσταση και δεν υπάρχει απάτη όταν αγοράζεις κάτι που θεωρητικά το βλέπεις και πρέπει να είσαι ικανός να κρίνεις την καλή του υγεία.
Επίσης τα μαγαζιά τροφοδοτούνται κι αυτά από τους ίδιους συνήθως εκτροφείς.
Τώρα οι εκτροφείς περνάνε στα μαγαζιά ό,τι πιο "σκάρτο" έχουν, τα μαγαζιά βλέποντας τα πουλάκια ως εμπόρευμα τα στιβάζουν σε ακάθαρτα κλουβιά και όσον καιρό μένουν εκεί υποφέρουν και κολλάει το ένα τ' άλλο διάφορα, γεγονός είναι ότι πολλά μαγαζιά αποτελούν κολαστήρια ζώων. Όχι πάντως και όλα.
Πρέπει κι εμείς οι ανάδοχοι να μάθουμε πριν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο να ενημερωνόμαστε και να είμαστε σε θέση να κρίνουμε κάποια βασικά τουλάχιστον πράγματα για την πιθανή κατάσταση της υγείας του.
Τι να το κάνω εγώ το να εκτονώνομαι μετά ρίχνοντας ανάθεμα σε κάποιον καταστηματάρχη όταν έχω βιώσει την αγωνία και πιθανόν την απώλεια ενός ζώου άρρωστου που αγόρασα από άγνοιά μου;
Φυσικά δεν αναφέρομαι στους περισσότερους από τους συμμετέχοντες σ' αυτήν την συζήτηση, γιατί αυτή η συζήτηση ακριβώς αυτό το νόημα έχει, την ενημέρωση πριν την απόκτηση και είναι αξιέπαινος ο θεματοθέτης.
Απλά γενικά να μην αρκούμαστε στην κριτική προς τους "κακούς" μαγαζάτορες αλλά να βλέπουμε και τις δικές μας ευθύνες που συντηρούμε με την λανθασμένη καταναλωτική τακτική μας αυτές τις καταστάσεις.
 
Χρειάζεται πάντα να είμαστε προσεκτικοί.
Να παρατηρούμε το χώρο που διαβιώνουν, τις συνθήκες και γενικά την εικόνα τους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται να είσαι και ειδικός...

2.webp


η φώτο είναι από εδώ
 
Τι να πω, συμφωνω απολυτα. Ειδικα με τα ψαρια η κατασταση ειναι απιστευτη. Σε καθε πετ σοπ τα πετανε μεσα σε κατι δεξαμενες κοπαδιαστα ανεξαρτητα απο το ποσο χωρο θελει καθε ψαρι. Για τα πουλια σας ειπα, σχεδον κανενα δεν ηταν σε καλη κατασταση οπου κι αν κοιταξα. Και ακριβως επειδη ειμαι ασχετος θα προτιμησω μαλλον τον εκτροφεα να ρωτησω και δυο πραγματα παραπανω που λεει ο λογος. Και να ξερω οτι θα μου απαντησει σωστα.
 
Αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές, για όλα τα "εμπορεύσιμα" ζώα.
Η απάτη έχει άλλη διάσταση και δεν υπάρχει απάτη όταν αγοράζεις κάτι που θεωρητικά το βλέπεις και πρέπει να είσαι ικανός να κρίνεις την καλή του υγεία.
Oταν μιλαω για απατη μιλαω για τα παραμυθια που λενε σε αυτος που δεν εχουν εμπειρια απο τετοια ζωα! Νομιζω πως πολλες φορες εχουμε συναντησει μελη στο συγκεκριμενο forum που μας λενε τα παραμυθια που τους πουλησαν οι μαγαζατορες χωρις να ξερουν το οτι ειναι ψεματα και τους το λεμε εμεις!
 
! Αλλα τα περισσοτερα πετ σοπ ειναι απατη!
Δυστυχώς η απάτη είναι παντού.
Εξαρτάται από το σκοπό του κάθε πωλητή. Αν ο σκοπός είναι απόλυτα το κέρδος ακόμη και σε βάρος της φήμης του και της αξιοπρέπειάς του... χαιρετίσματα!
 
χαχα φιλε πεθανα στα γελια με το ονομα σου.. Ελπιζω να πηρες το παπαγαλακι που ηθελες!
 
Back
Top