Διατροφή Να δίνουμε φρέσκο δενδρολίβανο στα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tonytsi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εάν βάλεις κλαρί δενδρολίβανου προτίμησε το ανθισμένο, τα καναρίνια δεν τρελαίνονται και τόσο, οι καρδερίνες περισσότερο ασχολούνται με αυτό. Γνώμη μου τα βότανα χλωρά ή ξερά πάντα μόνα τους και όχι σε μίξη με κάποια αυγοτροφή, και ποτέ περισσότερα από 2 – 3 ταυτόχρονα.
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...
 
Μιχάλη γιατί αυτό?
Γιατί δεν γνωρίζουμε τι αλληλεπιδράσεις (τόσο θετικών όσο και αρνητικών ) που υπάρχουν μεταξύ τους

Π.χ

Τα φυλλώδη μέρη του θυμαριού και αιθέριο έλαιο του έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα για τη γεύση, το άρωμα και τη διατήρηση του για πολλά χρόνια. Στην παρούσα μελέτη, η γονοτοξική δυναμικό των μεγάλων ενώσεων έλαιο θυμαριού, δηλαδή θυμόλη, καρβακρόλη, και γ-τερπινένιο και των μεθανολικά εκχυλίσματα του θυμαριού, ερευνήθηκαν σε ανθρώπινα λεμφοκύτταρα με ηλεκτροφόρηση γέλης μονού κυττάρου. Επίσης, τα αποτελέσματα αυτών των ουσιών για την επαγωγή της βλάβης του DNA με 2-αμινο-3-μεθυλιμιδαζο [4,5-f] κινολίνη (IQ) και μιτομυκίνη C (MMC) αξιολογήθηκαν. Δεν παρατηρήθηκε αύξηση σε κλώνο DNA θραύση παρατηρήθηκε σε θυμόλη και γ-τερπινένιο συγκεντρώσεις κάτω του 0,1 mM, αλλά σε υψηλότερη συγκέντρωση του 0.2 mM σημαντικές αυξήσεις στην βλάβη του DNA παρατηρήθηκαν. Θυμόλη και γ-τερπινένιο μείωσε σημαντικά τη θραύση κλώνου DNA που προκαλείται από IQ και MMC στις χαμηλότερες συγκεντρώσεις που μελετήθηκαν. Καρβακρόλη, η οποία είναι ένα ισομερές της θυμόλης, φάνηκε να προστατεύει τα λεμφοκύτταρα από τις γονιδιοτοξικές επιδράσεις του IQ και MMC σε μη τοξικές συγκεντρώσεις κάτω 0.05 mM, αλλά σε υψηλότερη συγκέντρωση του 0.1 mM καρβακρόλης ίδια προκαλούμενη βλάβη του DNA. Επίσης, τα συστατικά του Ν-εξάνιο και οξικό κλάσματα οξικού παρασκευάζονται από τα συμπυκνωμένα υδατικά εκχυλίσματα μεθανολικό Thymus spicata προστατεύονται λεμφοκυττάρων έναντι IQ- και MMC-προκαλούμενη βλάβη του DNA σε ένα εξαρτώμενο από τη συγκέντρωση τρόπο.

The effects of thyme volatiles on the induction of DNA damage by the heterocyclic amine IQ and mitomycin C. - PubMed - NCBI
 
Οχι ολα μαζι... Αλλη μερα το ενα...Αλλη μερα το αλλο... Εγω αυτο φανταζομαι εννοει ο Μιχαλης. Μη βαλεις πχ την ιδια μερα ριγανη βασιλικο και δεντρολιβανο.. Διορθωστε με αν κανω λαθος..
 
Απλα επεσημανε γιατι δεν κανει να τα δινουμε ολα μαζι... Τα ιδια λεμε ολοι :)
 
Οχι ολα μαζι... Αλλη μερα το ενα...Αλλη μερα το αλλο... Εγω αυτο φανταζομαι εννοει ο Μιχαλης. Μη βαλεις πχ την ιδια μερα ριγανη βασιλικο και δεντρολιβανο.. Διορθωστε με αν κανω λαθος..
Αν και καθήμενη, ορθώς ομίλησες
 
Εγώ πάντως μέσα στην αυγοτροφή βάζω ρίγανη και δυόσμο.. Ξερά... Τόσα χρόνια δεν έχουν πάθει κάτι..

Το ίδιο ισχύει και για το τσάι βοτάνων που βάζουμε 3-4 βότανα;
 
H παρατήρηση και η εμπειρία δείχνει αν κάτι ισχύει η όχι.
Αλίκη, συνέχισε κανονικά. Εγώ βάζω 6-8 βότανα στο τσάι και μισή κουταλιά μέλι. Πολλά προιόντα έξτρα συμπληρωμάτων και σκευασμάτων από πασίγνωστες εταιρίες, περιέχουν 3 και 4 εκχυλίσματα βοτάνων.
*Όποιος μπορεί ας κάνει μια μετάφραση στα Ελληνικά του (Ελληνικού) κειμένου που έβαλε ο Μιχάλης. Αδυνατώ να βγάλω συμπέρασμα.
 
To ξέρω. Αλλά μένει εσφαλμένη εντύπωση χωρίς επαρκή και κατανοητή μετάφραση.
Σε κάθε περίπτωση ισχύει το '' παν μέτρον άριστον''
Όλα αυτά που αναφέρονται στα διάφορα ιατρικά άρθρα, αφορούν υπερσυγκεντρώσεις κάποιας ουσίας- συστατικού η περιπτώσεις υπερδοσολογίας. Ποτέ όμως δε χορηγούμε οτιδήποτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες. Εγώ πάντως έβαλα στα καναρίνια μου ενα χλωρό κλαρί που έφερα από μια βόλτα μου στο βουνό και σε δυο ώρες βρήκα μόνο το κλαρί γυμνό. Θα ανέβαζα και φωτό αλλά δυσκολεύομαι με την τεχνολογία.
 
Back
Top