Αναπαραγωγή Να βαλω στην καναρα φωλια;

Εγγραφή
30 Μαρ 2015
Μηνύματα
509
Πόλη
Άργος
Η καναρα που έχω ζητάει έντονα φωλιά. Βγάζει τα πούπουλα της (γεμίζει το κλουβί) εδώ και δυο μέρες και προσπαθει να μπει στην ταιστρα καποιες μέρες τώρα. Να της δώσω νήμα και φωλιά εκεί που είναι;Να μην της δώσω τίποτα; Να την μεταφέρω στη ζευγαρωστρα και να δώσω φωλιά και νήμα εκεί με χώρισμα διπλά τον αρσενικο; Τα έχω σε εξωτερικό χώρο Αλλα έτσι όπως βλέπω την κατάσταση "'νιώθω υποχρεωμένος "να την βάλω στη ζευγαρωστρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας. (δεν έχω κάνει καμια διατροφική προετοιμασία).
 
Την εχεις φυσηξει Δημητρη να δεις αν ειναι πυρωμενη; Η συμπεριφορα που περιγραφεις δειχνει πως ειναι.Αλλωστε ο καιρος εχει ψιλοτρελανει τα πουλια. Ειναι ενα ρισκο να βαλεις τα πουλια για ζευγαρωμα χωρις μια τουλάχιστον τυπική προετοιμασία. Ο αρσενικος σου σε τι κατασταση ειναι; Αν δεν ειναι ετοιμος θα εχεις ασπορα αυγα και αυτο θα σε απογοητευσει περισσοτερο. Γνωμη μου ειναι κανε μια ελαχιστη προετοιμασια οσο το δυνατον πιο πλουσια σε διατροφη, πηγες βιταμινης Ε και σεληνιου που ειναι απαραιτητες, φερε λιγο σκομα πισω την καναρα οσο μπορεις, επειτα φερε τα πουλια μαζι με χωρισμα, βεβαιωσου οτι και ο αρσενικος σου ειναι ετοιμος απο τις κινησεις που θα βλεπεις και οταν δεις οτι ολα δειχνουν οτι θα εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα, ενωσε τα σε ενα ασφαλες και σταθερο σημειο.
 
Όχι Κώστα γιατί έτσι και αλλιως δεν θα το καταλαβαινα.Αλλα είναι σίγουρα και πιστεύω οτι αμα βάλω φωλιά αμεσα θα την φτιάξει. Έχει φαει το μισο σουπιοκοκαλο και συνεχιζει. Εβαλε η γυναικα μου σημερα(ενω δεν ασχολειται καθολου) μια εσωτερικη φωλια και απλο βαμβακι γιατι την λυθηθηκε που εβγαζε τα πουπουλα της-της λερωναν και το μπαλκονι -βρήκα την κόρη της μέσα στη φωλιά το απόγευμα που σχολασα με βαμβάκια και η μάνα επειδή η κόρη (και αύτη πυρωμενη εξίσου) είναι αυτή που έχει παντα τον πρωτο λογο στο κλουβί έβγαζε τα πούπουλα της. Κάποιες φορες έμπαινε και αύτη αλλα επικράτησε η κόρη. Για τον αρσενικό θα δειξει πιο σίγουρα αμα τα βάλω μαζί. Πιστεύω πως ναι. Εντωμεταξυ έχει κρεμάσει ο δήμος μια λάμπα εδώ και 1-2μηνες μια στα δυο μετρα στο ύψος του μπαλκονιού, που αν δεν σκεπασω τα κλουβιά κελαηδούν κανονικα απο τις 3 η ωρα. Έχει τέντα το μπαλκόνι αλλα διαπερνά πολυ φώς.Αυτό, συν τον καιρο τα έχει πυρωσει κανονικα. Δεν ξέρω όμως τι είναι καλυτερα. Εκεί που είναι με φωλια και ας κανει ασπορα αυγά (και να την βάλω στη ζευγαρωστρα αργότερα), η' τώρα στη ζευγαρωστρα με φωλιά αρσενικό και πλούσια διατροφή; Ποιο θα βγει καλυτερα;
 
Να της βάλεις δοκιμαστικά μια φωλιά και λίγο υλικό..
Αν μέχρι το απόγευμα δεν έχει βάλει το υλικό μέσα... Παίρνουμε μερικές μέρες "παράταση" και επανερχόμαστε με την ίδια μέθοδο.
 
Ωραία, το πρωί την μεταφέρω στη ζευγαρωστρα, με φωλιά και λίγο υλικό που βρήκα το βραδακι απο φιλο, γιατί σήμερα το απόγευμα ηταν κλειστά τα petshop και βλέπουμε. Η αλλαγή κλουβιου μπορεί λίγο προσωρινά να την καθυστερήσει μέχρι να εξικοιωθει. Σε μια μερα γίνεται να φτιάξει φωλιά μόλις αλλάξει κλουβι;
 
Εντωμεταξυ έχει κρεμάσει ο δήμος μια λάμπα εδώ και 1-2μηνες μια στα δυο μετρα στο ύψος του μπαλκονιού, που αν δεν σκεπασω τα κλουβιά κελαηδούν κανονικα απο τις 3 η ωρα. Έχει τέντα το μπαλκόνι αλλα διαπερνά πολυ φώς.
Εχει περασει απο το μυαλο σου μηπως αυτη η σημαντικη αλλαγη που ανεφερες εχει οδηγησει τα πουλια σε πρωιμη πτερορια;
Για αυτο ενα τσεκαρισμα στην κοιλια του πουλιου θα σε οδηγουσε σε πιο ασφαλη συμπερασματα.

Γραψε λαθος,Τωρα ειδα οτι τα σκεπαζεις τα κλουβια το βραδυ.\
Ειδες τι γραφεις αν δεν εχει φτασει ακομα η καφεινη στον εγκεφαλο;!
 
Να της βάλεις δοκιμαστικά μια φωλιά και λίγο υλικό..
Αν μέχρι το απόγευμα δεν έχει βάλει το υλικό μέσα... Παίρνουμε μερικές μέρες "παράταση" και επανερχόμαστε με την ίδια μέθοδο.
Φιλε μισιαλουρη αυτο πρεπει να κανουμε με τις φωλιες; Εν δεν βαζουν νημα τις αφαιρούμε και επανερχομαστε;
 
Φιλε μισιαλουρη αυτο πρεπει να κανουμε με τις φωλιες; Εν δεν βαζουν νημα τις αφαιρούμε και επανερχομαστε;
Εάν δε θέλουμε να πάει χαμένο το υλικό φωλιάς, να λερωθεί το καλαθάκι κλπ... Το αφαιρούμε για μερικές μέρες και επιστρέφει όταν πρέπει.
 
Ξεκίνα άμεσα προετοιμασία. Μην το αργείς διότι ο καιρός έφτασε και δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα από τα πουλιά.

Για τα υπόλοιπα ακολούθησε τις οδηγίες του Γιάννη @misalouris.
 
Δημήτρη μου βάλε τη θηλυκιά με χώρισμα στη ζευγαρώστρα και δίπλα τον αρσενικό. Δώστης νήμα να ασχολείται και ξεκίνα διατροφή στον αρσενικό να πυρώσει. Πιθανότατα η πρώτη γέννα θα είναι άσπορη γιατί τα αρσενικά αργούν να πυρώσουν σε σχέση με τα θηλυκά. Αλλά ποτέ δε ξέρεις! 😉
 
Παιδιά το πρωι την έβαλα στη ζευγαρωστρα τώρα που ήρθα την έχει σχεδόν έτοιμη. Δεν είχα πολυ υλικό. Της έδωσα τωρα λίγο βαμβάκι και δουλεύει πυρετωδώς.

H φωλιά στρώθηκε κανονικά μέχρι να πεταχτω να αγοράσω τα απαραίτητα απο petshop.Aνοιξα και το διαχωριστικο πριν παω το απογευμα. Ηταν και πέρσι ζευγαρι και ειχα προβλήματα με την επιθετικότητα του αρσενικού. Όσο είδα στο λίγο χρονο δεν έχω μέχρις στιγμής ακόμα τέτοιο πρόβλημα. Λιγη παρακολούθηση μονο αργά το απόγευμα πια λόγω δουλειάς. Εν τω μεταξύ ολοκλήρωσε και η κόρη της (μονη πια στο κλούβι)την δική της φωλιά. Είναι η καναρα που με την πρωτη ευκαιρία θα ανήκει στην Αλίκη αλλα δυσκολευομαι να ανεβω Αθήνα με τα μπλοκα στους δρόμους.

Και κάτι άλλο που θεωρώ σημαντικό για όσους τυχαίνει να παρακολουθούν και ίσως παρασυρθούν και βιαστουν να ενώσουν πουλια κτλ. Δεν ξεκιναω καθόλου καλά έτσι και δεν περιμένω αποτελέσματα για τους γνωστούς λόγους που υπαρχουν (βιαστική προετοιμασία, πολύ πιθανά προβλήματα καιρού στη συνέχεια).Αλλα και κάποια θετικά εν τέλη αποτελέσματα να έχω δεν σημαίνει τίποτα.Ας μην παρασυρθούν και να αισθάνονται τυχεροί η' καλά προετοιμασμένοι, αυτοι που καταφέρουν να πυρωνουν τα πουλια τους την άνοιξη.
 
Ηταν και πέρσι ζευγαρι και ειχα προβλήματα με την επιθετικότητα του αρσενικού. Όσο είδα στο λίγο χρονο δεν έχω μέχρις στιγμής ακόμα τέτοιο πρόβλημα.
Όπως σου έχω ξαναπεί Δημήτρη μου μην εντυπωσιαστείς αν φέτος δεις ένα άλλο αρσενικό! Μπορεί να έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά αυτή τη φορά! 😉

Είναι η καναρα που με την πρωτη ευκαιρία θα ανήκει στην Αλίκη αλλα δυσκολευομαι να ανεβω Αθήνα με τα μπλοκα στους δρόμους.
Πως την περιμένω πως την περιμένω! :D

Και κάτι άλλο που θεωρώ σημαντικό για όσους τυχαίνει να παρακολουθούν και ίσως παρασυρθούν και βιαστουν να ενώσουν πουλια κτλ. Δεν ξεκιναω καθόλου καλά έτσι και δεν περιμένω αποτελέσματα για τους γνωστούς λόγους που υπαρχουν (βιαστική προετοιμασία, πολύ πιθανά προβλήματα καιρού στη συνέχεια).Αλλα και κάποια θετικά εν τέλη αποτελέσματα να έχω δεν σημαίνει τίποτα.Ας μην παρασυρθούν και να αισθάνονται τυχεροί η' καλά προετοιμασμένοι, αυτοι που καταφέρουν να πυρωνουν τα πουλια τους την άνοιξη.
Φίλε μου! 👍
 
Αν και πήγε η καναρα απότομα στο χώρο οπου ζούσε μόνιμα ο αρσενικός (στη ζευγαρωστρα), του εστρωσε και φωλια μολις μπηκε, αυτος ισως σαστιμενος και εκπληκτος να παρακολουθουσε, μέχρι στιγμής ολα πολύ καλυτερα απο οσα περίμενα.Αν σκεφτείς οτι δεν περίμενα τιποτα και τα είδα ολα. Υπήρξαν και η πρωινεςεικόνες.Ωστόσο επειδή ο αρσενικός όσο έχω καταλάβει απο πέρσι την ψυχολογία του,θα τα έχει καλα με την καναρα οποτε και όποια περίοδο αυτός κρίνει. Περιμένω να είναι άψογος όσο θα έχει αυγά και μετα αν υπαρχουν μικρά θα τα θέλει αποκλειστικά δικά του.
 
Το πρωι η καναρα έκανε το πρωτο αυγό. Το μεσημέρι όμως είχα ενα σοβαρό ατύχημα. Όπως πήγε κάτι να πάρει μισο μετρο κοντά, χτυπησε πάνω στην εξωτερική φωλια. Και να σκεφτείτε οτι ελάχιστα πιο πριν, μια που ήμουν κοντά την είχα προειδοποιήσει και της έλεγα ΑΣΕ αμα θες κάτι απο κει να πηγαίνω εγω.. Έτσι η φωλιά έπεσε με ενα απότομο χτύπημα κάτω απο κάποιο υψος. Το αυγό έσπασε αλλα ευτυχώς δεν υπηρχαν χειρότερα. Η καναρα ηταν μέσα στην πτώση, όμως κατα σύμπτωση η φωλιά έπεσε με το ανοιχτό μέρος στο έδαφος και έτσι δεν εφυγε. Επίσης ευτυχώς δεν χτύπησε. Η φωλια δεν λερωθηκε μέσα. Η καναρα κατα τα αλλα συμπεριφέρθηκε σαν να μη συνέβη τίποτα στη συνεχεια. Ο αρσενικός συμπεριφερεται άψογα και ευτυχώς ηταν έτοιμος μια που δεν είχα ενδείξεις, ουτε τον χρονο να τον προσεξω. Δεν κελαηδουσε γενικώς πιο πριν,όπως και τώρα εξάλλου,ίσως γιατί υπερίσχυαν σε αυτό δυο αλλα αρσενικά που είναι κοντά. Με το ενα συζούσε με αδιαφανές χώρισμα στη ζευγαρωστρα. Εν τελεί η συμπεριφορα του είναι άψογη και είναι πανετοιμος σε όλα. Έχω όμως ενα προβληματισμό γιατί η καναρα απο την Τετάρτη που μεταφέρθηκε στην ζευγαρωστρα και ενώ αγορασα καινούργιο σουπιοκοκαλο, δεν έχω δει να το πλησιάζει ουτε υπαρχουν ενδείξεις πανω του οτι είναι πειραγμενο. Στο προηγούμενο κλουβί που ηταν αρκετές φορες την έβλεπα να το δαγκώνει.
 
Όπως πήγε κάτι να πάρει μισο μετρο κοντά, χτυπησε πάνω στην εξωτερική φωλια. Και να σκεφτείτε οτι ελάχιστα πιο πριν, μια που ήμουν κοντά την είχα προειδοποιήσει και της έλεγα ΑΣΕ αμα θες κάτι απο κει να πηγαίνω εγω..

Εγώ ακόμη δεν κατάλαβα πως έγινε το περιστατικό... Πάλι καλά που δεν σου έφυγε! Προσοχή και όχι πολλά πολλά στην αναπαραγωγή. Τα απολύτως απαραίτητα.
 
Δεν έχεις ιδέα απο γυναίκες. Πρεπει οπωσδήποτε να τοποθετεί το σκουποφαρασο μισο μέτρο μακρια απο την εξωτερική φωλιά (γιατί λεει

εκεί είναι η θέση του παντα) ενω υπάρχει ολόκληρο μπαλκόνι.Αμα το βάλεις δυο η'πεντε μετρα μακρια "τρελαίνεται".Αλλα και εκεί που το βάζει παλι, για να πετύχεις την φωλιά η' το κλουβί οπώς περνάς π ρέπει να είσαι απροσεκτος. Τι να πω;
 
Μωρέ Στεφανε το κλουβί καλά το έχω σχεδόν ενα χρόνο σταθερά εκεί. Ακόμα και φωλιά να μην είχε τώρα δεν θα αλλαζα θέση, ουτε περνάει κόσμος η' τα μικρά. Στη σκούπα πρέπει να καταλάβει οτι πρεπει να αλλάξει θέση η' τέλος πάντων να είναι ελάχιστα προσεκτική. Το καταλαβε

και στεναχωρηθηκε αλλα το κακό έγινε. Τα πουλιά να πηγαίνουν απρόσμενα καλα... Και εμείς με τα ατυχήματα να τα κάνουνε χάλια.
 
Back
Top