Αναπαραγωγή Να αφήσω τους γονείς να τα αναλάβουν ολα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evh

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2016
Μηνύματα
20
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
Ονομάζομαι Εύη, πήρα πριν αρκετούς μήνες 2 love birds και εδώ και ένα μήνα έχω δύο υπέροχα μωράκια! Έχουν βγει απ ' την φωλιά. Αλλά κοιμούνται μόνα τους κάθε βράδυ διότι οι γονείς κοιμούνται στη φωλιά! Έχω παρατηρήσει ότι κάθονται στις ταιστρες.. Αλλά δεν τα έχω δει ποτέ κοντά στο νερό διότι δεν πετούν ακόμη. Και ανησυχώ! Τι μπορώ να κανω; Πίνουν νερο; Ή να αφισών τους γονείς να τα αναλάβουν ολα;
 
Οι νεοσσοί δηλαδή είναι ενός μηνός;
Αν δεν πετούν καθόλου, πως μεταφέρονται στις ταΐστρες και τις πατήθρες;
Τι έχεις δώσει στους γονείς για να ταΐζουν τους νεοσσούς εκτός από τους σπόρους της τροφής τους; Ταΐζουν ακόμα τους νεοσσούς τους ή τρέφονται πλέον μόνοι τους;
Οι γονείς γιατί κάθονται στην φωλιά; Έχουν και άλλα αυγά, δεύτερης γέννας;
Οι νεοσσοί κάθονται πότε - πότε μέσα στην φωλιά; Αν όχι, να την αφαιρέσεις από το κλουβί πλέον.
Που έχεις το κλουβί; Μέσα ή έξω από το σπίτι;
Νερό τα lovebirds πίνουν καθημερινά, γενικά τώρα τα μωρά εξαρτάται από την διατροφή τους.
Δώσε τις απαντήσεις και θα δούμε στην συνέχεια αν πρέπει να κάνεις κάτι.
Πες μας δυο λόγια και για την γενικότερη διατροφή των γονέων και για το κλουβάκι που τα έχεις αν μπορείς. :)
 
Λοιπόν. Οι νεοσσό είναι ενός μήνα και κάτι.έμειναν ολόκληρο τον μήνα που χρειάζεται στη φωλιά δηλαδή. Και βγήκαν πριν 4 ημέρες. Δεν πετούν απλά σκαρφαλώνουν λιγάκι με το ράμφος τους.. Πολύ λίγο όμως. Δεν πετούν καθόλου. Δεν κάθονται δλδ στα καλαμάκια. Είναι συνέχεια κάτω. Οι ταιστρες βρήκα ναι χαμηλά και έτσι μπορούν και πηγαίνουν. Οι γονείς βγαίνουν έξω αλλά το βράδυ κοιμούνται μέσα τις τελευταίες δύο ημέρες.σκέφτηκα κ εγώ το ενδεχόμενο νέων αυγών γτ η μητέρα ειδικά σήμερα βγαίνει μόνο για να φάει σχεδόν. Κοίταξα αλλά δεν υπάρχουν αυγά. Δεν ξέρω σε λίγες μέρες τι θα γίνει. Αγχώνομαι με τα μωρά. Γιατί δεν πετουν; Πίνουν νερο; Τρωνε; Οι τα άφησαν οι γονείς. Εκτός απ την τροφή τους την σταθερή. Δίνω κάθε μέρα αυγό και φρέσκα φρούτα. Κάθε μέρα διαφορετικα

Το κλουβί λόγω ζέστης το έχω σε σκιά και όσο γίνεται με δροσιά.χωρίς κλιματισμό κλπ..
 
Ωραία, αύριο το πρωί βγάλε την φωλιά και άσε το θηλυκό αν έχει αυγά να τα κάνει στον πάτο και πέταξέ τα στην συνέχεια.
Όταν βγουν εκτός φωλιάς θα ταΐσουν τους νεοσσούς τους.
Βάλε πατήθρες χαμηλά να μάθουν να πετάνε τα μωρά και αυγοτροφή κυρίως στα χαμηλά, καθώς και νερό.
Παρατήρησε αύριο συμπεριφορές και τα λέμε. Φρόντισε να πάρεις και<Link Removed> που είναι μαλακός σπόρος και μπορούν να τραφούν μ' αυτόν οι νεοσσοί.
Έχεις σουπιοκόκκαλο στο κλουβί; Αν κάνει και άλλα αυγά, θα πρέπει να της δώσεις και λίγο <Link Removed>.
Φρόντιζε πολύ την καθαριότητα του πάτου εκεί που κάθονται τα μωρά, μην σου κολλήσουν κάτι από τις κουτσουλιές.
 
Ναι έχω σουπιοκόκκαλο!
Αν όμως κάνει αυγά κ έχουν μωρα; Γτ να τα πεταξω;
Το καθαρίζω κάθε μέρα το κλουβί αλλά τα σκίζουν όλα αμέσως. Πω πω αγ χώθηκα τώρα! Αύριο κιόλας το πρωί θα κάνω ότι μου είπες! Σ ' ευχαριστώ πολύ!
 
Αν όμως κάνει αυγά κ έχουν μωρα; Γτ να τα πεταξω;
Όταν κάνει τα αυγά και να έχουν σπόρο, δεν είναι πλάσματα μέχρι να κάτσει κλώσσα και να τα ζεστάνει. Μετά αρχίζει η επώαση.
Τέτοια εποχή, ήδη και μία γέννα, είναι μεγάλη επιβάρυνση για τα πουλάκια που ήδη έχεις, ιδίως το θηλυκό.
Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε μία πιθανή ζωή και στις υπαρκτές ζωές, γιατί επίσης κινδυνεύουν από μία επόμενη γέννα καπάκι και οι νεοσσοί που ήδη ζουν, από παραμέληση, επιθετικές ενέργειες κτλ.
Τα πουλάκια αν τα προσέχεις θα ζήσουν πολλά χρόνια και θα αναπαράγονται μία με δύο φορές τον χρόνο.
πω πω αγ χώθηκα τώρα!
Γιατί αγχώνεσαι; Είναι απλό, βγάζεις την φωλιά και παρατηρείς τους νεοσσούς.
Επίσης ό,τι χρειάζεσαι μας ρωτάς, οπότε δεν είσαι μόνη σου. Όχι δεν υπάρχει άγχος, είσαι τυχερή που έχεις ένα υγιές ζευγαράκι και δύο υπέροχα μωρά!
 
Γειά σας και πάλι.έκανα οι μου είπατε. Δεν έχω δει ακόμα να πίνουν νερο η να τρωνε αλλά βλέπω προσπάθεια από την πιο μικρό να πετάξει.. Ανεβαίνει στα καλαμάκια. Ο μεγάλος ομως τιποτα...όλο κάθεται κάτω και κρύβει συνέχεια το κεφάλι του στις γωνιες
 
Έχεις παρατηρήσει αν έχει φάει μόνος του ή αν το τάϊσαν οι γονείς; Αν όχι θα πρέπει να βοηθήσεις, μην τα χάσεις από πείνα.
 
Εύη έχεις κανένα νεότερο για τους νεοσσούς;
Μίλησα με φίλο εκτροφέα για το θέμα σου και τώρα ανησυχώ κι εγώ λιγάκι.
Τα lovebirds κανονικά μένουν στην φωλιά έως 42 ημερών και στο κλουβί μέχρι να μάθουν να τρώνε μόνα τους άλλες 15 ημέρες.
Είναι προφανές ότι τα πέταξαν οι γονείς από την φωλιά για να πάνε σε δεύτερη γέννα και πάλι καλά που δεν τα τραυμάτισαν.
Είναι επείγον να αγοράσεις κρέμα νεοσσών exact ή κάποια άλλη και σύριγγες ινσουλίνης να προχωρήσεις σε τάϊσμα εσύ ή αν έχεις χώρισμα σε ζευγαρώστρα να τα βάλεις από την μία πλευρά μόνα τους και από την άλλη τους γονείς μήπως και τα ταΐσουν. Πάντως πρέπει να είσαι έτοιμη με τροφή νεοσσών.
 
Συγγνώμη που απαντάω τόσο αργά αλλά δούλευα μέχρι αργά.η αλήθεια είναι ότι όταν βγήκε το πρώτο μωρό προσπάθησα να το βάλω μέσα και μετά από λίγο το βρήκα έξω! Πίστευα ότι ήθελε να βγει.. Είδα ότι πίνουν νερο.. Και είδα και τον πατέρα να τα ταΐζει. Απ την ώρα που έβγαλα την φωλιά και μετά. Μια φορά όμως! Ανησυχώ πολύ! Δν θέλω να πάθουν κάτι. Και πώς θα τα ταισω;δν ξέρω τι πρέπει να κάνω!

Πάντως μέρα με την με τα βλέπω να μεγαλώνουν! Βγάζουν φτερά και πιο πολλά. Αλλά δν πετούν! Λέτε όντως να μην τα προσέχουν οι γονεις;δν θα εκλαιγαν; Στενοχωρηθηκα πολύ τώρα! Έπρεπε να το είχα καταλάβει γτ τα βράδυα εμέναν μόνα τους κάτω και οι γονείς μέσα. Αλλά δν ηξερα! Τώρα πως θα τα ταιζω;και κάθε ποτε; Πόσο τακτικα;
 
Καταρχήν μην αγχώνεσαι. Εδώ υπάρχουν άτομα έμπειρα που έχουν όλη τη διάθεση να σε βοηθήσουν. Αν οι γονείς δε ταΐζαν τότε θα άκουγες τους νεοσσούς να κλαίνε και να ζητάνε φαγητό. Από τη στιγμή που έβγαλες και τη φωλιά πιστεύω οι γονείς θα επικεντρωθούν στο τάισμα. Θα παρατηρήσεις το πρωί αν οι γονείς ταΐζουν, διαφορετικά θα επέμβεις. Μη πανικοβάλεσαι.
τώρα πως θα τα ταιζω;και κάθε ποτε; Πόσο τακτικα;
Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου βρίσκονται εδώ
https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
 
Τα lovebirds κανονικά μένουν στην φωλιά έως 42 ημερών και στο κλουβί μέχρι να μάθουν να τρώνε μόνα τους άλλες 15 ημέρες.
Μηπως αυτη η πληροφορία θα πρεπει να μπει στο ανάλογο άρθρο;
 
Μηπως αυτη η πληροφορία θα πρεπει να μπει στο ανάλογο άρθρο;
Θα την διασταυρώσω με βιβλιογραφία και με κάποιους ακόμα εκτροφείς που γνωρίζω και θα δώσω ένα κομμάτι στον Σταύρο να αποφασίσει :)
 
Καλημέρα! Δεν τα έχω ακούσει να κλαίνε.. Μόνο κάποιες μέρες τα ξημερώματα αλλά ηρεμούν! Βλέπω και την μητέρα να ασχολείται με τα φτερά τους! Αυτό καλό δν ειναι;αλλά μόνο στο ένα. Με ανησυχεί το μεγάλο. Κάθεται κάτω συνέχεια. Και βάζει το στήθος του και το κεφάλι προς τα κάτω. Το πιο μικρό δν κάνει έτσι.χθες τις ώρες που έλειπα μου είπαν ότι είδαν κάποια μικρά φτερουγισματα και είχαν ανέβει και τα δύο στο πρώτο κλαδάκι. Επίσης εάν και το πατέρα να τα ταΐζει ξανά.
 
Ναι.. Πήρα αυτή που είναι με μαλακό φίλτρο. Την άλλη όχι ακόμη δν την βρήκα. Αλλά θα ψάξω σήμερα μην αφήσω άλλη μέρα. Βλέπω συνέχεια το μικρό να κάθεται με τους γονείς και να ασχολούνται με τα φτερά ττου. Ειδα να το ταΐζουν μόλις τώρα! Το μεγάλο μου φάνηκε σαν να το τσιμπίδα η μητερα και τώρα περίμενε φαγητό άνοιγε το στόμα του στο πατέρα αλλά δν του έδωσαν κατι

Παιδιά όλα καλά! Τα ταΐζει ο πατέρας! Τώρα μόλις το είδα!
 
Παιδιά όλα καλά! Τα ταΐζει ο πατέρας! Τώρα μόλις το είδα!
Πάλι καλά, έχε το νου σου μην τα μαδάνε για να κάνουν φωλιά και αναγκαστικά σχολαστική παρατήρηση. Μπόλικη αυγοτροφή να έχουν να ταΐζουν.
Ουφ εύχομαι να εξελιχθούν όλα καλά!
 
Δίνουν προσοχή πιο πολύ στο ένα το μωρό πάντως! Και το άλλο ενώ το έχω δει να το ταΐζουν κάθεται συνέχεια μόνο του κάτω! Σαν να φοβαται! Δν ξέρω φοβάμαι πολύ ότι κάτι έχει.. Και δν καταλαβαίνω τι
 
Δεν σ' αφήνουν να το πιάσεις να το ελέγξεις;
 
Back
Top