Αναπαραγωγή Να αντικαταστησω τα αυγα στις φωλιες ή οχι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kostasb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λεπτομέρειες δε θυμάμαι.. απλά μου έγινε μάθημα και δεν το ξανα-έκανα...

Αυτές τις σελίδες που παρέθεσα στο 18ο πόστ αφορούν αυγά κότας και γαλοπούλας και σε κάποιο προηγούμενο ορτυκιών... όλοι μιλάνε για ακαταλληλότητα του ψυγείου...

Ναι, το κατάλαβα. Απλά λέω ότι το ψυγείο σύμφωνα με το άρθρο είναι ακατάλληλο ακόμα και για τα αυγά μεγάλων πουλιών που μου φαίνονται πιο ανθεκτικά. Πόσο μάλλον για τα μικρούλικα που αν δεν τα πιάσεις και με το ειδικό εργαλείο κινδυνεύεις να τα διαλύσεις τόσο λεπτά που είναι.

Τελικα αποφασισα να αφησω την φυση να κανει την δουλεια της επι του παροντος τουλαχιστον. Και θελω να δικαιολογησω την αποψη μου. Οι λογοι ειναι οι εξης, πρωτων επειδη τα ζευγαρια που εβαλα ειναι ολα φετινα πουλια θα ηθελα να δω τις ικανοτητες τους στο μεγαλωμα των μικρων για να εχω μια εικονα και για να μην βιαστειτε να μου πειτε οτι ετσι παιζω ισως με την ζωη καποιων νεοσσων θα το αντισταθμισω με το επιχειρημα οτι δεν νιωθω ετοιμος προς το παρων να αλλαξω τα αβγα μιας και παντα τα αφηνα να βγουν με την σειρα που γεννηθηκαν και μετα υποστηρικτικα δρουσα ταιζοντας τους νεοσσους οταν εβλεπα οτι αυτο ηταν απαραιτητο.

Καλησπέρα! Έχω μία απορία. Νομίζω πως η γιαγιά μου, όταν ήταν να βάλει μία κοτούλα για αναπαραγωγή, κάποιες μέρες πριν μάζευε τα αυγά και τα φύλαγε στο ψυγείο. Στο άρθρο που παραθέτεις πιο πάνω λέει πως η ιδανική θερμοκρασία για φύλαξη των αυγών είναι 13 βαθμοί C και γι' αυτά τα είδη. Πάντως δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι νεοσσοί επιβίωναν. Μήπως θυμάμαι λάθος και η γιαγιά απλά τα φύλαγε σε κάποιο δροσερό μέρος; (Sorry που βγαίνω λίγο εκτός θέματος)
Κάτω από άχυρα τα βάζουμε ή σε κάποιο ήσυχο και σχετικά δροσερό μέρος μέχρι να μάσουμε όσα αντέχει η κλώσα.

Κάτω από άχυρα τα βάζουμε ή σε κάποιο ήσυχο και σχετικά δροσερό μέρος
ευχαριστούμε για την πληροφορία Γιώργο! (αυτό με τα άχυρα δεν το είχα σκεφτεί)

Η φωλιά κάπως πρόωρη με ένα θηλυκό ΚΟΒΑΛΤΙΟ να γεννάει στην βάση του κλουβιού. Της έβαλα φωλιά που έφτιαξε μέσα σε 3-4 ώρες κι' αρσενικό χωρίς μεγάλες αξιώσεις. Τα αποτελέσματα ήρθαν σήμερα.
[X]
[X]
[X]

Μέσα στα αυγουλάκια της μελαψής αυτής κυρίας, έβαλα και δυό που είχα βρεί στην μεγάλη κλούβα 15-20 μέρες πρίν, όταν έκανα τις μετακομίσεις των πουλιών. Φαίνεται οτι το ένα εξ αυτών διατηρήθηκε και νάτο. Ενα πουλάκι αγνώστου πατρός αλλά και μητρός. Η πρώτη εντύπωση λέει Σατινέ. Θα δούμε, αν τα καταφέρει να επιζήσει.

Να θεωρήσω πως και σένα σε "έτρεξαν" χρονικά τα πουλιά φέτος ή είχες προγραμματίσει αυτό το διάστημα την έναρξη της αναπαραγωγής;

Eχω ήδη 13,5 ώρες φως. Μέχρι 15 /2 θα είμαι στις 14,5 . Μια χαρά ήρθανε. Εχω 17 φωλιές πλέον στα 23 ζευγάρια. Κανονικά έπρεπε να τα αποσύρω και να πάω κανονικά για νέα φωλιά αλλά μιας και ήταν η πρώτη, έστω και με δυό γεμάτα απο τα έξη της φωλιας είπα να τα αφήσω. Ετσι έβαλα και τα δυό που είχα κρατήσει απο την κλούβα. Περισσότερο απο περιέργεια, γιατί είχαν 17 ημέρες στην αναμονή. Να όμως που το ένα βγήκε. Θα δούμε και το άλλο το επόμενο 24ωρο αν θα ανοίξει και τί θα είναι. Ασπρο ή Μαύρο!Γι' αυτό έβαλα εδώ τις φωτό. Σαν συνέχεια του θέματος.

Eχω ήδη 13,5 ώρες φως. Μέχρι 15 /2 θα είμαι στις 14,5 . Μια χαρά ήρθανε. Εχω 17 φωλιές πλέον στα 23 ζευγάρια. Κανονικά έπρεπε να τα αποσύρω και να πάω κανονικά για νέα φωλιά αλλά μιας και ήταν η πρώτη, έστω και με δυό γεμάτα απο τα έξη της φωλιας είπα να τα αφήσω. Ετσι έβαλα και τα δυό που είχα κρατήσει απο την κλούβα. Περισσότερο απο περιέργεια, γιατί είχαν 17 ημέρες στην αναμονή. Να όμως που το ένα βγήκε. Θα δούμε και το άλλο το επόμενο 24ωρο αν θα ανοίξει και τί θα είναι. Ασπρο ή Μαύρο!Γι' αυτό έβαλα εδώ τις φωτό. Σαν συνέχεια του θέματος.
Τελικά βγήκε το άλλο; Είναι άσπρο ή μαύρο;

Τελικά βγήκε το άλλο; Είναι άσπρο ή μαύρο;
Οχι, δεν έσκασε τελικά. Δεν αναπτύχθηκε. Είχε μείνει στις πρώτες μέρες εκκόλαψης. Να δούμε πως θα πάνε αυτά.

μια φίλη μου, κράτησε 125 αυγά κότας στο ψυγείο, για λίγες ημέρες (δε θυμάται για πόσες, αλλά υποθέτω για 3-4) κι έπειτα τα πήγε σε κλωσσομηχανη. Βγήκαν 120 πουλάκια.
Mallard eggs have been known to crack by freezing and still hatch successfully.
Incubation: Heating Egg web.stanford.edu/group/stanfordbirds/text/essays/Incubation.html

Σχετικά θέματα

Back