Ζητώ να μου χαρίσουν Να αγοράσω Purrhura Conures που να ταΐζονται στο χέρι

Το βασικό θέμα είναι ο χρόνος, τα υπόλοιπα σίγουρα τα έχεις.
 
110-130 ο ένας. Σε άλλο εκτροφείο στα γιάννενα μου είπαν 140.

Δε ξέρω όμως τελικά τι θα κάνω, μάλλον δεν θα αγοράσω. Γιατί η εμπειρία μου με παπαγάλους είναι πολύ πολύ μικρή και θεωρώ ότι δε θα μπορώ να ανταποκριθώ σε μια κορούνα. Άλλο πράγμα τα καναρίνια και τα ζεμπράκια κι αλλο οι παπαγάλοι... Μεγάλες διαφορές


Σωστα τα λες. Βεβαια καποτε γινεται η αρχη με κατι. Και οι κονουρες ειναι μια χαρα πουλακια για αρχη και σε μεγεθος και σε ταμπεραμεντο και σε απαιτησεις. Αν σου αρεσουν πολυ και διαθετεις το χρονο και τα χρηματα, να το παρεις. Μην αγχωνεσαι δεν ειναι και τοσο δυσκολο να φροντισεις σωστα ενα τετοιο πουλι.

Αλλο κορουνα (κουρουνα) κι αλλο κονουρα. :D
 
Σαν τιμή μου φάνηκε πολύ καλή. Το θέμα μου είναι ότι δεν έχω πάντα τον χρόνο που χρειάζεται ένα τέτοιο πουλί. Θα δω τι θα κάνω. Έτσι κι αλλιώς τα πουλιά προς πώληση θα είναι έτοιμα σε 2 μήνες... Οι κονούρες 😛
 
Φίλε οι παπαγάλοι είναι πολύ κσλή συντροφιά. Το μόνο θέμα για μένα χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία είναι ότι θέλει ασχολία μαζί του.Αν δεθείτε και ξαφνικά τον βαρεθείς θα κάνει χειρότερα και από γυναίκα που την 'πούλησες' 😛. Γιαυτό σκέψου καλά πριν πάρεις. Σαν να έχεις σκύλο αλλά χωρίς να χρειάζεται να τον βγάλεις βόλτα.Αλλά θέλει κάποιες ώρες να είστε μαζί. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ακόμα καλύτερη παρέα από σκύλο.Απλά αν δεν είσαι σίγουρος για τις ώρες που μπορείς να ξοδέψεις μαζί του για τα υπόλοιπα 80+χρόνια της ζωής σου άστο. Θα καταλήξεις να έχεις νευρασθενικό παπαγάλο :)
 
Ναι αυτό δεν το ήξερα. Νόμιζα σαν ζακό :).Ωραίες όμως και οι κονούρες :)
 
Νίκο, ρώτησε τον Κυριάκο Αργυρου από τη Pόδο. Οι Conures μου είναι από αυτόν.

Τα πουλια που έχω είναι ενα υποείδος Pyrrhura Picta και όχι Pyrrhura Molinae. Είναι πιο σπάνιο είδος και θεωρείτε υπό εξαφάνιση. Τα Green cheeked conure είναι πολύ δημοφιλές και η τιμές τους θα είναι πιο χαμηλές. Τα πουλια που είναι ταϊσμένα στο χέρι θα είναι πιο ακριβά από τα αγρια. Αλλα να ξέρεις ότι για αναπαραγωγή να προτιμήσεις αγρια, αλλα για παρέα να προτιμήσεις ένα ταϊσμένο στο χέρι.

Επίσης η τιμές αλλάζουν ανάλογα από τις μεταλλάξεις. Τα Green cheked έχουν πολλές όμορφες και σπάνιες μεταλλάξεις και θα είναι πιο ακριβά αν είναι κάποιου σπάνιου χρωματισμού.

Επίσης όπως σου είπα κι στο προσωπικό μήνυμα τα Pyrhurra Conures φωνάζουν παρα πολύ και πολύ πιθανόν θα ενοχλήσουν στους διπλανούς. Πρέπει να το έχεις υπόψιν.
Σε μέγεθος είναι περίπου σαν ένα cockatiel και λίγο μικρότερα.


 
Back
Top