Διατροφή Να δίνουμε μέλι στα πουλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paoki72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για όσους φτιάχνουμε αυγοτροφή με ράσκ, είναι εύκολη η παροχή του μελιού. Μπορούμε να το διαλύσουμε σε λίγο χλυαρό νερό, ούτως ή άλλως, το νερό αυτό θα χρειαστεί για την αραίωση, το μαλάκωμα του ράσκ. Για όσους χρησιμοποιούν ξηρή αυγοτροφή εμπορίου, οι οδηγίες όλων των εταιρειών προτρέπουν σε αραίωση της, με νερό ή χυμό πορτοκαλιού.Αρα μπορεί να γίνει το ίδιο, σ' αυτό το νερό να έχουμε διαλύσει λίγο μέλι. Πολύ εύκολοι και πρακτικοί τρόποι παροχής του μελιού, μιας και το ίδιο σαν υλικό, δεν επιτρέπει την απ' ευθείας παροχή του.
 
Να με συγχωρήσετε που επαναφέρω τόσο παλιό θέμα, αλλά θα δείτε,έχει πλάκα..

Κάθε πρωί μεταφερόμαστε, παρέα με τον Τιτάρα, στην κουζίνα, για καφεδάκι, πρωινό, άλλαγμα, μαρούλι σπόρια και άλλα!
Το μέλι είναι καθημερινό γεύμα για εμένακαι στην κουζίνα έχω 4 βάζα από διαφορετικούς παραγωγούς και διαφορετικής ποιότητας! Ο φιλαράκος που λέτε,ξεκίνησε την πρώτη φορά και τσίμπαγε από τα καπάκια! Είχε και έχει ακόμα αδυναμία, στο θυμάρι. Του έβαλα λοιπόν ένα μίνι βαζάκικαι κάθε πρωί, κάνει πάρτι! Όταν πέφτει με τα μούτρα μέσα, του φτιάχνω μια φωλιά απο μαρούλιακαι καθαρίζετε εκεί,τρώγοντας τα ταυτόχρονα! Μια φορά είχαμε ατύχημα,έκατσε σε μια φέτα που είχα ετοιμάσει να καταναλώσω και αναγκάστηκα να του ετοιμάσω ένα λουτρό, με χλιαρό νερό.. Μπήκε το απόλαυσε και βγήκε μπιμπελό!

Το μήλο επίσης, με μέλι, το τιμά συχνά, καθώς και την μπανάνα!Για τα ψωμιά.. Τρώει τα πάντα. Με μέτρο. Αλλά τα πάντα. Πάει μόνος του επάνω στο ράφι και τσιμπάει τα ψίχουλα+ τα σπόρια από κάτι πολύσπορα!

Μου άρεσε η αναφορά στο μελλισόχορτο... Το τιμώ 3 φορές την εβδομάδακαι δεν θα μπορούσε να μην το δοκιμάσει και ο φίλος μου. Το βράζω και το αφήνω να κρυώσει. Μετά του το κάνω λουτρό. Εκείνος μου το έδειξε. Του έβαζα κάθε πρωί 3 δείγματα με νερό. Νερό σκέτο-νερό με τσάι και νερό με μελλισόχορτο. Διάλεγε σχεδόν πάντα το μελλισόχορτο και δεν ξέρω τον λόγο. Μπορεί να ήταν και τυχαίο.

Έχει κάνει (επίθεση) ακόμα και σε τσιπούρα, που έτρωγα, πήρε λάφυρο και εξαφανίστηκε στο ντουλάπι, εκεί ψηλά.

όλα τα παραπάνω προκύπτουν μετά από καθημερινά (πειράματα) που κάνω, δίνοντας του επιλογές,την ώρα που πίνω τον καφέκαι κατά την διάρκεια της ημέρας!
 
Όχι μέλι αυτούσιο Βαγγέλη.
Από ιστοσελίδες για τάϊσμα πουλιών με μέλι
''Do not use honey, Jell-O or brown sugar. Especially do ... Mold and bacteria grow in it and can also harm the birds.''

'' do not feed honey. Honey is known to harbor e. Coli, Listeria, molds/fungus and Botulism. Particularly if the honey has not been pasteurized.''

Στο μέλι υπάρχουν βακτήρια που σ'εμάς τους ανθρώπους δεν κάνουν κακό, στον οργανισμό των πουλιών όμως μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες σχετιζόμενες μ'αυτά.

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://birding.about.com/od/Foods/tp/Worst-Foods-For-Birds.htm&pre/search%3Fq%3Dhoney%2Bfeeding%2Bbirds%26biw%3D1280%26bih%3D841
 
Προσπαθώ Νίκο, να μην πηγαίνω με εγχειρίδιο.όπως και στην ζωή μου! Μια χαρά είναι και για όσα χρόνια ζήσει θα περνάει όπως του αξίζει!

Σε ευχαριστώ και για το λίνκ!
 
Xωρίς να σε γνωρίζω καθόλου, διαισθάνομαι ότι δεν πηγαίνεις σύμφωνα με τα καθιερωμένα και κατεστημένα.. Και δεν σου κρύβω ότι σε ζηλεύω ...keep walking !
 
) !

Έχω ήδη ξεκινήσει να συλλέγω τα καλύτερα βιντεάκια του, φωτογραφίες και γράφω καθημερινά σε χαρτί, για να μεταφέρω μετά εδώ,όλη την καθημερινότητα του, μετά και από την παρότρυνση σου, ''Το ελεύθερο καναρίνι μου''!

Θα γίνω για λίγο ο αγαπημένος μου David Attenborough!
 
Όλα αυτά που μας γράφεις Ευάγγελε είναι πολύ ωραία.
Να ξέρεις όμως,ότι η ελευθερία του καναρινιού μέσα στο
σπίτι έχει πολλούς κινδύνους για την υγεία του.
Έχω ζήσει χαρές και λύπη στο τέλος, μ'ένα τιμπράντο πριν 3 χρόνια.
Κι όσον αφορά το μέλι, αραιωμένο σε σπιτική αβγοτροφή ή αβγοκέικ.
 
Back
Top