Φροντίδα Να αφαιρέσω τα πούπουλα απο το τσιμπημένο καναρίνι;

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Παιδιά καλησπέρα. Μέσα σε μια κλούβα είχα ένα μικρό καναρινακι, που το τσιμπουσαν τα άλλα στην ουρά και συγκεκριμένα κάτω από τα γεννητικά όργανα. Όταν το κοίταξα είδα πως ήταν λίγο πρισμένο στην περιοχή της ουράς και είχε κάποια κομμένα φτερά. Να τα αφαιρέσω, ή θα τα κάνω χειρότερα;
20200711_224737__1594496960_82233.webp20200711_224754__1594496907_86521.webp
 
Να τα αφαιρέσω, ή θα τα κάνω χειρότερα;
Να αφαιρέσεις το πουλάκι από την κλούβα και να το βάλεις σε ατομικό κλουβί, το φτέρωμα του θα αποκατασταθεί χωρίς δική σου παρέμβαση.
 
@Liakos18 Πω πω τι του κανανε. Γνωμη μου τωρα δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο... Να το βαλεις σε κλουβακι μονο του! Μην του βγαλεις εσυ τιποτα οτι ειναι θα πεσει μονο του! Καμια βιταμινη δεν ξερω αν θα βοηθησει για αποκατασταση! Παντως σε κλουβακι μονο του πρεπει να το βαλεις!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σ'ευχαριστώ πολύ.
[automerge]1594501794[/automerge]
@Elli Ναι, η αλήθεια είναι ότι το είδαν λίγο αδύναμο και άρχισαν να το τσιμπουν. Το είδα που ήταν λίγο κακόκεφο και όταν το έλεγξα είχε λίγο ματώσει. Το έχω βγάλει από τα άλλα φυσικά.
καμια βιταμινη δεν ξερω αν θα βοηθησει για αποκατασταση!
Σίγουρα θα βοηθούσε, αλλά δεν συνηθίζω να τους βάζω συμπληρώματα. Τώρα που αλλάζουν το πέτρωμά τους, λογικά θα βγάλει και πούπουλα στην ουρά μόνο του.
Ευχαριστώ πολύ! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus Ναι μάλλον ετσι όπως το λες είναι. Απλά είδα σκέτο το δέρμα και φάνηκε σαν να είχε πρηστεί. Τελικά αυτά τα μικρά κομμένα φτεράκια που είναι λίγο μαύρα να μην τα αφαιρέσω; Σίγουρα θα καταφέρει να τα βγάλει μόνο του;
 
Τελικά αυτά τα μικρά κομμένα φτεράκια που είναι λίγο μαύρα να μην τα αφαιρέσω;
Oσα είναι σπασμένα πρέπει να αφαιρεθούν γιατί δεν πρόκειται να βγούν καινούργια όσο υπάρχουν αυτά. Το πουλάκι είναι ιδιαίτερα μαλακόπτερο και πρέπει να το παρακολουθείς συνεχώς μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής του πτερώματος γιατι υπάρχει φόβος για λαμπς. Φυσικά θέλει απομόνωση, Mutavit στην αυγοτροφή και κέρασμα απο λιπαρά σπορικά (περίλλα, νίζερ, λινάρι, καμελίνα, λιόσπορο καθαρό).
 
@mgerom Κύριε Μάκη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το συγκεκριμένο πουλάκι, πράγματι βγήκε αρκετά ευαίσθητο. Θα προσπαθήσω να αφαιρέσω αυτά τα μαύρα φτεράκια απλά ελπίζω να μην τρέξει αίμα.
 
Back
Top