Διατροφή Να βαλω στα καναρινια κοκκινο αυγο;

napolitanos-10-

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2014
Μηνύματα
63
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλημερα και χριστος ανεστη, μια ερωτηση θα ηθελα να κανω... Μπορω να βαλω στα καναρινια κοκκινο αυγο; Εχουνε νεοσσους... Ευχαριστώ.
 
Όχι δεν μπορείς. Έχει χρωστικές. Θα το καθαρίσεις από τις κοκκινίλες και θα δώσεις το υπόλοιπο.
 
Επιπρόσθετα, τα αβγά που θα βάζεις να τρώνε τα πουλάκια πρέπει να είναι σχετικά φρεσκοβρασμένα και το λέω αυτό διότι, συνήθως τα κόκκινα αυγά τα παρασκευάζουμε είτε τη Μ. Πέμπτη είτε το Μ. Σάββατο και τώρα έχουμε ήδη Τρίτη, οπότε ο χρόνος έχει παρέλθει.
 
Χριστός Ανέστη! Εάν τα έχεις συντηρήσει στο ψυγείο κρατάνε κάνα δύο βδομάδες. Εμένα πάντα η ανησυχία μου ήταν στις χρωστικές. Εδώ όμως και λίγα χρόνια η κυρά μου χρησιμοποιεί φυσική χρωστική ( κρεμμυδόφυλλα) και έτσι τους δίνω φουλ .
 
Χριστός Ανέστη. Πρόλαβε ο Γιάννης, είναι πολύ όμορφο κεραμίδι. Πανέμορφο κόκκινο, απλά δεν είναι στιλπνό και λαμπερό όπως οι χημικές βαφές. Είναι όμως πολύ υγιεινά, δεν γίνεται το ασπράδι κόκκινο σε περίπτωση σπασίματος απλά κάνουν μια κόκκινη γραμμούλα σαν ραγάδα και τα χέρια μας ποτέ δεν βάφουν. Μιλάμε δεν χορταίνεις να τρως αυγό, δεν είναι... Πως να το πω, τσαπατσούλικο... καλή συνέχεια.
 
tip: α) στα δεκαπέντε - είκοσι αυγά, που χωράει ο πάτος μιας μεγάλης κατσαρόλας, βάζουμε τρεις κουταλιές σούπας ξύδι.
β) βάζουμε αρκετά κρεμμυδόφυλλα και όχι τσιγκουνιές.
γ) τα βάζουμε μέσα σε ένα τούλι τα φύλλα.
δ) επαναλαμβάνεις την διαδικασία για παρόμοιες ποσότητες αυγών, χωρίς να προσθέσεις άλλα φύλλα απλά συμπληρώνεις ξύδι και κρύο νερό. Προσοχή δεν βάζουμε τα νέα αυγά στο ήδη ζεστό νερό χωρίς να συμπληρώσουμε κρύο γιατί θα
ραγίσουν αμέσως.
Δεν ήταν ο σκοπός μου να χαλάσω το θέμα του φίλου Ναπολιτάνου, απλά έτσι για να κάνουμε εύκολη την ζωή μας και των φίλων μας.
 
Back
Top