Αναπαραγωγή Να βαλω στην καναρα φωλια;

Έχω αλλα δεν έβαλα μετα μέσα. Παιζει ρολο να έχει αυγό αλλιως χανει την σειρα; Δεν το ηξερα και απο την στιγμη που η καναρα πηγαινε και μενει στη φωλια νομιζα οτι δεν την επιρεασε η απωλεια. Πάντως η καναρα τώρα το βράδυ και αρκετές ώρες την ημερα απο σημερα είναι μέσα στη φωλιά.
 
Μια σκέψη έκανα, δεν ξέρω πολύ καλά την ψυχολογία των καναρινιών.
 
H σκέψη σου απ'οτι κατάλαβα είναι σωστή, σε αυτό συμφωνεί και ο @mgerom .Ίσως εκτός απο τη σειρα να υπαρχει και άλλος λογος βασικός που έπρεπε να το κάνω τουλαχιστον προληπτικα. Μέσα στα νεύρα την στεναχωρια και την ταχύτητα να προλαβω τα χειρότερα και να δω ποια είναι η κατασταση, μολις έβαλα την φωλια με την καναρα στη θέση της, μου πέρασε σαν σκέψη στιγμιαία να βάλω ενα ψεύτικο, οτι τώρα θα το αναζητάει, άλλα επαναπαυτηκα απο την συμπεριφορα της που εντος και εκτος φωλιας ηταν σαν πρωτακαι ενοιωσα κάποια ανακούφιση που δεν είχα χειροτερα. Οτι δεν είδα αναζήτηση, με ξεγέλασε ίσως.
 
Εγώ κατάλαβα ακριβώς πως έγινε και φίλε μου είσαι πολύ τυχερός! Το ότι έσπασε το αυγό ήταν πολύ μικρή απώλεια σε σχέση με αυτά που μπορεί να είχες πάθει! Θα μπορούσε να σου είχαν φύγει και η θηλυκιά και ο αρσενικός και να έμενες τώρα χωρίς ζευγάρι! Όπως και να έχει, ασφάλισε καλύτερα τη φωλιά και άστα τώρα να συνεχίσουν το έργο τους. Αφού συμπεριφέρονται φυσιολογικά και σαν να μην συμβαίνει τίποτα όλα καλά! Μικρή απώλεια!
 
Ο αρσενικός Αλίκη δεν γινόταν. Να φύγει, άλλα πραγματικα ήμουν πολυ τυχερός σε όλα συν οτι ήμουν εκεί δίπλα (Κυριακή). Είμαι και τυχερός που καταφέραν γνωριμία, φωλιά σε μιση μέρα. Ουτε διατροφές και προετοιμασίες υπήρξαν.Ασε που απο συμπεριφορές και ζωντάνια πετάνε. Λες να παιζει λίγο ρολο οτι ηταν και πέρσι ζευγαρι;Ίσως και ο καθαρος αέρας, η φυσική θερμοκρασία με τις διακυμάνσεις της, να αναζωογονεί και συνάμα να σκληραγωγει τον οργανισμό τους. Παντως η καναρα την αλλη μερα αποτο συμβαν έκανε αυγό, χθες δεν έκανε και σήμερα έχει δυο. Η "δικιά σου" έχει κάνει 5 . Εντάξει ασβέστιο έβαλα (μην το γράφεις).
 
Το ότι ήταν και πέρυσι ζευγάρι σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο, αλλά φαίνεται ότι ήταν πυρωμενα και τα δύο. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι Δημήτρη και με το καλό να σκάσουν μύτη οι νεοσσοι!
 
Λες να παιζει λίγο ρολο οτι ηταν και πέρσι ζευγαρι;
Φυσικά και παίζει ρόλο! Γνωριζόντουσαν και το ζευγάρι είχε "δέσει", οπότε ήταν δεδομένο πως θα είχες και πάλι επιτυχημένη αναπαραγωγή! 😉

Παντως η καναρα την αλλη μερα αποτο συμβαν έκανε αυγό
Εντυπωσιακό! Το ατυχές -τυχερό συμβάν δεν την πτόεισαι καθόλου!

Η "δικιά σου" έχει κάνει 5 . Εντάξει ασβέστιο έβαλα (μην το γράφεις).
😀 πως με ξέρεις πως με ξέρεις! 😛
 
Σήμερα το πρωί βγήκε ο πρώτος νεοσσός.Αντικατάσταση και ωοσκοπιση δεν εκανα,ίσως αύριο θα ξέρω για το άλλο ενα που έμεινε. Χθες μπόρεσα να δώσω στην Αλίκη την καναρα που ειχαμε πει. Είχε έξη αυγά τελικά στη φωλιά της που τα κλωσσαγε ως την τελευταια ωρα, λίγο πριν της αλλάξω κλουβί για να την ταξιδευσω προς Αθήνα.
 
tinypic-no-longer-available.jpg
σημερα ο μικρος εγινε 14 ημερων και μετα απο λιγο βγηκε απο τη φωλια και περπατουσε ατσαλα στο κλουβι. Τον ξαναεβαλα μεσα. Δεν ξερω αν πρεπει να τον μεταφερω σε εσωτερικη φωλια απο σημερα και αν πρεπει να δωσω παλι νημα στην καναρα.Αν το μικρο ξαναβγει το αφηνω οπως εχει η' το ξαναβαζω μεσα; Α, η καναρα απο σημερα ενω τρωει του καλου καιρου δεν παει να ταισει. Το πρωι ταισε και το βραδυ κοιμηθηκε στη φωλια ομως.
 
Εντάξει. Με ανησύχησε που βγήκε απο τη φωλιά και περπατούσε κάτω. Δεν ξερω αν ηταν λαθος που τον ξαναεβαλα μεσα,ισως επρεπε να τον αφησω εξω για να δω κατα ποσο τα καταφερνει. Ηταν σημερα μετα απο καιρο μια καλη μερα και η καναρα βρηκε την ευκαιρια να ξεσκασει αρκετη ωρα.Ισως αυτο τον εκανε να την κοπανησει απο την φωλια. Ευτυχώς δεν ξαναβγήκε μετά. Είναι καλύτερα να το μεταφερω σε μια αλλη εσωτερική αν το βρω αύριο εκτός φωλιας και να αφήσω να ξαναχτισει την ιδια η καναρα;
 
Εγώ συνήθως Δημήτρη, όταν τα πουλιά πάνε σε δεύτερη γέννα, βάζω και μια εσωτερική φωλιά με τσόχα, στην οποία μεταφέρω τα μικρά της πρώτης γεννάς, και αφήνω την προηγούμενη οχι ακριβώς άθικτη, αλλά καλα καθαρισμένη με νεα τσόχα, και δίνω και υλικό, και οι καναρες μου φτιάχνουν παλι την ίδια φωλιά. Όλα αυτά βέβαια, όταν έχουν παρέλθει 10 ημερες και εχει σηκωθεί η θηλυκια απο τη φωλιά και μένει έξω τη νύχτα, κι εφόσον έχω δει τον αρσενικο να ταΐζει ο ίδιος κυρίως τους νεοσσούς.
 
Εγώ συνήθως Δημήτρη, όταν τα πουλιά πάνε σε δεύτερη γέννα, βάζω και μια εσωτερική φωλιά με τσόχα, στην οποία μεταφέρω τα μικρά της πρώτης γεννάς, και αφήνω την προηγούμενη οχι ακριβώς άθικτη, αλλά καλα καθαρισμένη με νεα τσόχα, και δίνω και υλικό, και οι καναρες μου φτιάχνουν παλι την ίδια φωλιά. Όλα αυτά βέβαια, όταν έχουν παρέλθει 10 ημερες και εχει σηκωθεί η θηλυκια απο τη φωλιά και μένει έξω τη νύχτα, κι εφόσον έχω δει τον αρσενικο να ταΐζει ο ίδιος κυρίως τους νεοσσούς.
Άψογος! 👍
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top